ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
14 Feb 2008, 10:46
As vrea sa aflu de la cei care folosesc asa ceva daca isi merita banii. Ma gandesc sa imi cumpar ceva philips dar nu ar avea rost sa dau banii aiurea.
14 Feb 2008, 11:49
Ha ha, am crezut ca vrei masina de râs... Sorry, eu folosesc banalele Gillette de plastic.
14 Feb 2008, 12:46
Eu am un Philips. L-am folosit o singura data, isi face treaba bine dar trebuie sa treci de mai multe ori prin acelasi loc si pentru pielea mea sensibila nu e bine ca ma cam irita un pic. Nu ca nu m-as irita si cu lama. Daca ai piele mai de "crocodil" merge. Dar eu sunt un delicat. Si sa nu crezi ca nu trebuie curatat dupa folosire... si ca timp de barbierire e cam tot aia. Eu unul prefer pe umed
14 Feb 2008, 13:37
Eu am un Braun, sunt multumit de el.
Vezi ca sunt mai multe sisteme: al meu are o singura "rola" de taiere, sunt altele cu doua care merg in sensuri contrare (si taie firele de par aranjate invers din aceeasi trecere) si altele cu capete (la Phillips am vazut asa).
@Fiesta 1.25i: Cei de la Braun au scris in carticica lor ca ar fi nevoie de 2-3 saptamani ca sa se obisnuiasca pielea cu "noul" tratament.
14 Feb 2008, 14:06
Am un Philips HQ 7290 care e ok. Are 3 capete si isi face treaba chiar bine. Nu eram adeptul lor, dar am constatat cu surprindere ca taie foarte bine. Un inconvenient ar fi ca parul o sa iti creasca mai repede decat in cazul folosirii lamelor. Alt inconvenient ar fi perioada de acomodare a tenului cu aparatul. Eu m-am obisnuit in cca 2 saptamani (ma refer la iritatii, in cazul folosirii aparatului de 2 ori/saptamana). Acumulatorul te tine lejer cat sa te barbieresti de 2 ori nu o data, iar curatarea se face clatind aparatul la robinet cu apa calduta. Ca investitie cred ca isi merita banii, putand fi folosit practic oriunde (inclusiv in masina), sistemul de colectare a firelor taiate fiind foarte eficient. Doar sa fii atent sa iti cumperi unul care sa iti permita si barbieritul uscat si umed.
asta il am eu:
http://www.elanko.ro/models.php?model_id=6414
14 Feb 2008, 22:15
Salut! eu fara philips nu stiu ce m-as face (ma refer la ap de ras)...am avut unul HQ444 cu 2 capete..l-am cumparat acum 4 ANI...m-a tinut 3...cu capetele alea (acum il foloseste taicamiu si inca merge bine -zice el)...era cu fir, ma rog printre primele modele de la noi..acum juma de an sau un an nu-mi mai aduc aminte mi-am luat unul cordless tot Philips dar nu e waterproof model HQ6695 l-am luat cu 100 ron de la cineva care a adus mai multe de pe-afara...o incarcare de 12 ore ma tine vreo 3 sapt lejer si in astea 3 sapt ma barbieresc de vreo 5 ori; ideea e ca merge si la priza adica daca te lasa bateria. Eu nu mai suport lama pe fata nu am mai folosit de 5 ani...si ma iritam groaznic cu lama cu asta n-am absolut nimic..si sa nu crezi ca face gropi sau mai stiu eu ce (am mai auzit aiureli dinastea) taie foarte bine, are un sistem lift&cut..poti sa te documentezi pe net. Sftaul meu: cumpara cu incredere isi scoate banii si face toti banii !
15 Feb 2008, 08:33
trebuie sa folosesti o lotiune inainte de barbierit (ras sau... rîs), pentru inmuiat firul, si una dupa. altfel te poti irita destul de tare.
15 Feb 2008, 10:59
Si eu am vrut sa imi iau un aparat electric, da am primit feedback negativ de la mai multi utilizatori si nu mi-am mai luat.
Totusi, am cautat sa imi
imbunatatesc tehnica cu lama.Acum folosesc Gillette (Ford) Fusion , care, inexplicabil, nu se gaseste in Romania. Are tot sistem de vibratii+schimb de cap/lame , asa ca mi-am facut provizii.
15 Feb 2008, 19:01
Folosesc de peste 4 ani un Philips cu 3 lamele circulare si nu am nici o problema, din contra, chiar ma irit mai putin decat de la lama.
15 Feb 2008, 22:23
si eu folosesc philips cu trei capete de 3 ani. nu am avut probleme cu acomodarea desi in manualul aparatului scrie ca ar fi posibil (primele 4-5 utilizari). imi place mai mult decat cu lama. e mai rapid. plus ca am un ten sensibil la atacurile lamei si mi se irita folosind lama. cu aparatul asta nu am probleme deloc! se foloseste pe uscat (daca fata e uda simti cum te trage de par). daca imi aduc aminte ma dau dupa procedura cu un basam after shave (nu simt o diferenta intre cu sau fara - dar cand ma dau o impresionez pe sotia mea!

)
bafta!
15 Feb 2008, 23:33
Folosesc mașină de bărbierit și n-am probleme. E un Philips cu 3 creiere. Îmi scapă modelul.
Înainte de bărbierit nu mă dau cu nimic. După mă dau cu o loțiune șmekeră(iar îmi scapă numele).
Te acomodezi relativ repede, după aia e o joacă.
N-aș mai trece înapoi la lamă nici să mă pici cu ciară. Plus că este foarte rapid bărbieritul cu mașina de ras.
25 Mar 2008, 23:18
Mi-am luat de ceva timp Philips HQ 6695 si sunt multumit. Sigurul dezavantaj ar fi ca imi creste barba mai repede decat daca ma radeam cu lama si deci trebuie sa ma barbieresc mai des. Avatajul este ca desi trebuie sa o folosesc zilnic termin in 30 de secunde si nu mi se mai usuca pielea de la spuma de ras.
26 Mar 2008, 04:42
Eu mi-am luat un
Philips HQ 9070. Are doar 2 capete dar acestea sunt SmarTouch-XL ceea ce se traduce, din cate am inteles eu, prin faptul ca taie pe 3 directii sau ceva de genul asta si in pirncipiu cu 50% mai bine decat modele anterioare. Rasul pe uscat mi se pare mai comod si mai usor decat cel pe ud. 30 sec dis de dimineata si arati fresh toata ziua.
26 Mar 2008, 07:29
Inainte sa cumperi probeaza (daca poti).
Eu le urasc ( pe cele, electrice). Probabil ca n-am avut rabdarea colegilor de a " ma adapta " in doua saptamani. ( atentie, exista tendinta "diminuarii" cand e vorba de ceva negativ ).
Gillette Mach 3 e bun.
Gillete Fusion ( 5 lame, inca n-a ajuns in Ro) e beton.
E bine de stiut ca exista o "varsta" propice alegerii sistemului de ras, lama vs electric. Tine de grosimea firului de par si a orientarii cresterii acestuia.
Daca totusi cumperi ceva electric, incearca Remington (eu am aparat de tuns barba Remington, sunt la al doilea aparat in 11 ani ).
Recomandabil sa fie curatabil sub jet de apa, cu autolubrifiere.
Bafta!
28 Mar 2008, 12:42
poate o sa radeti de mine, dar imi asum riscul....
daca va spun ca eu ma barbieresc cu aparatul de ras cu lame al bunicului meu, aparat care are pe putin 40 de ani (si la care ii schimb doar lamele, desigur), ma credeti ?
am incercat si electrice si d'alelalte si nu m-am impacat cu nici unele

mai mult decat atat, aparatul e foarte bun si l-as fi lasat mostenire, da' am o fetita .........poate ginerelui...
02 Apr 2008, 15:10
eu am un aparat de tuns Philips la care am renuntat la distantierul ala care putea sa tunda pana la 21 mm. astfel am ramas doar cu taietorul lui original, cu care ma fac cam o data pe saptamana...in cap...si la barba in acelasi timp. e foarte util, si daca ma fac la barba, arata de parca as fi facut-o cu o zi inainte cu lama, deci taman cum le place fetelor, efectul macho!
04 Apr 2008, 18:55
iti vand eu un braun daca vrei a fot luata din germania cu 50 euro eu il dau cu 100ron l-am folosit de 2 ori dar nu imi place
05 Apr 2008, 17:27
[url=http://www.magazin-online.ro/pd-162724942.htm?]Uite ce iti recomand (pt ca folosesc si eu) la un pret bun[/url]
07 Iun 2008, 00:34
$1 scrie:$2u am un Braun, sunt multumit de el.
Vezi ca sunt mai multe sisteme: al meu are o singura "rola" de taiere, sunt altele cu doua care merg in sensuri contrare (si taie firele de par aranjate invers din aceeasi trecere) si altele cu capete (la Phillips am vazut asa).
@Fiesta 1.25i: Cei de la Braun au scris in carticica lor ca ar fi nevoie de 2-3 saptamani ca sa se obisnuiasca pielea cu "noul" tratament.
Azi (ieri, de fapt daca ne uitam la ora) mi-am luat un Philips 9070. Plecasem chitit pe un 6695, dar m-am razgandit la fata locului (timp de incarcare mult redus si autonomie mai mare, dimensiune mai rezonabila, etc).
L-am si folosit. WOW! Este incredibil fata de "vechiul" aparat, care zic ca se descurca onorabil dar cu conditia sa fie barba scurta; daca erau fire mai lungi era un chin sa le pacalesc sa intre in sita.
Aveam barba ceva mai mare, dar nu s-a sinchisit deloc, plus ca se muleaza dupa relief, are un zgomot redus si o finisare super. Cred ca am terminat operatia in jumatate din timpul necesar celuilalt aparat si cu rezultate mai bune (fara sa exagerez cu deplasarea pe piele a taiat mai scurt barba, deja seamana cu rasul cu lama clasica la efect!!!).
L-am luat de la Carrefour, cu 250 RON.
11 Oct 2008, 17:02
Salut! Am nevoie de un sfat daca tot s-a deschis un astfelt de topic.

Am vazut ca cineva are un Philips 9070 cu 2 capete si care costa in jur de 250 RON, am studiat ofertele si am gasit un philips 9190 care are 3 capete si un pret de 500 RON. Intrebarea mea ar fi ce diferente exista intre cele doua aparate in afara faptului ca unul are 2 si altul 3 capete si ca cel de 5 mil mai are nu stiu ce reglaj pentru piele sensibila? Pun intrebarea asta deoarece as vrea sa stiu se merita sa dau 250 ron pe cel cu 2, is va face treaba? sau sa mai astept pana o sa strang 500 ron si sa investesc in cel cu 3 capete?

Multumesc pentru cei care ma vor ajuta cu sfaturi:P
16 Oct 2008, 18:44
$1 scrie:$2alut! Am nevoie de un sfat daca tot s-a deschis un astfelt de topic.

Am vazut ca cineva are un Philips 9070 cu 2 capete si care costa in jur de 250 RON, am studiat ofertele si am gasit un philips 9190 care are 3 capete si un pret de 500 RON. Intrebarea mea ar fi ce diferente exista intre cele doua aparate in afara faptului ca unul are 2 si altul 3 capete si ca cel de 5 mil mai are nu stiu ce reglaj pentru piele sensibila? Pun intrebarea asta deoarece as vrea sa stiu se merita sa dau 250 ron pe cel cu 2, is va face treaba? sau sa mai astept pana o sa strang 500 ron si sa investesc in cel cu 3 capete?

Multumesc pentru cei care ma vor ajuta cu sfaturi:P
E greu sa gasesti pe cineva care are ambele variante...
Mai bine cauta pe net probleme/sfaturi legate de exact acele modele care te intereseaza.
16 Oct 2008, 18:56
Pe mine la 6695 ma tine bateria cam o luna. La o utilizare intensa poate o sa te tina 2 saptamani, deci nu se justifica cheltuiala in plus.