Discutii libere/forum

AMENDA ADP!!!!HELP

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: AMENDA ADP!!!!HELP

Mesajde andoruls » 23 Mar 2008, 14:00

hmm cred ca am sa o platesc pana la urma pentru ca nu as vrea sa platesc 1500 :(
Ford Focus Titanium Ecoboost 150
andoruls
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 1.6 EcoBoost 150
VIN: WF0KXXGCBKBD10918

Mesajde Alma » 23 Mar 2008, 14:41

din toate sfaturile pe care le-am auzit pana acum pe aceasta tema... cel mai bun a fost SUPERGLUE :))
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Maşina: FocuS II, 2005 - 1,6 TDCi 80Kw

Mesajde andoruls » 23 Mar 2008, 14:45

da ce crezi ca scapa usor :D..o platesc eu dar il ar de nu se vede peste 1 luna 2 sa treaca timpu ;)
andoruls
1nsane Member

Mesajde Cornel001 » 23 Mar 2008, 22:41

$1 scrie:$2ana mea o primi....ce sa inteleg prin afirmatia ta??!
cum dracu iti dau unii de la Politie amenda in baza unei hotarari de Consiliu General!?????????????????????
ca nu e normal???

In sectorul 3 e foarte normal. Ca sa nu mai zic ca poa sa ti-o si ridice cu trailerul, cum s-a si intamplat cel putin o data (e adevarat ca 'victima' deja o abandonase acolo de vreo 3 zile din cate am auzit). De altfel cu trailerul mai ridica si cel parcate pe bulevard cum ar fi pe langa policlinica titan. de remarcat e ca in zona sunt f multe locuri de parcare la bulevard (nu PE) amenajate, dar unora le e lene sa-si miste curul cateva zeci sau sute de metri si prefera s-o lase pe prima banda. E adevarat ca nu peste tot e cazul, adica la anumite ore si anumite portiuni sunt si alea pline.

Ce nu ar fi normal e sa ti-o dea (amenda) fara avertisment. Din cate stiu hotararea aia prevede si avertisment. Poti sa faci contestatie pe tema asta, cred, si din cate stiu daca faci contestatie se amana termenul de 48 h sau cat e. care termen se contorizeaza din cate stiu doar in zile lucratoare.
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde Cornel001 » 23 Mar 2008, 22:55

$1 scrie:$2a ce crezi ca scapa usor :D..o platesc eu dar il ar de nu se vede peste 1 luna 2 sa treaca timpu ;)

In unele cazuri razbunarea e arma prostului.
In primul rand nu stiu daca lui ii ocupa altcineva locul rar si in cazul asta chiar s-a pripit parandu-te la politie in loc sa te contacteze intai. Nu stiu daca avea cum sa stie cine esti. Oricum nu el poarta principala vina zic eu ci boii de la politie care ti-au dat amenda inainte de avertisment. Eventual aia merita sa le aranjezi masinile.
Daca isi gasea locul des ocupat e posibil sa se fi saturat si el , si atunci e cu atat mai putin vinovat. Uite, sor-mea are un loc de parcare intr-un loc cu mai mult vad, si in unele perioade il tot gasea ocupat, ridica antene, biletele, pleca ala, venea altul. La un moment dat ne-am saturat si am apelat la politie: avertisment si apoi daca unul din cei avertizati continua... nu ca vreau sa ia omu amenda da daca nu intelege... ce pot sa-i mai fac ??? nu s-a ajuns pana aici... inca. Acum gandeste-te bine : e corect tot el sa se fi razbunat pe masina noastra ?? Asta vrei sa faci ?

As fi de acord la locul de parcare inchiriat sa fie liber si sa poata parca oricine pe el atata timp cat si io as putea parca oriunde fara sa am probleme. ceea ce e imposibil pt ca nu traim intr-o societate cu adevarat civilizata.
Sau sunt de acord sa platesc ceva mai mult pt locul inchiriat dar cu banii luati de la parcari sa faca boii alte parcari, ca tot nu sunt suficiente in unele locuri in unele locuri. La noi deja se circula mai putin lejer pe stradute ca sunt tot mai multe masini si se parcheaza si in strada. Si aici e o alee destul de circulata ca e scurtatura. basca cretinii s-au apucat acum de inlocuit borduri.
Imagine
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Mesajde Alma » 24 Mar 2008, 15:48

tati!
ce a facut ginerica denota nesimtire, prostie si alte cuvinte pe care ma abtin sa le scriu!
nu se face asa! sa ii bagi omului pe gat o amenda de 750 RON pt ca a parcat singura data pe acel loc!
ii ridici stergatoarele... ii lasi bilet prin care il atentionezi... dar nu asa...
unul pe la mine la bloc i-a rupt oglinda lu' unul care a parcat pe locul lui si i-a lasat-o pe capota!

Astfel de lucruri depasesc bunul simt si intelegerea de care trebuie sa dam dovada intr-un oras supraaglomerat cum este Bucurestiul in care trebuie sa convietuim cu totii! :-??
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Mesajde botirolando » 31 Mar 2008, 11:12

$1 scrie:$2i pe locul meu se mai parcheaza dar nu am reclamat pe nimeni niciodata.
Singura "manopera" ce am facuto a fost sa-i ridic stergatoarele ca sa tina minte. Cei care zgarie masini, desumfla roti mi se par niste nesimtiti. Lor le-ar placea sa apteasca asa ceva?
Daca amenda este 75 ron e suma reala. Si in Cluj cam tot atata (tin minte ca este peste 40 lei) este din cate am inteles.

nesimtiti sau nu eu am parte mereu de asa ceva
pe a mea e un adevarat piccaso de sgarieturi, chei , cuie si alte obiecte ascutite, mai nou il astept pe cel care face asta cu toate ca il stiu , sa o mai faca o data, acum am pus camera de supravegheat
botirolando
Incepator

Maşina: ford focus, 2002, tddi 1.8

Mesajde Rumburak » 03 Apr 2008, 17:20

$1 scrie:$2aca platesti pentru locul de parcare, chiar intre 17 - 9, tot o forma de proprietate privata este.....
Daca nu considerati asa, atunci va doresc ca atunci cand va rezervati camere la hotel, mese la restaurant etc sa nu aveti parte de ele, sa gasiti pe altii in locul vostru....
E, cum suna....? ;)

Doua precizari: in Bucuresti nu exista povestea cu 17-9 pentru parcarile inchiriate de catre ADP catre populatie . Parcarea este 24/24 rezervata celui trecut in contract.
Apoi, parcarea nu este in nici un caz proprietate privata cum am auzit un vecin urland de la etaj catre un cetatean care tocmai parcase pe locul lui. Unii au reminiscente de pe vremurile cand vecinii isi dadeau cu toporul in cap pentru cate o palma de pamant. Nu pot sa nu-i amintesc pe cei care monteaza "T-uri" cu lacat pe trotuare. Pe astia i-as amenda asa rau cat sa faca credit ca sa plateasca.
Comparatia cu camera de hotel nu tine, sunt intru totul de acord ca cineva sa folosesca parcarea care mi s-a atribuit de la ADP atat timp cat nu sunt acasa, nu sunt alte locuri de parcare in zona si respectivul are decenta sa nu stea mai mult de 5 minute sau sa lase un bilet in geam cu telefonul sau un mesaj, ceva.
Rumburak
Member

Mesajde Alma » 03 Apr 2008, 18:20

hai ca am gasit solutia la contestatia ta! :D
dar mai trebuie sa intrebi un avocat daca intr-adevar este asa ;)
citeste cu atentie si ai sa vezi ca HGMB 32/94 ar fi nula din punctul de vedere al ziaristior ;)

"Cei care au obtinut sau au incercat sa obtina o parcare de resedinta stiu ceva in plus legat de procedura ce trebuie urmata. Pe ce se bazeaza aceasta procedura? In principal, teoretic, in exclusivitate, pe prevederile unei hotarari a consiliului local.
In cazul Bucurestiului este vorba de HCLMB nr. 32/1994 privind organizarea, exploatarea si utilizarea spatiilor de parcare publica de pe teritoriul municipiului Bucuresti. Prima problema cu acest act este faptul ca se intemeiaza pe doua acte normative abrogate, ceea ce face ca, implicit, si acest act sa fie abrogat. Este vorba de Decretul nr. 328/1966 privind circulatia pe drumurile publice si de Legea nr. 69/1991 privind administratia publica locala. Dar sa ne facem ca nu bagam de seama acest lucru si sa trecem la fondul problemei."
1nsane Member

Mesajde andoruls » 03 Apr 2008, 18:34

Almanahe tata am platito deja :(
andoruls
1nsane Member

Mesajde Alma » 03 Apr 2008, 18:36

mama ei... X( aaaa tatal ei :))
1nsane Member

Mesajde Florin21 » 03 Apr 2008, 20:35

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2i pe locul meu se mai parcheaza dar nu am reclamat pe nimeni niciodata.
Singura "manopera" ce am facuto a fost sa-i ridic stergatoarele ca sa tina minte. Cei care zgarie masini, desumfla roti mi se par niste nesimtiti. Lor le-ar placea sa apteasca asa ceva?
Daca amenda este 75 ron e suma reala. Si in Cluj cam tot atata (tin minte ca este peste 40 lei) este din cate am inteles.

nesimtiti sau nu eu am parte mereu de asa ceva
pe a mea e un adevarat piccaso de sgarieturi, chei , cuie si alte obiecte ascutite, mai nou il astept pe cel care face asta cu toate ca il stiu , sa o mai faca o data, acum am pus camera de supravegheat

Dupa ce il prinzi sa-mi imprumuti si mie camera... :D Eu mai intai de al da pe mana politiei as vrea sa-i rup cateva degete cu portiera de la masina... >:)
Florin21
1nsane Member

Maşina: Ford Mondeo Mk5, 2.0 TDCi

Mesajde Cornel001 » 03 Apr 2008, 21:50

$1 scrie:$2unt intru totul de acord ca cineva sa folosesca parcarea care mi s-a atribuit de la ADP atat timp cat nu sunt acasa, nu sunt alte locuri de parcare in zona si respectivul are decenta sa nu stea mai mult de 5 minute sau sa lase un bilet in geam cu telefonul sau un mesaj, ceva.

corect.
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde andy » 04 Apr 2008, 10:37

EU de fiecare data cand ajung acasa de la servici gasesc pe cineva in locul meu. Este tabla cu P cu abonament si numarul de locuri, sunt delimitate locurile si nimic. Zilnic sunt clienti ai BCR. Si de multe ori sunt si nesimtiti si incep sa faca scandal ca ei unde sa parcheze. Ca sa fiu sincer mie mi se cam rupe (scuzati expresia) unde parcheaza el. Sa ii asigure banca parcare ca lor le plateste comisioane nu mie. Niciodata nu stau 5 min ci in general stau intre 30 si 1h ca la BCR o operatiune tine cam 15 min si daca ai noroc sa fie in fata ta 3 oameni deja e mult. Si eu doar ridic stergatorile dar in curand o sa sun la primarie sa le ridice masinile sau sa ii amendeze. Eu platesc locul si ajung sa imi tin masina pe marginea drumului in praf si unde ma mai si trezesc cu zgarieturi pe ea. Si apropo in Cluj locul de parcare e ale celui care il plateste timp de 24h. M-am interesat.
Ford Fiesta, Duratec 1.3, Comfort, Verde Apple
Ford Focus Sedan 1.6 Ecoboost Titanium
andy
Gold Member

Maşina: Ford Focus Titanium Ecoboost 1.6 150 CP

Mesajde Alen » 04 Apr 2008, 11:17

nu-i mai bine la Bacau ? noi am scapat de astfel de "probleme" fiindca nu exista nici o reglementare in acest sens...fiecare parcheaza pe unde poate si cum poate, orice fel de masina, fie ea personala sau a firmei....
e jungla si e pe puteri :-"
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde forbidden27 » 04 Apr 2008, 11:40

Acelasi lucru si in Slobozia. Nu se concesioneaza locuri de parcare si mi se pare normal sa fie asa. Fiecare parcheaza unde apuca si probleme de genul tau nu exista. Oricum, amenda este exagerata.
-Ford Kuga 2.0Tdci 180 CP; Titanium, Ruby Red, 2016
-Ford Mondeo MK4 1.8Tdci 125cp Trend, 2008
-Ford Focus MK2 1.6 Tdci 90cp, 2007
-(Ex) Ford Sierra 2.0 1985 aka Logan Killer
-Thunder Tiger MTA-4
-Losi XXL2
forbidden27
1nsane Member

Maşina: Mondeo MK4, 1.8TDCI, 125 Cp, Trend
VIN: WF0DXXGBBD8G04304

Mesajde Alen » 04 Apr 2008, 13:07

$1 scrie:$2................. Nu se concesioneaza locuri de parcare si mi se pare normal sa fie asa. Fiecare parcheaza unde apuca si probleme de genul tau nu exista.

acu', sincer sa-ti spun, nu stiu cat e de normal ca unul care are 2 sau chiar 3 masini (din care cel putin una pe firma) sa le parcheze pe toate in fata blocului si eu care am doar una, sa nu mai am unde s-o parchez, mai ales daca vin seara mai tarziu acasa...
eu as prefera sa am locul de parcare inchiriat (sau concesionat, ma rog) si astfel sa stiu ca am legea de partea mea, decat sa stau sa ma intreb in fiecare seara, inainte de a ajunge acasa, daca o sa am unde sa-mi las masina peste noapte...
Alen

Mesajde Alma » 04 Apr 2008, 13:37

$1 scrie:$2................. Nu se concesioneaza locuri de parcare si mi se pare normal sa fie asa. Fiecare parcheaza unde apuca si probleme de genul tau nu exista.

acu', sincer sa-ti spun, nu stiu cat e de normal ca unul care are 2 sau chiar 3 masini (din care cel putin una pe firma) sa le parcheze pe toate in fata blocului si eu care am doar una, sa nu mai am unde s-o parchez, mai ales daca vin seara mai tarziu acasa...
eu as prefera sa am locul de parcare inchiriat (sau concesionat, ma rog) si astfel sa stiu ca am legea de partea mea, decat sa stau sa ma intreb in fiecare seara, inainte de a ajunge acasa, daca o sa am unde sa-mi las masina peste noapte...

toata lumea ar prefera asta sa stie ca are unde parca cand se intoarce acasa dupa o zi istovitoare dar... infrastructura nu permite amenajarea de locuri de parcare care sa satisfaca numarul imens de masini!
sa nu mai zicem de vestitele dacii 1300 care impanzesc toate parcarile, fie ele si de resedinta, si tin acel loc ocupat nonstop, proprietarii folosindu-le de cateva ori pe an... pt aprovizionare sau diverse calatorii!
1nsane Member

Mesajde silviupn69 » 04 Apr 2008, 14:14

Daca nu ai unde sa o lasi seara cand te intorci de la munca, atunci adu-o in Piatra, ca la noi se concesioneaza :(( :D =)) ; cu ocazia asta ai motiv si poate nu te mai intorci in BC (sper ca tie dor de orasul natal ! :) )
Ford Mondeo
Ghia 04/2005 , TDCI, 2.0, 131cp
Imagine
silviupn69
1nsane Member

Maşina: Mondeo 2.0 TDCI; 130CP

Mesajde forbidden27 » 04 Apr 2008, 15:41

Pai stai asa, ala care are doua sau trei masini poate ca are intr-adevar nevoie de ele, plateste taxe ca si oricine, deci daca el parcheaza trei masini in fata blocului sau mi se pare ceva normal. Daca tu ai avea doua (una tu si una sotia) unde le-ai parca? Scrie undeva ca nu ai voie sa parchezi mai mult de o masina in fata blocului?
Problema e ca multi s-au invatat sa isi parcheze masina chiar sub geam, daca e ocupat locul, sa o duca 50 metri mai incolo e o tragedie.
-Ford Kuga 2.0Tdci 180 CP; Titanium, Ruby Red, 2016
-Ford Mondeo MK4 1.8Tdci 125cp Trend, 2008
-Ford Focus MK2 1.6 Tdci 90cp, 2007
-(Ex) Ford Sierra 2.0 1985 aka Logan Killer
-Thunder Tiger MTA-4
-Losi XXL2
forbidden27
1nsane Member

Maşina: Mondeo MK4, 1.8TDCI, 125 Cp, Trend
VIN: WF0DXXGBBD8G04304

Mesajde Alen » 04 Apr 2008, 16:05

$1 scrie:$2ai stai asa, ala care are doua sau trei masini poate ca are intr-adevar nevoie de ele, plateste taxe ca si oricine, deci daca el parcheaza trei masini in fata blocului sau mi se pare ceva normal. Daca tu ai avea doua (una tu si una sotia) unde le-ai parca? Scrie undeva ca nu ai voie sa parchezi mai mult de o masina in fata blocului?
Problema e ca multi s-au invatat sa isi parcheze masina chiar sub geam, daca e ocupat locul, sa o duca 50 metri mai incolo e o tragedie.

@forbidden27:sa ne intelegem.....sunt convins ca are nevoie de ele, dar nu de amandoua (sau de toate 3 chiar) in acelasi timp :-"
daca masinile sunt pe firma, si pt. ele se platesc taxe, sunt de acord cu tine, dar trebuie parcate LA SEDIUL FIRMEI, care sediu, crede-ma, nu coincide cu adresa la care locuiesc eu (sunt tot felul de Matiz-uri de la firme de mezeluri, dube de la firme de constructii, etc., etc., pe care scrie explicit adresa firmei)
nu mai vorbesc de cei care nu au deloc masina personala, dar vin acasa cu masina firmei si o parcheaza tot in incinta la mine....de ce n-o lasa la sediul firmei ?
sunt foarte rare cazurile in care sotul si sotia au fiecare cate o masina, cel putin la mine in incinta nu e nici un caz de acest gen....stau la adresa asta de 12 ani si cunosc cam pe toata lumea... :-"
mai am un vecin cu o masina cu nr. de Italia parcata de luni de zile la noi in parcare, masina care circula zilnic, dar pt. care eu ma indoiesc ca cineva plateste impozite in Romania....nu stiu sub ce forma circula cu ea, cert e ca merge zilnic... :-??

si io, dupa ce ca am o jumatate de masina (deh, Fiesta :)) ), nici pt. aia sa nu gasesc loc ? X( .....au fost seri cand am lasat-o si la 2-3 scari distanta, tot pt. ca nu aveam loc de parcare; nu am pretentia sa vin cu ea pana in fata scarii, da' macar sa fie in raza de actiune a telecomenzii de la alarma, nu ? :D

@silviupn69: oricand m-as intoarce la Piatra Neamt, ti-am zis ca orasul natal mi-a ramas in suflet....e foarte bine cum a facut Stefan cu locurile de parcare la voi, chiar daca, de cate ori vin la maica-mea, ma uit foarte atent unde las masina, sa n-o pun cumva pe locul altuia, iar actiunea asta imi ia ceva timp... :D
Alen

Mesajde toxicristi » 04 Apr 2008, 16:27

Si daca sediul firmei e in bloc cu tine ce faci? :D
Si daca un vecin de-al tau, angajat la o firma, a primit o masina, nu are voie sa o parcheze in parcarea de langa bloc? Doar pentru ca masina nu e pe numele lui?

Daca tu ai primi o masina de la firma, ti-ai parca Fiesta la sediul firmei si ai veni cu masina primita acasa sau ai lasa masina primita la sediul firmei si ai chema un taxi? :D

Atata timp cat firma nu isi parcheaza flota la tine in spate, nu cred ca putem sa le reprosam nimic vecinilor care au masina de serviciu. Normal, el nu va putea inchiria un loc de parcare si va trebui sa parcheze pe unde apuca cand locurile de parcare se vor da in acest regim, dar nu peste cele platite, normal.

Daca pe strazi s-ar circula mai sigur, maine mi-as lua moped! :D

Numai bine!
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde Alma » 04 Apr 2008, 16:30

si eu pt firma am inchiriate 4 locuri de parcare de la primarie... de fapt impropriu spus inchiriate caci nu platesc nimic pentru ele sunt luate pe asociatie non-profit ;)
daca nu eram noi sa organizam parcarea pe aici astia tot ca animalele in jungla se comportau. nu ca acum ar fi mare diferenta atunci cand isi gasesc locurile ocupate :D
1nsane Member

Mesajde Alen » 04 Apr 2008, 19:02

$1 scrie:$2i daca sediul firmei e in bloc cu tine ce faci? :D

nu e, iti spun sigur ;) tocmai am specificat mai sus ca adresele firmelor sunt scrise IN CLAR pe masini, inclusiv nr. de telefon...daca ar fi, jos palaria si-i dau cu praf de mers :D
cat despre vecinul care a primit o masina de la firma....ce sa zic ? daca ar da dovada de bun simt si ar parca cele 2 masini (pe a lui si cea a firmei) una in spatele celeilalte- acolo unde ii permite configuratia parcarii- ar mai fi cum ar mai fi...din pacate, acel vecin ocupa 2 locuri de parcare diferite si eu nu am loc pt. O SINGURA masina...
nu ai cum sa nu simti frustrare si nervi la faze de-astea, mai ales cand stii ca (la noi la Bacau, cel putin) nu e nici o lege de partea ta, n-am nici o hartie in baza careia sa pot face gura prin parcare, chiar doar si de la ora 17.00 la 06.00 sau de la 19.00 la 20.00, sau cum o fi....
ce pot sa-i spun eu copilului cand venim seara de undeva, eventual mai avem si bagaje, ea ma intreaba de ce nu avem unde lasa masina si eu nu gasesc loc de parcare nici macar la scara alaturata ? :-O ca-s mai prost si d'aia n-am unde parca ? sau ca vecinul care are 2 masini, una personala si alta de la firma, e mai smecher ?
chestiunea asta e oarecum asemanatoare cu "intoarce si obrazul celalalt", lucru cu care eu nu sunt absolut de loc de acord :-??

in concluzie, m-as simti mult mai bine daca as plati un loc de parcare, marcat, inscriptionat, pe care sa-l gasesc liber cand vin acasa...sau macar sa stiu ca am suport legal in cazul in care mi-l ocupa cineva

zi-mi unde gresesc si-mi scot palaria ! :-/ :D
Alen

Mesajde toxicristi » 04 Apr 2008, 19:23

Nu sustineam faptul ca firmele la care lucreaza unii dintre vecinii tai ar avea sediul in bloc (normal, tu le stii , eu nici nu le-am vazut), ci doar am lansat o ipoteza :D

Nu am zis niciodata ca tu trebuie sa accepti faptul ca cineva isi parcheaza ambele masini in fata blocului, iar tu nu ai unde. Dar nici nu cred ca ai ce sa faci :-?? Din pacate, de obicei e primul venit, primul servit. La mine la bloc functioneaza niste reguli nescrise, adica se cam stie si respecta locul de parcare al fiecaruia, acesta fiind chiar predat (verbal) catre noul proprietar, in cazul vanzarii locuintei.

Si eu iti doresc sa ai posibilitatea sa iti cumperi/inchiriezi locul de parcare, in aceste conditii cel cu a doua masina pe firma neputand sa faca astfel.

$1 scrie:$2au macar sa stiu ca am suport legal in cazul in care mi-l ocupa cineva
ca de ocupat, tot ti-l ocupa...
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde Alen » 04 Apr 2008, 19:34

$1 scrie:$2ar nici nu cred ca ai ce sa faci :-??

pai asta-i, ca n-am ce sa fac si inca n-am ajuns la stadiul in care incep sa-mi fac dreptate singur, eu mai tin cont deocamdata de regulile bunului simt....ma rog, pana la urma parchez tot pe unde apuc...

sper ca pana la urma sa se concesioneze si la noi locurile de parcare, asta ar fi cea mai buna solutie din punctul meu de vedere....pana atunci, insa, tot pe apucate ramane #:-S
ma plangeam si eu asa, retoric, oricum stiu ca deocamdata nu am alta solutie.... :(
Alen

Mesajde mirceamc » 07 Apr 2008, 13:45

$1 scrie:$2per ca pana la urma sa se concesioneze si la noi locurile de parcare, asta ar fi cea mai buna solutie din punctul meu de vedere....

Daca concesioneaza da, dar amenajarea de parcari poate fi chiar mai rea decat neamenajarea.
Uite exemplul de la mine:
Eu stau pe bd. D. Cantemir. Pana de curand nu aveam amenajate parcari si era acceptabil.
Ce s-a gandit Videanu: hai sa facem o treaba buna (pt cine o sa-ti dai seama imediat). Si ne-au amenajat parcari si a devenit groaznic: au mai ramas mai putin de jumatate din ceea ce era inainte! In schimb borduri sunt cu 120-140% mai multe! Normal, doar sunt in zig-zag acum!
Cum a fost posibila aceasta performanta: Inainte se parca pe trotuar masina linga masina, perpendicular pe axul drumului si ramaneau liberi 2,5m de trotuar. Si se mai parca si pe bulevard, paralel cu axul drumului ramanand 3 benzi libere pt circulatie. Acum au amenajat parcarile luand din trotuar (a mai ramas trotuar de aprox 2m latime), lasand si spatiu unde au pus iarba (va dati seama ce se reduce poluarea astfel =)) ). Pe bulevard nu mai avem voie sa parcam (am primit si instiintare ca vor fi ridicate masinile).
Facand socoteala acum sunt mai putin de jumate din locurile de parcare de dinainte!!!
Dar mai sunt surprize: locurile nu sunt de resedinta, ci pentru cine vine primul!
Si binenteles ca avem si un vecin care face afaceri cu masini - cumpara masina din strainatate apoi o aduce in fata blocului unde sta pana o vinde!
Dar incredibil este un raspuns pe care l-am primit de la primaria de sector atunci cand am intrebat daca locurile de parcare sunt de resedinta: "Nu apartin de noi ci de primaria capitalei, dar oricum nu va grabiti - chiar daca se vor da inapoi la primaria de sector trebuie sa asteptati sfarsitul lucrarilor deoarece PROIECTUL SE VA FACE DUPA SFARSITUL LUCRARILOR!!!!!!!!!!"
Si raspunsul este sigur corect: daca mergeti pe Cantemir spre Piata Unirii puteti vedea rezultatul "proiectarii inteligente": s-au facut refugii pt autobuze dar au "uitat" cate un stalp in mijlocul fiecarui refugiu! Uitati si o poza cu unul din stalpi.
Fişiere ataşate
Stalp in Drum.JPG
Mircea M - Ford Fusion Comfort 1.4 TDCI 68CP (2007), Bucureşti
Prezentare maşină: http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t=9010
Imagine
mirceamc

Maşina: Fusion 1.4 TDCI Comfort, 2007

Mesajde Alen » 07 Apr 2008, 14:04

mda, am prins ideea......oricum, ca la noi la nimeni.... :( fac prostiile una dupa alta...
Alen

Mesajde DGAlexandru » 07 Apr 2008, 18:03

Se va muta si acel stalp. Toti stalpii de iluminat public, ce sunt facuti din beton, vor fi schimbati. Pe trotuar nu era legal sa parchezi, ca dealtfel nici pe prima banda. Acum cu acele parcari amenajate, ele sunt legale.
---------------Tel: 0722.120.128 / 0741.741.608 - Alexandru - Bucuresti---------------
--- !!! --- MP / PM dezactivat --- !!! ---

Imagine
DGAlexandru

Maşina: Mondeo 4 HatchBack, TITANIUM X, 2.0 TDCi 143cp, AT6, Thunder Metallic, 05.2008

Mesajde mirceamc » 07 Apr 2008, 19:34

$1 scrie:$2e trotuar nu era legal sa parchezi, ca dealtfel nici pe prima banda. Acum cu acele parcari amenajate, ele sunt legale.

Gresit! Pe trotuar este voie sa parchezi cu conditia sa lasi cel putin 1m pt pietoni! Si asta este si in noul cod rutier si ne-au spus-o si de la primarie: puteti sa parcati pe trotuar, e legal, dar nu va putem da parcari de resedinta acolo.
Si sa stii ca si pe strada ai voie sa parchezi cu cateva exceptii (sa nu existe semn care sa stipuleze contrarul, sa nu parchezi pe marginea unui drum national, etc).
Apropo: semnul de parcare interzisa a aparut dupa amenajarea parcarilor!
Mircea M - Ford Fusion Comfort 1.4 TDCI 68CP (2007), Bucureşti
Prezentare maşină: http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t=9010
Imagine
mirceamc

Maşina: Fusion 1.4 TDCI Comfort, 2007

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum