Discutii libere/forum

Ce polish/ceara/goodies folosesti pentru masina?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Ce polish/ceara/goodies folosesti pentru masina?

Mesajde Maskatu » 04 Mai 2008, 09:22

Sper ca nu a mai fost deschis un topic de genul acesta. Asa ca sa incepem:
Ce polish/ceara folosesti ? Ce firma/cat costa?
Cu ce lustruiesti masina?
O polishezi tu sau te duci la spalatorie/centre speciale?
Pareri despre produsele folosite.....
Ce produse folositi pentru cauciuc? sau pentru jenti.
Ca tot vine vara eu zic ca e un subiect ok :D hai sa vedem ce iese.... :-S

sa sparg eu gheata ca asa e obiceiul :D
Personal am folosit cateva produse. Nu foarte scumpe dar au fost ok, in sensul ca la prima ploaie s-a vazut diferenta din masina fara polish pe ea si masina cu polish pe ea... stiti si voi, cand dau cu polish nu mai sta apa pe masina decat in picatele. Dar baiu' mare nu e asta..... toate polishurile fac asta, pana si cele de 15 ron, dar interesant e cat dureaza acest efect...... o sa mai incerc si o ceara si va anunt daca a fost ok. Si am mai incercat un polish care se aplica direct pe masina murdara , se curata cu o carpa uscata si iese ok .... altcineva?
Maskatu
1nsane Member

Re: Ce polish/ceara/goodies folosesti pentru masina?

Mesajde andoruls » 04 Mai 2008, 09:30

Salut,

Sa incep si eu.. Folosesc Turtlewax...rezultatul ok rezista 1 luna max cateva spalari ...ca un sfat aveti grija la plasticele de pe masina ..ca se ia foarte greu apoi . Nu se aplica pe soare...
Ford Focus Titanium Ecoboost 150
andoruls
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 1.6 EcoBoost 150
VIN: WF0KXXGCBKBD10918

Mesajde Maskatu » 04 Mai 2008, 09:37

Da... daca dai pe soare e aiurea pentru ca au multe substante toxice in ele si se si evapora rpd in caldura soarelui... si pe plastice ramane albeata aia, dar se ia usor cu silicon...... daca ai :D si pret.. cat e turtlewax.. as vrea sa fie un topic constructiv si informativ :D si eventual un hint cu unde l-am putea gasi :P
Maskatu
1nsane Member

Mesajde roataderezerva » 04 Mai 2008, 11:06

Ia uitati acilea ce folosesc eu :D. Nu fac reclama
Fişiere ataşate
img010_.jpg
Focus Wagon Ghia TDDI 90PS 2001
roataderezerva
Ford Freak

Maşina: Focus Wagon Ghia TDDI 90PS 2001
VIN: WF0NXXGCDN1C20932

Mesajde Maskatu » 04 Mai 2008, 11:13

Ooo domnu "roata de rezerva" are piele :D rally dala parca am eu silicon de bord.. buna idee cu pozele.... o sa fac si eu cand cobor la limuzina :D
Maskatu
1nsane Member

Mesajde andoruls » 04 Mai 2008, 11:14

Pe turtlewaxam dat in jur de 25 - 30 de ron se gaseste in Cora am mai vazut unul interesant de la Turtlewax! Magic Color+ ruj ! cu ruju acoperi zgarieturile si plus ceara sau polishu este de culoare neagra...mai erau si pt alte culori dar pt asta m-am intersat ( adica am desfacut un bidonas :P) restu nu stiu.
Ford Focus Titanium Ecoboost 150
andoruls
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 1.6 EcoBoost 150
VIN: WF0KXXGCBKBD10918

Mesajde bravetoy » 04 Mai 2008, 11:24

in materie de ceara cred ca e bine sa folosim produse de firma - turtlewax sunt ok.
in nici un caz ceara lichida de la spalatorie care este apa de ploaie si o aplica retardatu' cu un pulverizator in cantitatea in care crede el de cuviinta.
ceara e bine s-o aplicam noi, urmand instructiunile (pe portiuni reduse, dupa care lustruim) - dezavantajul e ca cere timp si nici nu tine cine stie cat in conditiile de praf si alte mizerii de pe la noi.
pentru parbriz eu mai folosesc o solutie rainaway care reduce aderenta apei la sticla. efectul este vizibil pe ploaie la ceva viteza - poti sa opresti stergatoarele ca nu mai este nevoie de ele, sigur, daca ploaia nu e foarte puternica. curentul de aer duce de pe parbriz toata apa.
Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita!
bravetoy
Gold Member

Maşina: Ex-Mondeo 2001 TDDI 115 hp, VW Passat 2006, 2.0T FSI, 200 HP Value Edition Granite Green

Mesajde Maskatu » 04 Mai 2008, 11:42

@andoruls: eu am dat 30 ron pe polish lichid si e ok... acelasi efect de care zice bravetoy despre geam il am pe tabla. si la praf e cat de cat ok ca nu se mai pune asa repede. hmm magic color? as avea si eu nevoie de un dala pentru ca am niste zgarieturi nedorite pe masinutza si decat sa ma apuc sa vopsesc toata aripa..... mai bine le acopar cu ceara dasta de care zici tu... am auzit si eu ca sunt niste ceare speciale care au culoare in ele si cand "freci" la masina se impregneaza si culoarea respectiva in ea! in carrefour nu aveau cand am fost eu decat pentru masini argintii, aveau solutia aia nu mai stiu exact cum ii zice.

@bravetoy: am luat si eu pentru geam un polish pentru zgarieturi . acum nu stiu daca a laut zgarieturile, dar cert e ca a ramas geamul curat dupa ce am dat pe el :D si mai aveau o solutie de geam, care cost 30 ron era ca "rivexu" de geamuri pentru casa, era o sticla asemanatoare cu pulverizator si era ca apa transparenta. dar nu m-am incumetat sa i-au din aceea. era parca tot pentru zgarieturi !
Maskatu
1nsane Member

Mesajde adrianv » 18 Mar 2009, 15:37

M-am gandit sa activez un pic topicul asta, asa ca va intreb si eu:
-ce tip de ceara folositi si de ce?
ati folosit polish vreodata? Am cateva zgarieturi superficiale si as vrea sa le aranjez la prima spalare. Problema e ca nu stiu ce polish sa folosesc. Ma poate ajuta cineva cu un sfat?

Pentru detailing am auzit ca sunt f. bune produsele Turtle Wax.
Ceva sfaturi am mai gasit pe net:
http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=7128
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=183910
http://meguiars.store.ro/sfaturi/#2
http://www.forumtoyota.ro/forum/cum-ne- ... d2c64&
adrianv
Ford Freak

Maşina: Ford Focus2-facelift hatchback, Ghia, 1,6 Ti-VCT,115hp, Black Panther

Înapoi la Discutii libere/forum