Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

trepidatie dupa intreptare jante

11 Mai 2008, 19:18

De curand mi-am indreptat jantele la masina (dupa aprox 80.000 km cu ele) , au fost echilibrate si puse pe masina . Acum am observ o vibratie ca si cand ar fi rotile dezechilibrate. E posibil sa apara aceasta vibratie ca urmare a uzurii inegale a anvelopelor datorita vechilor strambaturi ale jantelor ? Mentionez ca toate 4 cauciucurile sunt relativ noi . Am schimbat si fata/spate cu aceasta ocazie. Cauciucurile de pe spate care le-am pus pe fata au cam 5000 km si cele care au fost pe fata 20 k + km.Este vb de cauciucuri Dunlop SportMAXX 93Y

Re: trepidatie dupa intreptare jante

11 Mai 2008, 19:40

salut verifika ia vezi rulmentul intermediar de la planetara dreapta ?mie de acolo mi-a fost,sau dute la alta service de roti sa nu fii facut vreo eroare aal a

11 Mai 2008, 19:46

mentionez ca inainte de indreptare nu vibra nimic. Deci exclud problema unui rulment .

11 Mai 2008, 20:53

dece ,rulmentul cade cand vrei tu ?acela e sub masina nu prea il auzi din masina deci verifica,...,sau cum zici tu a fost baut ala de a indreptat jantele,mai verifica in alta parte si bagate si un minut sub masina si misca de rulmentul ala sus jos,

11 Mai 2008, 21:41

jantele sigur au fot indreptat bine , ca am vazut toata operatiunea , nu pot insa sa garantez pt echilibrare. Vibratia simt ca vine din spate . se simte pe la 110- 130 kmh. si in rest nu prea. Cine stie un service de roti calumea , unde sa imi echilibreze si mie rotile bine ?

11 Mai 2008, 22:00

zzone parerea mea este sa mai incerci o echilibrare de roti dar este posibil sa fie anvelopele.

12 Mai 2008, 00:06

nu pot in timp sa se uzeze conform noilor forme ? deja am facut 400 km si nu s-0a ameliorat f tare vibratia...mai astept un pic , poate dispare in urma uzurii cauciucurilor .

12 Mai 2008, 13:37

cred ca in timp uzura va duce la o vibratie din ce in ce mai mare si nu invers.
Răspunde