Alen prietene.. in oferta care am vazut-o eu acum 2 ani cred, la configurarea standard, fiesta confort nu avea abs+ebd (mai exact avea numai pt cele cu transmisie automata). Retin pt ca m-a surprins faza asta si nu intelegeam de ce se numeste confort neavind nici ABS+EBD, nici aer conditionat. halal confort! Poate avea la oferta speciala dar standard nu avea. Ca sa vezi ca nu vorbesc aiurea vezi aici siteul oficial al importatorului la zi:
Fiesta Confort nu are in dotarea standard ABS + EBD:
http://www.ford.ro/index,12,92 si uite de unde apare in oferta standard ABS + EBD. De la
Trend http://www.ford.ro/index,12,93Cum era cu stiinta cui?!!!

La capitolul masini, crede-ma, mai stiu cite ceva..!
Revenind, chiar si asa, cu EBD + ABS masina nu scoate la clasa ei in aceasta configuratie nici macar 4 stele Euro NCAP. Mi se pare aberant sa vii sa spui ca tii la viata ta si esti impotriva vitezomanilor cind tu ti-ai luat o masina cu niste dotari de securitate pasiva si activa aproape inexistente. Orice masina din aceeasi clasa te va face varza (peugeot 207, corsa d)...chiar si la viteze legale... prin simplul fapt ca la dotari securitate stau mult mai bine decit fiesta. Nu mai vorbesc de alte masini din clase superioare unde orice masina, cu cea mai banala echipare, cu 2 stele Euro Ncap, te transforma in niste fiare vechi.
Cit priveste aerul meu de superioritate, am eu impresia ca e de fapt aceeasi frustrare a ta care iti deformeaza realitatea. Am observat ca rabufneste periodic.Vino te rog cu argumente ca fiesta confort e o masina care ofera siguranta si ma inclin. Tu nu ai inteles o chestie. Eu nu iau peste picior motorizarile mici. Le privesc obiectiv si realist pentru ceea ce au fost ele facute:
utilizare urbana! Pe tine te deranjeaza din pacate adevarul. Aceste masini nu sint concepute pt uz sportiv. Nu au veleitati sportive. Nu aceasta este menirea lor asa cum a fost gindita de ford. dar tu si altii, posesori de masini cu motorizari mici, insistati ca ar fi nu stiu ce masini! Incercati sa nu va mai pacaliti si sa vedeti avantajele pe care aceste masini vi le ofera: consum redus de combustibil, manevrabilitate, spatiu parcare redus.
Alex dragule... la capitolul siguranta, cred ca leon avea alte optiuni, mai bune si mai ieftine. De ex dacia logan! Sta mult mai bine la acest capitol comparativ cu fiesta. Intr-o confruntare directa, loganul iese invingator clar datorita gabaritului in primul rind. Stiu, nu iti convine chestia asta, dar asta e realitatea. AAaaa, sa nu uit, unde am pomenit eu de performantele masinii mele la capitolul siguranta?!! Pt mine acest aspect nu a fost prioritar, daca era, nu-mi luam masina din clasa mica..asa ca schimba te rog tonul.
Toxi... vorbim aici de echipare standard... si de o anume masina..masina prietenului leontet! El spunea ca siguranta lui e prioritara! Nu am pomenit de masina mea si inca o data, nu e o comparatie ST - fiesta clasica.