Vanzare

Schimbarea culorii ledurilor din bord la Mondeo

Toate subiectele in care nu s-a scris de 3 luni (15.02.2008)
Masini, piese, sisteme audio, totul e de vanzare.

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Schimbarea culorii ledurilor din bord la Mondeo

Mesajde cernat dragos » 04 Iun 2008, 14:17

Salutare!
Am cautat pe forum si nu am gasit nimic de genul asta.
As vrea sa schimb si eu culoarea verde a ledurilor din bord si a consolei centrale cu leduri de culoare alba.
Stie cineva cum se face treaba asta?Trebuie demontat totul?
De leduri se face rost usor.
Sunt proaspat posesor de Ford Mondeo si astept un ajutor din partea voastra.
Multumesc!
cernat dragos
Incepator

Maşina: Ford Mondeo,2006,2.0 TDCI,116CP

Re: Schimbarea culorii ledurilor din bord la Mondeo

Mesajde Maskatu » 05 Iun 2008, 08:44

Nu e chiar asa de simplu precum pare... daca nu ma insel la masina ta sunt leduri speciale. Nu se face rost chiar asa de usor. Un led pentru ceasuri e cam 2 euro din cate stiam si doar pentru ceasuri iti trebuiesc cam 6-7 leduri. Si depinde de folia care o ai pe ele... daca e folia verde tre sa schimbi folia, degeaba pui leduri de ce culoare vrei tu , daca prismele duc in folie verde nu se vede culoarea care o pui tu.

Cat despre cele din consola la fel... cred ca ai becuri normale mici si cu plastic pe ele sau ai direct de culoare verde, dar e greu pentru ca trebuie sa dai jos toate butoanele si tot ce e in bord pentru a schimba becurile. Si sa vezi bataie de cap cu butoanele de la geamurile electrice... ca alea sunt sigilate.

Te sfatuiesc sa te duci la cineva care a mai facut.. nu de alta dar nu e de joaca cu instalatia electrica la ford. daca ai ars ceva, pana gasesti ce si cum o sa iti para rau ca te-ai mai apucat sa le schimbi. Erau niste baieti pe alt forum cunoscut care faceau asa ceva, si la o masina ca a ta cu atatea leduri cereau cateva sute de ron.
Maskatu
1nsane Member

Mesajde cernat dragos » 05 Iun 2008, 15:25

Mersi frumos,m-ai cam descurajat.
Dar daca e asa greu si scump nu se merita,am mai vazut niste meganuri facute si nu era asa greu si nici scump dar la ford situatia vad ca e diferita. :(
cernat dragos
Incepator

Mesajde Maskatu » 05 Iun 2008, 16:41

Poi usor nu e... daca aveai consola de bord si ceasurile cum le am eu, era relativ simplu... dar si la mine e nasol pt ca am folia de la ceasuri (turometru, kilometraj + benzina, ulei... ) e verde... si am incercat sa pun un bec albastru si nu se vedea decat ceva slab slab de tot de albastru pentru ca folia de la ceasuri e verde... si deh... albastru cu verde nu da albastru.

La tine luminile din bord de la pozitie( ma refer la ceasuri) nu cred ca sunt becuri pt ca e model nou. sunt sigur ca sunt acele leduri speciale de care ti-am zis. si inlocuirea lor nu e ceva de mare inginerie, dar gandeste-te ca trebuie sa scoti ceasurile din bord.... si daca la mine e destul de greu si am suruburile destul de aparente, gandeste-te la masina ta ce greu e, ca toate suruburile sunt mascate.

Sa zicem ca faci ceasurile dar la bord, dar mai sunt o groaza de leduri si nu stiu sigur daca sunt direct de culoarea verde ( ca ai zis ca ai verde) sau sunt prin prisme. sa iti dau un exemplu. la mine la consola, unele becuri sunt verzi, deci lumienaza butoanele verzi iar altele sunt albe(transparente) si lumineaza verde pentru ca trec prin niste prisme care sunt verzi.

Ti-am zis... daca chiar tii mult de tot, sa stii ca o sa iasa frumos ca vazusem ceva poze cu niste masini modificate la capitolul asta si erau super ok. Dar trebuie rabdare, ca daca rupi o clema ceva pe acolo.... iti dai seama ce mai iese. Daca tii neaparat o sa caut pe celalalt forum niste poze sau link-uri sa vezi ce si cum .

bafta.
Maskatu
1nsane Member

Mesajde cernat dragos » 05 Iun 2008, 21:42

mersi frumos!
cernat dragos
Incepator

Mesajde Maskatu » 06 Iun 2008, 08:39

Maskatu
1nsane Member

Mesajde BoogY » 06 Iun 2008, 17:30

N-ai cautat indeajuns:P Uite aici poate te poti inspira de la ce am facut eu.In prima faza demonteaza bordul si vezi cum e,apoi daca ai chef modifica-l.Te sfatuiesc sa-ti plasme de la innoparts.de daca nu te pricepi bine si n-ai rabdare cu ledurile.Bafta!
viewtopic.php?f=42&t=5171
BoogY

Mesajde ovi_matzu » 23 Iun 2008, 22:51

$1 scrie:$2Si sa vezi bataie de cap cu butoanele de la geamurile electrice... ca alea sunt sigilate.

ma scuzati ca ma bag....referitor la ledurile de la geamurile electrice....am avut nefericita intamplare de a mi se strica un buton....unul nou fiind 1 mil jumate.....totintamplarea a facut sa primesc unul gratis...:)...vroiam sa iti spun despre ledurile acelea...sincer nu cred ca se poat schimba...daca vrei iti fac poza la butonul desfacut...daca unul dintr voi vrea sa incerce....ii trimit butonul stricat, ledurile mai merg...:)
ovi_matzu
Ford Freak

Înapoi la Vanzare