Noutăţi din lumea automobilistică
13 Mai 2008, 15:11
In Senat a fost foarte mare raportul pro/contra. Crezi ca va fi invers aici?
13 Mai 2008, 15:13
au ce m-as rade sa o ia taricelu in freza!!!!
in mod normal si deputatii vor vota aceasta lege si atunci sa vezi circ
momentan marti am avut infatisare dar nu m-am prezentat.am primit si a doua citatie
13 Mai 2008, 16:35
Senatul anuleaza taxa auto!
http://www.drive-test.ro/?a=det&art_id=899Senatul a adoptat astazi anularea taxei auto, cu 45 de voturi pentru si 6 voturi impotriva. Daca si Camera Deputatilor va adopta propunerea PD-L de anulare a taxei de inmatriculare, atunci toti posesorii auto care au platit taxa auto isi vor primi banii inapoi in termen de 90 de zile de la depunerea solicitarii.
Motivele anularii acestei taxe sunt simple: aceasta contravine Tratatului de Aderare a Romaniei la UE si nivelul taxei este foarte mare raportat la veniturile romanilor. In plus, s-a invocat si tratamentul discriminatoriu intre cetatenii care inmatriculeaza masini si cei care le au deja inmatriculate.
Guvernul a cazut in propria capcana, pentru ca reprezentantii sai au declarat in repetate randuri ca taxa auto nu aduce cine stie ce bani la buget. E vorba de circa 165 de milioane de euro pentru 2008, bani care nu se vor mai incasa. Este posibil ca si programul Rabla sa fie in pericol, autoritatile legand acest program de reusita taxei auto
13 Mai 2008, 20:37
Unde si cand trebuie sa depunem cererea pentru restituirea banilor.Stie cineva??
13 Mai 2008, 20:43
stai sa vedem daca voteaza si deputatii. oricum, guvernul nici nu vrea sa auda. tariceanu zice ca problema taxei este deja rezolvata prin introducerea noii grile de taxare de la 1 iulie.
sa vedem ce-o sa iasa. important este ca a fost votata si de cei de la PSD, PC, etc, nu numai de PD-L, cei care au propus proiectul de lege. singurii care s-au opus au fost penelistii. pare sa fie ceva mai serios de data asta. dă, Doamne!!
14 Mai 2008, 07:23
Uite ca e buna si campania electorala la ceva ! In mod normal deputatii n-au cum sa voteze impotriva ...
14 Mai 2008, 07:56
Taricene nici nu stii / Cat de mic incepi sa fii ... hihihi.
Tara noastra e minunata, nu te plictisesti niciodata.
Exact cand spui ca un lucru nu se mai poate intampla, zang! si lucrul se intampla. Din fericire, acum e o surpriza placuta.
14 Mai 2008, 14:20
light_minded
ai rabdare sa se aprobe si de deputati.
daca vrei sa-i dai in judecata, atunci depui la finante o cerere de restituire a sumei platite.pe care oricum ti-o refuza.si apoi faci contestatie, normal refuzata si asta si de abia atunci la tribunal cu ei
14 Mai 2008, 15:13
dobitocu asta spera sa ne fraiereasca prin modificarea asta care spera ei sa intre in vigoare pe 1 iulie. deci fie vorba intre noi el vrea sa improspateze parcul auto punand o taxa de 600 de euro unei masini de 15 ani. de parca nu ar sti ca romanu' aduce o masina de 15 ani si o mai foloseste inca 20. cat de incompetent trebuie sa fii sa gandesti intr-un asa hal?!
15 Mai 2008, 08:38
Azi am primit al doilea raspuns de la Finante.

Trebuie sa recunosc ca s-au miscat destul de repede. Maine sunt la Tribunal cu dosaru-n mana.
16 Mai 2008, 15:02
"Art. 11 – Taxa rezultata ca diferenta între suma achitata de contribuabil în perioada 1 ianuarie 2007 – 30 iunie 2008, cu titlu de taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, si cuantumul rezultat din aplicarea prezentelor prevederi privind taxa pe poluare pentru autovehicule, se restituie pe baza procedurii stabilite în normele metodologice de aplicare a prezentei ordonante de urgenta."
deci sa inteleg ca nu se restitue taxa platita ci doar o diferenta dintre ele,in conditiile in care acum as plati mai mult

- MOLLIE6.gif (14.35 KiB) Vizualizat de 5235 ori
19 Mai 2008, 10:32
Nu, in conditiile in care acum ai plati mai putin

.
De ex: ai platit 1100 Euro acum 1 an, iar dupa 1 Iulie ai plati 500 Euro, diferenta o primesti inapoi, desi inca nu se stie in ce conditii

.
19 Mai 2008, 12:34
Se pare ca cei de la Tribunal se misca mai repede in comparatie cu Administratia Financiara.
Am depus actele pentru proces pe 6 Mai si azi am primit citatia.
Primul termen este pe 5 Iunie 2008 ora 12 camera 2 ca4.
Ne vedem acolo
Pentru cei care m-au contactat intrebindu-ma daca se poate sa nu te prezinti.
Scrie in citatie la final in caz de neprezentare a partilor se va putea trimite un inscris, judecata urmand a se face in lipsa.
Asa cum va spuneam si eu.
20 Mai 2008, 16:15
am primit si a doua citatie.practic trebuiau trimise copia dupa factura masinii-cat am platit practic pe masina, copia dupa factura cu care am platit taxa.si azi era al doilea termen.nu m-am prezentat si se judeca in lipsa.cand mai primesc ceva va mai anunt
20 Mai 2008, 19:53
oops
sa pregatesc si eu aceste acte sa mearga procesul mai repede
22 Mai 2008, 12:03
$1 scrie:$2u, in conditiile in care acum ai plati mai putin

.
De ex: ai platit 1100 Euro acum 1 an, iar dupa 1 Iulie ai plati 500 Euro, diferenta o primesti inapoi, desi inca nu se stie in ce conditii

.
eu ma refeream strict la cazul meu.

dupa legea asta as plati mai mult

concluzie nu am nimik de primit inapoi
concluzie NISTE HOTI
30 Mai 2008, 07:27
Mi-a venit prima citatie acasa. Pe 11 Iunie trebuie sa ma prezint la tribunal. Abia astept
30 Mai 2008, 15:28
si mergi?
02 Iun 2008, 09:07
Da, ce am de pierdut ?

Oricum presupun ca ma intreaba daca mai am ceva de adaugat la dosar, eventual imi cere si factura/contractul de vanzare cumparare de la masina. Cum toate actele sunt deja la dosar, daca e nevoie aduc si copie dupa contractul de vanzare-cumparare a masinii si specific ca judecata se poate face si in lipsa ambelor parti.
02 Iun 2008, 09:13
eu de la inceput am optat pt judecata in lipsa.chiar nu aveam nervi pt tribunale
02 Iun 2008, 16:05
eu pe 5 iunie am intilnire cu cei de la finante la tribunal
va anunt atunci ce am rezolvat
pt cei ce doresc sa mai aduca acte la instanta sa le aveti in cel putin 2 exemplare pt instanta si finante
02 Iun 2008, 17:43
BAFTA RaduR!!!!
,,Pe ei si pe mama lor!''
05 Iun 2008, 22:33
Am fost azi la proces.
Surprinzator chiar daca eram pe ordinea 37 am terminat destul de rpd pt ca tanti de la finante a cerut sa fie strigat dosarul mai in `fata`
Asa se procedeaza daca esti destept
Ce m-a distrat a fost ca desi eu am depus la dosar toate actele inclusiv hirtiile de la ei , astazi ei in itimpinarea pe care o atasez (facuta ca se se si aminte procesul) la un nou termen ce va fi pe 11 Septembrie pentru ca este vacanta judecatoreasca vara, au atasat si hirtiile pe care eu deja le anexasem cind am inaintat actiunea, dar poate ei nu au studiat dosarul.
Distractiv este si faptul ca primul raspuns negativ se incheie asa
FATA DE CELE MAI SUS MENTIONATE APRECIEM NEINTEMEIATA CEREREA DE RESTITUIRE.
In fine ne revedem pe 11 Septembrie dar pina atunci voi urma procedurile din noua OUG 50/2008 si voi depune cerere de restituirea diferentei de bani pe 1 Iulie si cum la Finante nu este vara vacanta o sa vad daca pina la urmatorul termen o sa se rezolve ceva pentru ca eu in cererile pe care le voi face voi face referire la acest lucru.
- FiÅŸiere ataÅŸate
-

05 Iun 2008, 22:38
pe mine m-a usurat Tariceanu de 1100 euro. sper sa mai primesc inapoi ceva
05 Iun 2008, 22:44
acum m-am uitat pe
http://www.automobiletv.ro/specialTaxes.php si am de recuperat 791 euro + dobinzi
06 Iun 2008, 09:34
Eu as avea de recuperat 561.22 Euro+dobanda. Pe 11 iunie ma duc la tribunal, sa vad ce se rezolva.
Daca dupa 1 Iulie depunem cererea de restituire a diferentei de bani, oare ce hotarare va da tribunalul ?
06 Iun 2008, 19:34
o incurajare-se poate.nu va lasati!!!
azi mi-a venit sentinta de la tribunalul arad-administratia finantelor publice arad este obligata sa-mi restituie 1500 euro.deci in prima instanta am castigat.
normal ca finantele o sa faca recurs la timisoara dar mergem inainte,nu?
06 Iun 2008, 19:49
eu ma bazez pe faptul ca o sa castige alegerile PLD in toamna si ca o sa ni-i dea inapoi fara alte frecushuri. (de fapt e cam mult spus ca ma bazez, dar pot sa spun ca sper

)
06 Iun 2008, 19:58
eu nu ma bazez pe nici un partid ci pe `Justitia Romana`
chiar azi m-am uitat mai atent pe noua OUG practic este alta taxa de mediu iar noi am platit taxa de prima inmatriculare = banii inapoi pe taxa asta si statul tre sa imi dea mie o decizie de impunere cu noua lege pe care ca sa ma distrez o contest in instanta si ii amin cu plata sa cum ma freaca ei pe mine acum
doar daca nu ma prezint la primele 2 termene fara motiv amin procesul cu 3 luni dupa aia incepe procesul eu cer aminare pt avocat la urmatorul termn spun ca nu am gasit avocat si ca ma reprezint singur dar solicit aminare sa studiez dosarul , la urmatorul termen aduc probe la dosar si o sa se dea alt termen si tot asa
Buhani73 ai derulat procesul prin Cosmin ?
06 Iun 2008, 19:59
eu nu m-am bazat pe nimic.i-am dat in judecata si gata!!!si mumu la tariceanu!!!