Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Gripare la accelerare in gol

12 Iun 2008, 20:33

Am o nedumerire si v-as ruga daca se poate sa ma lamuriti si pe mine daca eset normal sau nu sa faca asa. Pe scurt daca accelerez masina in gol(relanti) nu in mers simt ca intre 1700 si 2200 de rotatii imi da senzatia ca nu se alimenteaza corespounzator este ca si cum ai accelera un motor pe benzina si nu este pusa scanteia la punct si pana ajunge in turatie are mici balbaieli, nu face foarte rau dar se simte. Tin sa mentionez ca in mers nu face absolut nimic, are forta si trage foarte bine, asta se intampla numai la relanti si atunci cand vreau sa dau scurt in acceleratie(sprituri) dar si cand o iau dintr-o data pana pe la jumatate de pedala. Daca trece de 2200 turatii nu mai face deloc. Am vorbit cu mecanicul si mi-a spus ca, computerul masinii sesizeaza ca nu este in sarcina si din cauza asta incearca sa-i sugrume consumul. Poate cineva de aici de pe forum sa ma lamurteasca si pe mine asupra acestui aspect adica trebuie sa-mi fac griji sau nu? Masina are toate filtrele schimbate inclusiv ulei si distributie cu tot cu agregate. Masina este cea din semnatura. Va multumesc.[code][/code]

Re: Gripare la accelerare in gol

13 Iun 2008, 10:41

Greu de dat un verdict la simptomele pe care le descrii, insa in acea plaja de turatie, turbina incepe sa se simta mai puternic ca baga aer pe galerii ....
Alte variante ar fi: senzor ax came pe duca (pierde pozitia axului cu came si poate da mici "neregularitati"), senzor volanta (desi ala are ceva mai mult de lucru cu motorul in relanti) sau senzor pedala acceleratie.

Astea ar fi niste banuieli, ideea e ca trebuie vazut daca e retinut vreun cod de eroare ..sa ii facui un self test - poate ai noroc si iti arata codul.

LE: ar mai fi, ca ideel, senzorul de citire de la filtrul de aer ...care ar putea fi imbacsit (ATENTIE!! Sa nu il stergi cu vreo solutie minune)

19 Iun 2008, 08:08

Sa stii ca am facut testul ala si nu a aratat nici o eroare sau cel putin asa am vazut eu pentru ca nu imi arata acolo unde scrie error nimic( nici un cod). Banuiesc ca acolo ar fi trebuit sa scrie ceva gen P101sau altceva nu? Daca gresesc te rog sa ma corectezi. Masina merge foarte bine in rest ma refer aici la timpul in care merge in sarcina.

20 Iun 2008, 08:28

am mai facut testul si apare ceva de genul P115 dar in lista de coduri am vazut ca ar trebui sa fie P0115 dar cred ca nu incape si din cauza asta apare P115. Asa am distins eu pe bordul ala la self test pentru ca altceva nu stiu ce inseamna alea. Poate ma ajuti terog "verga_Cip", sa rezolv problema.

27 Iun 2008, 11:27

Am verificat si eu codurile...intr-adevar P115 nu exista. Exista cel spus de tine sau P1150 ... asta din urma fiind generat de o gramada de probleme..de la valva EGR pana la compresie cilindru.
Scoate fum motorul!? Rulezi cu rezervorul pe minim cumva?! Au umblat la senzorul de aer sau la senzorul de la intercooler? Sunt cuplati acesti senzori? Au fire dezlipite/rupte/etc??

20 Aug 2010, 15:14

Buna ziua,

Am si eu o problema. Testerul mi-a detectat eroarea p0115. Din cate am inteles pot fi mai multe cauze. Ca si simptome ale masinii, are momente cand pur si simplu nu mai trage. De exempul sunt in viteza a patra, pedala in podea si abia am 40 la ora. Si senzatia eset ca parca m-ar trace ceva in spate. Dupa in timp isi revine.... apas si las acceleratia, mai lucrez cu ambreiajul. Are cineva ceva idee?

Multumesc
Răspunde