ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
01 Sep 2006, 09:54
Salutare,
Vreau parerile voastre despre cum se obtine un loc in parcare in Bucuresti.
Sa va descriu situatia mea.
Locuiesc la un complex de blocuri in forma de U. In interiorul acelui U e un spatiu pe care se parcheaza masinile. Apartamentul meu are exact vederea catre interior. Problema este ca toate locurile sunt ocupate. Masina mea urmeaza sa vina in octombrie si nu prea as vrea sa o parchez pe ici pe colo, vreau si eu un locsor numai al meu. Am inteles ca spatiul acela nu ar fi public, si am citit in contractul de proprietate al apartamentului ca am si un spatiu de 7.4mp din spatiul de folosinta comuna al blocului, adica banuiesc ca un loc de parcare. Dar nu stiu unde s-ar afla acel loc de parcare al meu si cum l-as delimita. Trebuie sa merg si la ADP sa ma interesez daca e asa.
Sunt proprietari cu masini vechi care nu mai circula de mult timp, dar nefiind spatiu public, nu pot fi ridicate de ADP. In cazul in care nu se poate inchiria de la ADP ce ma sfatuiti sa fac ?
01 Sep 2006, 09:59
Te duci la ADP si ceri sa vezi ce locuri sunt si ale cui, sigur o sa gasesti vre-un vecin "care te iubeste" si nu mai plateste de 10 ani ca "toata lumea stie ca ala e locul lui".......si atunci te duci tu cu talonul, buletinul .....hmm si parqa mai trebuia ceva, platesti locul, te duci la vecin il rogi "frumos" sa mute rabla ca tu platesti locul si asta e...sa nu uiti sa pui o alrama buna cu senzor de perimetru si sa faci casco.....ca daca o gasesti jumulita sti la cine sa te gandesti....
.....cam asa merge treaba in romania :icon_evil:
01 Sep 2006, 10:07
Suprafata aia de 7.4m din spatiu de folosinta comuna se refera la terenul de sub bloc si spatiile comune din bloc (uscator, cai de acces). Restul e domeniu public, si se inchiriaza de la Primarie
01 Sep 2006, 10:13
Aha ! Multam de lamuriri. Asa o sa fac.
Acum sa va zic ce am patit aseara.
Deocamdata sunt Skodar, cu masina alor mei. Am adus-o pentru doua saptamani in Bucuresti, sa-i arat capitala
Am parcat pe locul unui alt tip cu Skoda, care am considerat ca nu e incetatenit acolo (am observat ca parca acolo de putin timp). In prima seara nu a zis nimic, a doua seara mi-a ridicat stergatoarele, a treia seara am venit mai tarziu si il ocupase deja. Aseara am parcat iar. Lasasem un bilet cu nr meu de telefon in geam, ca sa nu se apuce sa zgarie masina. M-a sunat si am coborat sa discutam. Cica are de la ADP luat locul. I-am zis sa-mi aduca si mie adeverinta. Pana am coborat, si-a reconsiderat strategia de convingere si a zis ca nu are la ADP, dar ca el parcheaza acolo de mult timp, si ca trebuie sa-mi gasesc si eu un alt loc. In fine, am acceptat sa parchez in alt loc, gandindu-ma ca sa fiu in locul lui, nici mie nu mi-ar conveni situatia. Trec peste detaliile legate de comportamentul de tzaran al lui, pe care am reusit sa-l contracarez cu calm si politete.
Acum Skoditza mea e parcata oblic in fata unui batator de covoare si cam incurca pe cei care ies, mi-e sa nu o zgarie cineva din greseala. Dar voi merge la ADP, declansez Jihadul pentru loc de parcare, nu se mai poate asa !!!

)
Va tin la curent cu evolutia situatiei. Alte metode de lupta de guerilla ?
01 Sep 2006, 10:18
1) Rablele nu pot fi ridicate in primul rand ca sunt proprietate privata
2) acei 7.4 mp inseamna exact ce a spus Paulp... Iar daca te gansesti putin inseamna cam 2mx3.5m - sa zicem ca poti parca maxim un trabant sau un Tico (dar pus cu macaraua pentru ca sunt si alti proprietari lipiti de tine... :icon_mrgreen:
01 Sep 2006, 10:22
Daca vrei sa fi rau de tot, fa o smecherie si ia doua locuri de parcare unu langa altul daca gasesti, si parchezi masina in diagonala.... !!!! sau cand te viziteaza ai tai sa aibe si ei un loc de parcare :icon_mrgreen: ....o sa fie cam greu ca trebuie sa "teoretic" sa demonstrezi ca esti proprietarul al apartamentului si al autoturismului :icon_mrgreen: .....dar pe mine nu m-a verificat nimeni.....(dar nu am decat un loc de parcare....eu ...si ai mei inca unu :icon_mrgreen: )
Succes :icon_evil:
01 Sep 2006, 10:22
1) Rablele invechite care nu au ITP-ul efectuat si sunt radiate automat din circulatie sunt intr-adevar proprietate privata, insa ocupa spatiul public. Deci proprietarul va primi citatie sa-si ridice masina, iar daca nu se executa, Primaria va ridica masina, iar proprietarul va plati cheltuielile. Cel putin asa e algoritmul.
2) Intr-adevar, mi s-a parut si mie cam dubios asta, ca doar nu erau Harrier masinile astea, sa se ridice fiecare de pe locul ei. ADP-ul e salvarea in cazul asta ! Fiind in spatele blocului, nu alee, nu nimic, banuiesc ca pot fi alocate locuri. Ideea e ca sunt mai multe masini decat locuri, si daca eu ma duc la ADP, se va declansa o reactie in lant pentru ca acum NU AU locurile inchiriate de la ADP. Deci nu as vrea sa fiu primul care face asta... de frica repercursiunilor asupra masinii mele.
01 Sep 2006, 10:23
Salut,
1.Si eu am trecut prin ceva asemanator, sfatuit de cineva, am procedat in felul urmator:
M-am dus la ADP sector, Biroul parcaje, ( este vorba de o parcare omologata de primarie!)am discutat cu sefa de acolo si i-am spus ca 1 loc e ocupat de o rabla care nu mai e in circulatie. I -sa trimis proprietarului o somatie s-o mute si dupa cca 2 saptamani, a eliberat locul pe care l-am inchiriat eu.Simplu, nu? Acum partea a 2-a:locul respectiv este pe pamant, am mai pus eu cateva pietre, dar cand ploua, mi-e mila de masina. Am ochit alta rabla care ocupa un loc pe asfalt, tot asa m-am dus si am incercat sa fac la fel.Nu a tinut, de la Biroul parcaje mi s-a spus ca persoana care ocupa locul respectiv "are tulburari de comportament"(adica e nebuna sau se preface foarte bine) si ei nu intervin desi locul nu e platit;"adica cum?" i-am intrebat," nu vreti sa luati bani de chirie pe locul respectiv"?-"Nu ne bagam, daca puteti s-o rezolvati dvs......"adica sa scoata castanele din foc cu mana mea.Am lasat-o balta, masina fiind noua, desi am CASCO, ma tem de razbunarea prostilor.
2.Daca nu ai fost, fa totusi un drum la ADP si vezi daca locul respectiv este al lor sau nu; daca e al lor, pot amologa o parcare din care sa scoata bani, asa a fost la mine, s-a facut o extindere a parcarii cu cateva locuri intr-o parte, altele in partea cealalta, pe un fost spatiu verde, nici macar nu s-a asfaltat, au tras niste dungi cu vopsea pe pamant-gata parcarea "amenajata" si bineinteles-platita.
Eu pana am obtinut locul, am facut multe drumuri, timp pierdut; cred ca daca ai fi "atent" cu cineva de pe la ADP, ai avea mai multe sanse
Daca locul este al asociatiei din bloc, s-ar putea ca cei 7 mp ai tai sa faca parte din spatiul verde din jurul blocului, atunci nu cred ca poti rezolva ceva.
Bafta!
01 Sep 2006, 10:28
O sa atasez o poza cu locul respectiv. Nu este spatiu verde, este in principal asfalt si pamant. Proprietarii nu au inchiriat nici unul de la ADP. Sa fie asta un semn ca nu se poate ?...
01 Sep 2006, 10:35
si eu am trecut prin multe astfel de "probleme" la bloc. acum nu ma mai am bine cu nimeni din bloc din cauza parcarii masinii.
totusi, mai am o intrebare. vreo 9 oameni au construit in spatele blocului garaje prin 98 asa. sunt mari, incapatoare, cu autorizatie de constructie temporara - am fost la primarie sa verific. sunt curios daca se poate face ceva in asemenea cazuri gen sa fac o plangere ca 9 garaje ocupa spatii de parcare pentru 18 masini: pe locul unui garaj ar incapea lejer 2 masini.
eventual la ce vreau sa ajung este sa le retraga autorizatia de constructie temporara si sa le desfiinteze garajele. Am vreo sansa ?
01 Sep 2006, 10:37
foarte mici sansele. Eventual ii va pune pe ei sa plateasca chirie(care si asa trebuie sa o plateasca), chirie care este cel putin la fel de mare ca dupa cele 18 masini.....pe ei ii intereseaza banii incasati de pe aceste locuri
01 Sep 2006, 10:39
Din cate stiu eu, ridicau copertinele de peste tot, asa ca ai putea avea ceva sanse.
01 Sep 2006, 10:40
Autorizatia de constructie provizorie se anuleaza atunci cind Primaria hotaraste sa construiasca altceva acolo.
Cei care au astfel de autorizatii (individuale sau comune) platesc chirie la Primarie (altfel pierd locurile).
Daca in PUZ (planul urbanistic zonal) nu e prevazut sa fie altceva acolo, nu prea ai ce face
(Am lucrat 2 ani in Primarie exact la chirii

)
01 Sep 2006, 10:41
deja platesc chirie anual si sunt toti la zi cu plata. eu ma interesam in scopuri "umanitare" sa le scot garajele
pai cum bre aia stau ca boierii cu masina la cald si eu imi tin cougaru pe trotuar ?
sincer as fi dispus sa dau pana la 30 de milioane "atentie" ca sa le mature cosmeliile de acolo. ar fi in binele tuturor ( minus cei 9 ) si eu mi-as capata o razbunare mult dorita
01 Sep 2006, 10:42
E discutabil...
In mod normal ar putea sa le desfiinteze garajele, dar depinde de ce pile au.
A fost la stiri acum cateva saptamani ceva de genul asta, cu hei-rup de ridicari de garaje prin nu stiu ce zona. Printre care si al unui viceprimar??? :icon_mrgreen:
Pe urma cred ca si-au mai tras sufletul, ca au obosit tare. :icon_lol:
01 Sep 2006, 10:42
Copertinele sint altceva...
Daca in Autorizatie scrie "loc ingradit" si ei si-au pus acoperis, atunci se poate demola acoperisul

pentru ca nu este prevazut in autorizatie.
Dar eu inteleg ca acolo sint garaje inchise, si la astea trebuie altfel de autorizatie
01 Sep 2006, 10:45
da, sunt garaje inchise cu toate autorizatiile si platile la zi
de fapt, permis de constructie temporar ce inseamna ?
daca eu fac dovada ca acolo incap mai multe masini, nu i-ar interesa sa lase mai multi oameni sa parcheze decat doar 9 ?
stiu eu, fac un studiu de caz: poze, masuratori, argumente, etc
01 Sep 2006, 10:46
In Bucuresti, in sectorul 6, se ridica garajele si se inapoiaza banii; nu stiu cum e prin alte parti, aici asa a scris in ziare, am auzit si la radio ca cei care au garaje sa se duca la finantele publice locale sa li se recalculeze taxele-probabil se scad banii dati pt ocuparea terenului cu garajele respective.Sunt curios cate garaje raman dupa campania asta.Personal, nu am nimic cu cei care au reusit sa-si faca garaje, mi-as dori si eu unul...
01 Sep 2006, 10:47
Din pacate cei care au obtinut autorizatiile au facut un proiect care a fost aprobat in sedinta de Consiliu Local..
Nu poti modifica proiectul dupa ce ai obtinut autorizatia
01 Sep 2006, 10:49
Nu cred ca fac studii...
Importante sunt autorizatiile; daca are pentru constructia garajului nu-l mai misti de acolo.
Cum ar fi sa ai autorizatie pentru construit casa si sa vina unul cu studiu de caz ca de fapt in curtea ta s-ar putea construi inca doua case si sa stea alte 10 persoane?? :icon_eek:
01 Sep 2006, 10:53
Singura sansa ar fi sa te duci cu un proiect nou la Primarie, in care sa prevezi o parcare suparetajata, in care sa intre mult mai multe masini, acolo sa obtii un nou PUZ, sa gasesti un investitor dispus sa bage bani in asa ceva, etc.
Atunci poti demola acele garaje, cu prevederile din autorizatie (despagubire sau nu) si construi un parking
01 Sep 2006, 10:53
pai curtea ta e curtea ta..e spatiu privat.
dar ei doar inchirieaza acel loc si au permis de constructie temporar. daca primaria vroia sa fie permanent mai puneau oare cuvantul "temporar" in titlu ?
sau poate nu inteleg eu bine ce inseamna acest permis temporar
01 Sep 2006, 10:55
Temporar inseamna ca nu tre sa se mai judece cu autorizatul pentru a-l demola pentru utilitate publica
01 Sep 2006, 10:55
Eu ma refeream doar la varianta definitiva. La cea temporara ar trebui vazut cat timp tine si care sunt conditiile de "reziliere"... :icon_biggrin:
01 Sep 2006, 10:57
Pai cred ca una e domeniul public, si alta e domeniul privat. Si una e autorizatia temporara si alta definitiva...
01 Sep 2006, 10:58
Post dublu, rog moderatorii sa-l stearga...
01 Sep 2006, 11:05
sansa "Spaga" nu mai exista ?
am fost si am vorbit acolo cu un inginer care se ocupa de parcari/garaje/etc si la 10:00 dimineata se juca Quake 3! parea de treaba dar extrem de lenes.
pe el ar trebui sa-l iau la vrajeli sau direct la primar ?
01 Sep 2006, 11:07
Sigur nu eram io acu vreo 8 ani?
Daca ai intare la Primar, poti discuta cu el, eventual si cu Secretarul primariei (el stie partea legala a lucrurilor)
05 Sep 2006, 15:25
eu m-am decis sa imi cumpar garaj legal (stau in bloc turn si la subsol sunt 5 garaje parca) pt ca aseara a sarit un vecin la mine cu ranga ca vezi doamne i-am luat locu de parcare si bineinteles ca nea pensionaru a scapt ranga pe o masina nou nouta un logan proaspta cumparta de 3 zile al altui vecin si a iesit un intreg taraboi ... ca sa nu mai spun ca vecinu reclcitrant nu e la prima recidiva si nici nu are cine site ce masina ... un 1310 vechi de cand bunica si ruginit tot .... asa ca cel mai sfant e un garaj cu lacat ... ca sa scapam de prosti
05 Sep 2006, 15:29
Ce idioti... Cred ca a fost faina faza cand a venit proprietarul masinii avariate accidental

:):)
Ce mi s-a intamplat aseara: am scos si eu masinutza putin la plimbare si cand m-am intors, locul meu temporar si improvizat fusese ocupat de un Logan. E drept, el era de B, pe cand eu eram de BC, asa ca s-o fi gandit ca cu ce drept parchez eu acolo. Cu dreptul ca locuiesc si eu acolo si e teren public... ?
Numai ca azi pe la pranz m-au sunat alti vecini sa ma roage sa-mi mut masina de unde o parcasem temporar, ca vroiau sa spele covoarele. Din fericire, locul anterior fusese eliberat de Logan. Asa ca am mutat-o la loc

O sa studiez eu cine e cu Loganul si discutam...
PS: Pe unde stai, in Cornisa ? Acolo stiu ca sunt blocuri turn cu garaje la subsol...