Discutii libere/forum

nu stiu ce sa fac...

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

nu stiu ce sa fac...

Mesajde Foka_bm » 30 Iun 2008, 19:16

Sper ca am postat unde trebuie...

Zilele trecute fratele mergea linistit cu masinuta mea pe un bulevard din baia mare...cand un mototciclist pe un speed (astia is dezastru cand ii vad in oglinda ma fac cat un purece) a intrat intr-o depasire trecand peste linia dubla continua drept la fratele in fata...din instinct trage de volan dreapta si imi indoaie pragul din partea dreapta sub usa de la pasager (multumita nu numai motociclistului si ci si celor care pun borduri pe la noi, k au uitat una pe sosea)...deci pragul imi este varza sub masina de aproape nu se vede dar de mai departe arata groaznic...mia venit sa si plang :(( ... dumnealui a plecat bine mersi, nici macar nu sa oprit ... si eu am ramas cu pragul indoit si zgariat urmand sa scot bani din buzunar sa-l fac

ce este de facut in astefel de cazuri?? il eviti si risti sati lovesti masina...si ramai cu buza umflata si scoti bani din buzunar sau intra in tine si il ai pe constiinta o viata...si toata lumea zice ca tu esti de vina ca nu ai evitat impactul...

Intrebarea mea la voi este: se poate indrepta cumva??dak nu se poate indrepta, ce trebuie schimbat...mar interesa sa stiu cum se poare rezolva, ca sa stiu pe ce sa repar pe casco sau din buzunarul meu
Fişiere ataşate
300620082931.jpg
30062008300.jpg
30062008298.jpg
30062008295.jpg
30062008294.jpg
Ford Focus II, 2005 1.8 TDCI Ghia
Past: Ford Focus II, 2005 1.4 16V 80cp + multe alte dotari RIP :(
Foka_bm
Ford Freak

Maşina: Ford Focus II, 2005 1.8 TDCI Ghia

Re: nu stiu ce sa fac...

Mesajde mariuscociorva » 30 Iun 2008, 22:01

SALUT

ai 2 optiuni
1. te duci la politie si zici ca ai gasit-o in parcare botita si iti iei adeverinta si te duci si o repari (daca ai CASCO e ff bine)
2. te duci la politie si spui ca a intrat un motociclist in tine si ca a fugit de la locul accidentului. atentie trebuie sa ajungi la politie in maxim 48h de la accident. dar daca nu ai retinut nr motocicletei cred ca te duci degeaba
Ford Focus 1,8 tdci
mariuscociorva
1nsane Member

Mesajde tomcatmouse » 01 Iul 2008, 07:01

$1 scrie:$2ALUT

ai 2 optiuni
1. te duci la politie si zici ca ai gasit-o in parcare botita si iti iei adeverinta si te duci si o repari (daca ai CASCO e ff bine)
2. te duci la politie si spui ca a intrat un motociclist in tine si ca a fugit de la locul accidentului. atentie trebuie sa ajungi la politie in maxim 48h de la accident. dar daca nu ai retinut nr motocicletei cred ca te duci degeaba

ai dat 2 exemple cat se poate de proaste ......la primul cred ca o sa te cam bage in verificari ..s-o gasesti lovita tocmai acolo si in parcare ..hmmmmm cam bate la ochi

iar 2 ...domnule marius pai la o asemenea lovitura ...cum crezi tu ca mai fugea motociclistul ...???? in scaun cu rotile eventual sau cu dubita de la IML ....

MARE ATENTIE CE DECLARI daca te duci la politie ......parerea mea este sa spui adevarul ..ai ocolit un cretin .ai derapat si ai lovit bordura .....dar cate benzi pe sens erau la locul cu pricina???cat de tare a tras de volan ??
tomcatmouse
1nsane Member

Maşina: Mondeo Titanium ,power shift ,pachet S 2011, 2.0 TDCI 163cp,03.2011

Mesajde Foka_bm » 01 Iul 2008, 07:43

sunt 2 benzi pe sens, una de fiecare parte nu se poate utiliza din cauza santierului de pe drum ... a tras de volan cam tare ca a ajuns aproape pe banda din dreapta unde erau bordurile aruncate, sa cam speriat cand a vazut k vine direct spre el
Foka_bm
Ford Freak

Mesajde tomcatmouse » 01 Iul 2008, 07:57

$1 scrie:$2unt 2 benzi pe sens, una de fiecare parte nu se poate utiliza din cauza santierului de pe drum ... a tras de volan cam tare ca a ajuns aproape pe banda din dreapta unde erau bordurile aruncate, sa cam speriat cand a vazut k vine direct spre el

cum am mai spus-o ,declara adevarul !
tomcatmouse
1nsane Member

Mesajde marilyn.m » 01 Iul 2008, 08:20

sincer eu nu ma dadeam la o parte. mori date dreaq daca esti idiot.
marilyn.m
Gold Member

Maşina: 2003 Mondeo TDDI

Mesajde verga_Cip » 01 Iul 2008, 08:37

$1 scrie:$2incer eu nu ma dadeam la o parte. mori date dreaq daca esti idiot.

ei uite de-aia Romania are mii de accidente ... pentru ca unii sunt tampiti si inconstienti, iar altii ... no comment!
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde tomcatmouse » 01 Iul 2008, 08:42

$1 scrie:$2

ei uite de-aia Romania are mii de accidente ... pentru ca unii sunt tampiti si inconstienti, iar altii ... no comment!

GOOD POINT !!!!! =D> =D>
tomcatmouse
1nsane Member

Mesajde coldone » 01 Iul 2008, 08:48

Iar altii ce? Daca era un om, copil pe marginea drumului, in loc de bordura aia? Din cauza sperieturii, nici nu l mai observa si intra in el..Accidentele se intampla din cauza unor inconsitenti ca ala, care probabil a si uitat intamplarea in urmatoarea depasire, tot pe linia continua.
Pe de alta parte, fii sigur ca in real life nimeni n ar proceda asa, pt ca primeaza instinctul, nu ratiunea, dar dupa cazi pe ganduri: nu era mai bine daca...?
coldone
Gold Member

Maşina: Seat Leon FR 2007 2.0tdi 170cp

Mesajde tomcatmouse » 01 Iul 2008, 08:53

daca si parca ......uite ca nu a fost spre norocul lui ;) .....si apropos ...parerile trebuie sa fie impartiale ..dar cum voi nu suportati motociclistii ,este foarte simplu sa dam sfaturi ...."nu trageam de volan "" pai in secunda 2 si soferul autoturismului putea fi accidentat foarte grav ...
tomcatmouse
1nsane Member

Mesajde verga_Cip » 01 Iul 2008, 09:06

Lasati-va emotiile deoparte si judecati cu mintea limpede!!! Nu este o jungla, desi de multe ori asa pare. Azi stam de vorba, radem, glumim si maine ne intalnim pe nu-mai-stiu care alee din ce cimitir ... Am mai spus-o si o mai spun: LASATI NEBUNII ... NU VA PUNETI MINTEA CU EI. NU VA LUATI LA INTRECERE CU EI. Stiu...sunt printre ei ZILNIC. Si nu-i aprob, asa ca .. IMI CALC PE INIMA si-i las in pace ...
Ei oricum isi fac rau singuri ... la o ciocnire cu o masina sansele motociclistului sunt spre zero.

Apropos .. parca am mai scris... un BMW s-a luat cu un tip (cu capul pe umeri, in general) care avea un GSXR1300 (Suzuki)..si l-a sicanat pana pe la 220 km/h ... pana cand Suzuki s-a ofticat si a accelerat ... a ajuns la 280 km/h. La viteza aia, doar porsche sa ajunga (sau o masina sport nelimitata). Marea majoritate a motoarelor prind 100 in 3-4 secunde ... nu aveti sansa sa-i luati ...STIU, URLA ORGOLIUL VOSTRU in voi cand va ia unul la semafor, dar ganditi inainte de actionati.
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde Alma » 01 Iul 2008, 09:07

eu unul imi vedeam de drum si-mi pastram viteza constanta...
nu l-am pus eu sa depaseasca pe linie continua si nici de franat n-as fi facut-o deoarece eram sa fac cateva accidente cand am vrut sa fiu om si sa-i las sa se bage in fata mea am franat sa aiba timp sa ma depaseasca si in acelasi timp a franat si dobitocul si ori risti sa intre in tine (din instinct de conservare sau nepricepere) ori risti ca dupa frana vazand ca a franat si el sa vrei sa accelerezi pentru a-i face loc si sa constati ca accelereaza si dobitocul si tot paraleli sa ramaneti in timp ce din sens contrar sa se apropie masina...
deci... probabilitatea sa se intample un accident este mai mica daca iti vezi de drum si-l lasi decat pe el sa-si continue manevrele pe care si le calculeaza mai mult sau mai putin in functie de experienta si starea de moment :-??
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Maşina: FocuS II, 2005 - 1,6 TDCi 80Kw

Mesajde Tiry213 » 01 Iul 2008, 09:09

Trebuie sa declari cum s-a intamplat, o sa vezi acolo de ce. E foarte greu sa ii pacalesti cand ai asemenea lovitura. Pragul cred ca trebuie schimbat, nu cred ca se poate indrepta (la un service vezi exact). In privinta banilor cred ca o s-o repari pe banii tai, daca nu ai casco. Decat sa fii calcat motociclistul, mai bine asa. Prost/nebun e tot om. Pacat ca mai apar astfel de incidente. Oricum cred ca ai procedat bine.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde Foka_bm » 01 Iul 2008, 09:30

$1 scrie:$2rebuie sa declari cum s-a intamplat, o sa vezi acolo de ce. E foarte greu sa ii pacalesti cand ai asemenea lovitura. Pragul cred ca trebuie schimbat, nu cred ca se poate indrepta (la un service vezi exact). In privinta banilor cred ca o s-o repari pe banii tai, daca nu ai casco. Decat sa fii calcat motociclistul, mai bine asa. Prost/nebun e tot om. Pacat ca mai apar astfel de incidente. Oricum cred ca ai procedat bine.

ai dreptate, daca il lovea il avea pe constiinta o viata...am casco...in functie de cat ma costa o fac p casco sau din buzunar(am o franciza de 100 euro) ... inca nu am fost la politie o sa merg si le zic k am luat o bordura de pe marginea drumului ca la noi e plin pe unul dintre bulevarde
Foka_bm
Ford Freak

Mesajde tomcatmouse » 01 Iul 2008, 09:36

$1 scrie:$2asati-va emotiile deoparte si judecati cu mintea limpede!!! Nu este o jungla, desi de multe ori asa pare. Azi stam de vorba, radem, glumim si maine ne intalnim pe nu-mai-stiu care alee din ce cimitir ... Am mai spus-o si o mai spun: LASATI NEBUNII ... NU VA PUNETI MINTEA CU EI. NU VA LUATI LA INTRECERE CU EI. Stiu...sunt printre ei ZILNIC. Si nu-i aprob, asa ca .. IMI CALC PE INIMA si-i las in pace ...
Ei oricum isi fac rau singuri ... la o ciocnire cu o masina sansele motociclistului sunt spre zero.

Apropos .. parca am mai scris... un BMW s-a luat cu un tip (cu capul pe umeri, in general) care avea un GSXR1300 (Suzuki)..si l-a sicanat pana pe la 220 km/h ... pana cand Suzuki s-a ofticat si a accelerat ... a ajuns la 280 km/h. La viteza aia, doar porsche sa ajunga (sau o masina sport nelimitata). Marea majoritate a motoarelor prind 100 in 3-4 secunde ... nu aveti sansa sa-i luati ...STIU, URLA ORGOLIUL VOSTRU in voi cand va ia unul la semafor, dar ganditi inainte de actionati.

mmmm interesant ..cat de damblagiu sa fi sa te alergi cu busa ??? =)) ..... plus ca motoreta mai avea ceva acceleratie ,verga tu stii foarte bine despre ce vorbesc ;)
tomcatmouse
1nsane Member

Mesajde leut27 » 01 Iul 2008, 09:44

geeee, wow ai ziso , simplu nu,

nu ti s-a intamplat niciodata sa faci o depasire aiurea?

sunt sigur ca da, cum ar fi oare cand depasesti si intri pe contrasens iar in fata da sa zicem ca vine cu a5 sau orice alta masina puternica care nu vrea sa traga pe dreapta si gandeste ca tine, sa te vad atunci

atfel de cazuri se intampla, a tras de volan prea mult.s-a speriat, conteaza un exemplu bun nu o PROSTIE UN NON SENS ASA CUM ZICI TU
If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus” – "the Orangutan" Jeremy Clarkson
leut27
1nsane Member

Maşina: ST stealth grey 2.0 ecoB Estate

Mesajde Tiry213 » 01 Iul 2008, 09:49

geeee, wow ai ziso , simplu nu,

Sunt multi care fac asa ceva, dar nu stiu cati s-au oprit daca cel depasit sau cel de pe contrasens a intrat pe pajiste din cauza lor, si sa recunoasca.
sunt sigur ca da, cum ar fi oare cand depasesti si intri pe contrasens iar in fata da sa zicem ca vine cu a5 sau orice alta masina puternica care nu vrea sa traga pe dreapta si gandeste ca tine, sa te vad atunci
O sa traga si ala dreapta, sau el. Fiindca de cele mai multe ori reactionezi dupa instinct, nu dupa planuri

atfel de cazuri se intampla, a tras de volan prea mult.s-a speriat, conteaza un exemplu bun nu o PROSTIE UN NON SENS ASA CUM ZICI TU
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde coldone » 01 Iul 2008, 10:00

$1 scrie:$2aca si parca ......uite ca nu a fost spre norocul lui ;) .....si apropos ...parerile trebuie sa fie impartiale ..dar cum voi nu suportati motociclistii ,este foarte simplu sa dam sfaturi ...."nu trageam de volan "" pai in secunda 2 si soferul autoturismului putea fi accidentat foarte grav ...

Cum se deviaza de la subiect aiurea. Nu suport nici motociclistii, nici automobilistii tampiti, teribilisti, neatenti, mult prea tupeisti etc. In rest n am nimic cu nimeni. Am patit ceva asemanator acum 2 ani, cand un taximetrist mi a aparut brusc in fata. La fel, l am evitat, am intrat direct in gardul viu de pe troruar, facand pana si strambandu mi janta. El nici macar n a oprit :O

$1 scrie:$2 geeee, wow ai ziso , simplu nu,

Ai dreptate. Si mie,deseori mi se intampla sa mi apara cate unul in depasire de coloana, tir etc. Franez, trag putin dreapta, il las sa treaca si gata. Pt ca stiu ce cozi se fac din cauza unora care merg cu 50kmh pe drumuri nationale. Dar mi se pare de a dreptul revoltator sa faci depasire pe linie continua(deci probabil fara vizibilitate, sau in apropiere de trecere de pietoni etc), in ORAS
coldone
Gold Member

Maşina: Seat Leon FR 2007 2.0tdi 170cp

Mesajde leut27 » 01 Iul 2008, 10:36

Dar mi se pare de a dreptul revoltator sa faci depasire pe linie continua(deci probabil fara vizibilitate, sau in apropiere de trecere de pietoni etc),

aici da, ai dreptate, nasol este ca astfel de treburi se intampla

dar de aici pana sa zici ca nu te dai la o parte si ca il lasi sa se faca muci este cale lunga si spune multe

vb cuiva , inca un motiv sa sa mai intample accidente.

sunt curios daca cel care a zis tampenia se mai uita pe forum
If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus” – "the Orangutan" Jeremy Clarkson
leut27
1nsane Member

Mesajde marilyn.m » 01 Iul 2008, 11:12

da, inca ma mai uit pe forum, de ce nu?
si nu, nu mi s-a intamplat sa fac depasiri aiurea sau la limita.
nu ma intereseaza decat masina si persoana mea, daca restul de romani sunt inconstienti e treaba lor.
acum normal ca franez sau dau putin de volan sa fac loc cuiva, dar numai daca am loc, in nici un caz nu o sa imi lovesc eu masina sa fac loc altuia.
marilyn.m
Gold Member

Mesajde tomcatmouse » 01 Iul 2008, 11:20

$1 scrie:$2a, inca ma mai uit pe forum, de ce nu?
nu ma intereseaza decat masina si persoana mea, daca restul de romani sunt inconstienti e treaba lor.
acum normal ca franez sau dau putin de volan sa fac loc cuiva, dar numai daca am loc, in nici un caz nu o sa imi lovesc eu masina sa fac loc altuia.

ideea este ca tare sunt curios daca dai de un camion care merge de nebun pe contrasesns ce faci ?? nu ocolesti ca deh ,este dreptul tau ..si cu moto este identic ..te face tandari chiar daca are 170 kg ...
tomcatmouse
1nsane Member

Mesajde leut27 » 01 Iul 2008, 11:22

ai dreptate si tu ,

cred ca suntem cam offtopic
leut27
1nsane Member

Mesajde Tiry213 » 01 Iul 2008, 11:27

Pai el daca nu il ocolea, lovea masina de motociclist. El a avut doua optiuni. Una in care lovea sigur masina, si alta in care nu se stia sigur, putea sa nu de in nimic.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde marilyn.m » 01 Iul 2008, 11:32

ideea este ca tare sunt curios daca dai de un camion care merge de nebun pe contrasesns ce faci ?? nu ocolesti ca deh ,este dreptul tau ..si cu moto este identic ..te face tandari chiar daca are 170 kg ...

mi s-a intamplat sa imi apara in fata o duba care depasea aiurea inainte de o curba. eu aveam cam 70, duba nu stiu cat avea. nu aveam unde sa ma dau in dr, am luat piciorul de pe acceleratie si am dat flashuri. ala cand a vazut ca nu fac nici un gest a bagat piciorul in frana de a iesit fum din cauciucuri si s-a bagat la loc. buna sau rea asta a fost reactia pe moment, nu mi-a trecut prin cap nici un moment sa dau st sau dr de volan, poate doar sa franez mai mult.
marilyn.m
Gold Member

Mesajde marilyn.m » 01 Iul 2008, 11:42

Pai el daca nu il ocolea, lovea masina de motociclist. El a avut doua optiuni. Una in care lovea sigur masina, si alta in care nu se stia sigur, putea sa nu de in nimic.

pai si nu era mai bine daca se apropia cat putea de motociclist?
si mai e o chestie...daca tu il vezi in spate si anticipezi ca ar putea sa faca o manevra aiurea (luand in calcul si ce se intampla in fata ta), de ce il lasi? ca iti dai seama de obicei de intentiile altora. nu zic sa te apuci tu de facut manevre aiurea, ci doar sa il lasi sa inteleaga ca nu se poate depasi in momentul acela.
marilyn.m
Gold Member

Mesajde mariuscociorva » 01 Iul 2008, 13:29

pana acu ceva vreme si eu ziceam ca tine marilyn. dar cand vezi ca depaseste un tir si vin 40 de tone spre tine cu 100km/h cred ca incerci sa te feresti nu faci flashuri. mai ales ca o ambitie de asta te paote costa viata. eu am tras dreapta si am reusit sa franez , dar am iesit pe acostament cu rotile din stanga si cu cele din dreapta pe pamant. Cu ce ma incalzea ca eu eram cu vata in nas si ala de pe tir la puscarie???
Ford Focus 1,8 tdci
mariuscociorva
1nsane Member

Mesajde AndyJ91 » 01 Iul 2008, 13:50

$1 scrie:$2ntrebarea mea la voi este: se poate indrepta cumva??dak nu se poate indrepta, ce trebuie schimbat...mar interesa sa stiu cum se poare rezolva, ca sa stiu pe ce sa repar pe casco sau din buzunarul meu

De indreptat nu cred ca se poate.. Probabil o sa ti-l inlocuiasca, o sa te duca undeva pana in 10 milioane (cred). Depinde acum daca vrei sa dai diferenta peste fransiza aia sau daca vrei sa ti-l faci pe CASCO, pentru ca aia oricum te despagubesc, chiar daca accidentul e din vina ta (been there, done that). La politie mai bine declari ce s-a intamplat, nu te complica, oricum tot tu o sa platesti, fie ca scoti banii din buzunar sau de la asigurator.

Bine macar ca doar pragul e strambat. Se repara.. :)
Imagine
AndyJ91
Ford Freak

Maşina: Fiesta ST, 2007, 2.0l 150CP

Mesajde Foka_bm » 01 Iul 2008, 13:57

Chestia e ca daca era in depasire motociclistul si il vedea ca vine putea trage mai pe dreapta si nu se intampla nimic ...doar ca motociclistul a intrat in depasire brusc fara sa se asigure...daca nu tragea dreapta intra in el, nu mai apuca sa faca nici macar un sfert de flash ... eu iam multumit fratelui ca nu a intrat in motociclist ca poate imi spargea toata masina chiar daca am ramas in paguba dar imi este ciuda ca nimeni nu face nimic impotriva lor ... tot pe acelas bulevard am depasit un pic liniile continue si a strigat politia sa trec inapoi pe banda mea si din spate a trecut unu cu speedu dincolo de linii si nu iau zis nimik :(
Foka_bm
Ford Freak

Mesajde Foka_bm » 01 Iul 2008, 14:01

$1 scrie:$2ntrebarea mea la voi este: se poate indrepta cumva??dak nu se poate indrepta, ce trebuie schimbat...mar interesa sa stiu cum se poare rezolva, ca sa stiu pe ce sa repar pe casco sau din buzunarul meu

De indreptat nu cred ca se poate.. Probabil o sa ti-l inlocuiasca, o sa te duca undeva pana in 10 milioane (cred). Depinde acum daca vrei sa dai diferenta peste fransiza aia sau daca vrei sa ti-l faci pe CASCO, pentru ca aia oricum te despagubesc, chiar daca accidentul e din vina ta (been there, done that). La politie mai bine declari ce s-a intamplat, nu te complica, oricum tot tu o sa platesti, fie ca scoti banii din buzunar sau de la asigurator.

Bine macar ca doar pragul e strambat. Se repara.. :)

Asta am zis si eu bine ca e doar pragul. La politie am sa zic ca am lovit o bucata de bordura sami poata da dovada sa o repar. Cand miam incheiat polita miau zis ca in caz de avarii eu platesc 100 euro iar iei restul.
Foka_bm
Ford Freak

Mesajde marilyn.m » 01 Iul 2008, 14:57

$1 scrie:$2ana acu ceva vreme si eu ziceam ca tine marilyn. dar cand vezi ca depaseste un tir si vin 40 de tone spre tine cu 100km/h cred ca incerci sa te feresti nu faci flashuri. mai ales ca o ambitie de asta te paote costa viata. eu am tras dreapta si am reusit sa franez , dar am iesit pe acostament cu rotile din stanga si cu cele din dreapta pe pamant. Cu ce ma incalzea ca eu eram cu vata in nas si ala de pe tir la puscarie???

cu tiru ai dreptate...dar nu ei sunt cei care se baga cel mai des in depasiri aiurea.
marilyn.m
Gold Member

Următorul

Înapoi la Discutii libere/forum