$1 scrie:$2..Si in orice situatie in care putem actiona ca niste cetateni, sa actionam, nu sa ne fie lene. Ex: gestul lui Officer, felicitari !
Pai nu lenea e problema. Hai sa va povestesc. Pana acum un an cand au acaparat acel local unde isi desfasoara activitatea cocalarii, deci acel local apartinea altcuiva. Pustanii care lucrau ca barmani sau ce mai erau ei pe acolo, nu erau din Bucuresti, si acolo petreceau tot timpul, chiar si cand acel local/terasa era inchis. Si noaptea pe la 3-4, se imbatau si muzica era data la maximum. Acelasi gen de muzica din ziua de azi (de parca ar mai conta genul la ora aia). Si subsemnatul se trezea si suna la Politie. Credeti-ma ca in 3-4 minute apareau cate 3-4 echipaje si ii potoleau pe baieti. Le-au dat si amenzi. De aceea am spus la un moment dat ca incepusem sa imi schimb parerea in bine despre Politia romana. Dar aveau de-a face cu pustani. Insa, acum e alta treaba. Nu v-am spus, dar va spun acum. Acum vreo 2-3 saptamani, un grup de tineri (nu "afaceristii", aia erau si ei la somn probabil) au parcat o dacie papuc la vreo 30 m de acel local (inchis dealtfel). Si iar muzica la maxim, injuraturi si tot tacamul. M-am trezit in spasme si am pus mana pe telefon, avand experienta anterioara. Bun, sun, le dau adresa unde sa vina si inchid. LA 2 min mai sun o data, sa le subliniez asa, intr-o doara, ca e vorba de niste tineri si nu de cetatenii care frecventeaza de obicei localul din apropiere. Asta ca sa nu o dea cotita, ma intelegeti. Si uite ce stau impreuna cu sotia pe balcon la 3 jumate noaptea, tragand din tigara si cu privirea catre grupul de galagiosi. Asteptam noi vreo 15 min, nici urma de Politie. Sun a treia oara. Cica a fost un echipaj si i-a potolit. Cum domle, cand eu stau pe balcon, ma uit de 20 de min la ei si nu a venit nici dracu', muzica se auzea in continuare in tel... Mi-a mai cerut o data adresa. "Dar sa stiti ca conform cu normele europene nu putem veni sa-i luam la bataie, doar vorbim cu ei..." M-a lasat masca!!! "Pai v-am cerut eu sa veniti si sa-i omorati in bataie??? V-am cerut doar sa veniti si sa vorbiti cu ei!". I-am dat-o din nou. Adresa. Si astept. Dupa alte 15 min sun iar la Politie, bineinteles. La care fiti atenti dialog: -Domnule, dvs unde locuiti?
-Pe Calea Giulesti 62.
-Si de unde ii vedeti pe turbulenti?
-De pe balcon.
-Deci de pe balcon aveti vedere pe strada Anina?
-Da.
-Pai aia e in sectorul 1, trebuie sa sunati la Sectia 4.
-Stai domle ca nu inteleg, daca va sunam din dormitor veneati, ce daca va sun de pe balcon, ca aia fac galagie in sect 6, nu in 1!!!
-Ne pare rau, sunati la Sectia 4.
Pac, gata!!!
Am sunat la Sectia 4, unde o duduie mi-a explicat ca de fapt tot la Sectia 22 trebuie sa sun, nu la ei. Si ca s-ar putea sa trimita o masina, dar nu e sigur.
Si uite asa se facu 4 jumate, baietii s-au potolit pe la 5, am mai prins o ora de somn si am ce sa va povestesc voua pe aici.
Concluzia pe care am tras-o este ca Politia nu mai vine la sesizari in zona nici daca le explici ca nu sunt "aia"...
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson