Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

dezechilibru frana pe axa din spate

08 Iul 2008, 19:49

sunt disperat ! am fost intors de 4 ori de la R.A.R. cu un ford mondeo din 1993 pe motiv ca exista un dezechilibru mai mare de 20 % (maxim admis) la franare la rotile de pe axa din spate, mai exact roata din dreapta spate franeaza mult mai slab decat cea din stanga. Am schimbat pana acum garniturile de la pistonase si tamburul pe dreapta, precum si sabotii la ambele roti pe spate. Azi am fost iar la service si dupa ce mi-au aerisit franele la toate rotile , au pus-o la test si in continuare dezechilibrul se mentine ~ 35 %. Am mai observat si ca la o viteza mai mare daca franez mai puternic masina trage putin dreapta. Daca cineva poate sa-si dea o parere despre ce ar putea fi sau ce ar trebui sa fac ii rog de sanatate si dau si o lada de bere, ca nu mai stiu ce sa mai fac. Fratilor AJUTATI-MA cu un sfat !

Re: dezechilibru frana pe axa din spate

08 Iul 2008, 20:11

este posibil sa fie si de la rulmenti sau poate o fi deplasata puntea :-??
poate primesti o parere mai avizata ca eu nu prea le am cu mecanica... :-"

09 Iul 2008, 05:26

salutare
de unde esti>?
daca stau sa ma gandesc pe spate ai tamburi
presupun ca tre sa ai si reglaj excentric acolo
inteleg ca frana de picior ai inegalitate mare dar la frana de mana cum e???ce a iesit???
daca nu rezolvi nimic vii la bacau si te rez eu ori sa iasa frana marfa ori te trec de rar
zici ca ai schimbat si tamburul sau numai sabotii???sau ce mai precis???
da un pm cu mai multe detalii
bafta

21 Iul 2008, 08:49

poate si repartitorul este incapatanat...

21 Iul 2008, 13:52

eu am avut aceeasi problema la o fiesta mai veche. De vina era circuitul de lichid de frana, furtunasele erau indoite si nu mai faceau legatura cum trebuie. Cel putin asta a fost diagnosticul. Solutia nu stiu ca am lasat-o asa :)

Merita verificata si pompa
Răspunde