Discutii libere/forum

am nevoie de un ortoped

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

am nevoie de un ortoped

Mesajde blumurgg » 28 Iul 2008, 13:59

salutare tuturor. mi-am....scrantit piciorul acum vreo doua luni si il simt ca nu e bine. habar nu am unde sa ma duc si eu la un control. ajutati-ma si pe mine cu un ortoped bun care sa nu ma usuce de banuti. va multumesc mult.
chiar am mare nevoie de un sfat, o relatie.
blumurgg
Incepator

Maşina: ex Ford Focus 1.8 tddi actual, Honda Civic

Re: am nevoie de un ortoped

Mesajde Tiry213 » 28 Iul 2008, 14:27

Pai mergi la spital.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde alexandrusavu » 28 Iul 2008, 14:34

Tiry213 Mai bine se sinucide decât să meargă în spital.

Programare la o clinică particulară. Mergi la sigur, costă un pic dar nu te joci cu sănătatea.
Imagine
<photo-blog actualizat bianual>
Cars :
Ford Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi ~115cp, 275Nm [90cp, 215Nm stock]
alexandrusavu

Maşina: Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi 90CP
VIN: WF05XXWPD57U35570

Mesajde bogda1313 » 28 Iul 2008, 15:39

Nici cu clinicile particulare nu ma mandresc. Am avut eu niste complicatii dupa o operatie de apendicita acum 2 ani, m-au mancat de bani si n-am rezolvat nimic.
Ford Focus MK4 Wagon 2019 Titanium, 1.0 EcoBoost 125 M6
Ford Focus MK2 2007, 1.6 Duratec, Trend Collection + multe chestii montate din pasiune
My site: Auto TestDrive
bogda1313

Maşina: Focus MK2, 2007

Mesajde blumurgg » 28 Iul 2008, 16:13

va rog, sincer si fara a dori sa fiu...acid. Sfaturi de genul..."mergi la spital",..asemenea idee imi poate genera si mie neuronul; drept pentru care astept o..trimitere efectiva, o recomandare..concreta.
multumesc
blumurgg
Incepator

Mesajde mauru007 » 28 Iul 2008, 16:38

xxxxxxxx. Eu am fost operat de 3 ori de el asa ca stiu ce vorbesc. In cazul in care ai nevoie de internare in spital ai optiunea de coplata poti sta la o rezerva privata cu baie separata si tv, in spital functioneaza un bar decent unde gasesti mancare buna si la preturi decente (oricum si mancare din spital de la coplata este buna). Ce ti-ai scrantit?? Asa am zis si eu mai demult ca am o entorsa si dupa o luna de mers pe picior cand am fost la spital era o fractura care a necesitat 2 operatii pentru asezare os in pozitia normala.

Va rog dati date personale de acest gen pe privat!
Ultima oară modificat de VIPER pe 28 Iul 2008, 20:32, modificat 1 dată în total.
Motiv: Date private
Mazda Miata
Axa Valcea- Bucuresti - Severin
mauru007
Member

Maşina: Mazda Miata

Mesajde Tiry213 » 28 Iul 2008, 16:41

$1 scrie:$2a rog, sincer si fara a dori sa fiu...acid. Sfaturi de genul..."mergi la spital",..asemenea idee imi poate genera si mie neuronul; drept pentru care astept o..trimitere efectiva, o recomandare..concreta.
multumesc

Pai daca ti-as putea un sfat mai bun, ti-as da. Dar daca te uiti la locatie o sa iti dai seama ca nu am cum sa iti recomand pe cineva in Bucuresti.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde forbidden27 » 28 Iul 2008, 16:59

xxxxx

Tipul a operat-o pe soacra mea acum vreo 3 ani de coxartroza (implant proteza), soacra are 70 de ani, operatia a fost foarte dificila, i se scurtase piciorul cu cca 6 cm, nici o problema dupa operatie. Tipul este tanar, am observat ca isi face meseria din placere, nu mi-a cerut personal nici un ban, i-am dat eu cat am crezut de cuviinta.
Datele de mai sus le am de pe cartea lui de vizita, sper sa mai fie la acel spital.
Ti-l recomand cu incredere.

Va rog dati date personale de acest gen pe privat!
Ultima oară modificat de VIPER pe 28 Iul 2008, 20:32, modificat 1 dată în total.
Motiv: Date private
-Ford Kuga 2.0Tdci 180 CP; Titanium, Ruby Red, 2016
-Ford Mondeo MK4 1.8Tdci 125cp Trend, 2008
-Ford Focus MK2 1.6 Tdci 90cp, 2007
-(Ex) Ford Sierra 2.0 1985 aka Logan Killer
-Thunder Tiger MTA-4
-Losi XXL2
forbidden27
1nsane Member

Maşina: Mondeo MK4, 1.8TDCI, 125 Cp, Trend
VIN: WF0DXXGBBD8G04304

Mesajde blumurgg » 28 Iul 2008, 20:22

Va multumesc mult mult, intr-un mod sincer.Acum, ma duc pana la universitar sa vad daca reusesc sa intru sa ma vada un medic. Va tin la curent.
blumurgg
Incepator

Mesajde VIPER » 28 Iul 2008, 20:29

Va rog sa dati nume si detalii ale persoanelor pe privat. Suntem un forum public si poate persoanele respective nu tin neaparat sa le fie publicate datele personale.

P.S. datele nu s-au pierdut, i le-am dat eu pe PM. Multumesc.
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Focus Mk3.5 1.5TDCi 120CP PowerShift 2017
Imagine
VIPER

Maşina: Ford Focus Mk3.5, 1.5 TDCi, Titanium

Mesajde blumurgg » 29 Iul 2008, 00:58

Fratilor.... am fost la universitar. Ori te duci direct trimis cu..Nume cu recomandare, cunostinta ori.......
era un nene se taiase la picior cu "flexu' " ; oameni buni era legat cu un prosop si mustea de sange. a trebuit sa faca oamnii de acolo iures ca sa-l bage si pe el in seama cineva, sa-i opreasca hemoragia.
va rog, astfel, din nou, daca aveti o relatie lasat-mi si mie un PM. sa ma duc la om direct cu recomandare. am sunat la medicul ..tanar si este in concediu.
va rog mult si va multumesc.
blumurgg
Incepator

Mesajde VIPER » 29 Iul 2008, 10:26

Stai linistit, am fost io la Municipal cu "pile" si am stat pe holuri, in picioare, mai bine de o ora... Si trebuia sa ma operez la un picior... Am plecat si m-am jurat ca nu mai calc in spitalul ala (unde numai la lift stai si 15 minute!).
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Imagine
VIPER

Mesajde adicristea » 29 Iul 2008, 11:26

$1 scrie:$2tai linistit, am fost io la Municipal cu "pile" si am stat pe holuri, in picioare, mai bine de o ora... Si trebuia sa ma operez la un picior... Am plecat si m-am jurat ca nu mai calc in spitalul ala (unde numai la lift stai si 15 minute!).

Idem, dar la Urgenta. Paa la urma tot clinicile private sunt baza pentru ca acolo faci programare si mai mult de 15 minute nu poate intarzia. Problema acolo ar fi banii, insa ce mai conteaza cand vorbim de sanatate?
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde blumurgg » 29 Iul 2008, 14:17

Sper inca in ajutorul vostru cu o recomandare, relatie. Altfel spus, va spun ca in Spania, au cel mai bun sistem sanitar din ue, cel mai mare buget din pib din ue, si nu va pot descrie ce bine esti tratat, primit, cata atentie ti se da si asta pentru ca pentru ei, omul este important. clinicile noastre private sunt mult in urma sistemului lor public. Spun toate astea din experienta si nu din auzite.
Din ce stiu eu, si pe la privatele noastre este loterie. Nu stiu ce sa zic..... chiar am nevoie sa merg cu piciorul asta si e atat de nasol sa nu ai omu' la care sa te duci.
Va rog astfel din nou, apelez si la ingaduinta moderatorilor, aprecati-va atentia asupra acestui topic, acestei....nevoi.
va multumesc mult si sincer.
blumurgg
Incepator

Mesajde wanna » 30 Iul 2008, 20:21

vreau si eu recomandari de dr ortoped. Am din nou probleme cu piciorul care a stat in ghips.

Astept pm-urile voastre.
Imagine
wanna
Supergirl

Maşina: Ford Ka
VIN: 10293847561029384

Mesajde Alen » 30 Iul 2008, 20:40

$1 scrie:$2 Paa la urma tot clinicile private sunt baza pentru ca acolo faci programare si mai mult de 15 minute nu poate intarzia. Problema acolo ar fi banii, insa ce mai conteaza cand vorbim de sanatate?

Da, dar cand te gandesti cati bani iti opresc astia lunar din salariu pt. CAS, bani din care nu se intoarce la tine poate nici a 10-a parte, parca te-apuca toti dracii, nu ?
Ba, mai mult de-atat, mai platesti gras si la clinicile private... X(
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde Rainman » 30 Iul 2008, 22:57

Referitor la banii care ni se opresc din salariu pe luna pentru CAS si medicii de la stat...
De Pasti mi s-a umflat genunchiul drept. Evident eram departe de casa si nu stiam nici un spital sau doctor pe acolo. Cind m-am reintors la locul de bastina am inceput sa scotocesc dupa pile si relatii. Bineinteles ca im prima instanta nu am gasit pe nimeni care sa imi poata recomanda un ortoped. Am mers asadar la doctorul de familie. Mi-a recomandat sa fac radiografie (se deconteaza de CAS deci e pe gratis). Bineinteles ca medicul de familie nu a stiut sa imi recomande nici un medic ortoped. Sa ii spun eu un doctor la care vreau sa merg si imi face trimitere... Fac radiografie (era doar 20 RON) si ma duc la Spitalul de Urgenta la Camera de Garda - Ortopedie. Din ce am povestit eu acolo mi se spune ca sunt semne de fisura de menisc dar mai bine sa fac un RMN. Ieftin. 500 RON. Doar 1 genunchi. Dar nu este decontat de CAS, deci trebuie sa marci banu' . Evident ca m-au apucat nervii... Dar degeaba... Intre timp imi recomanda cineva un ortoped la Spitalul Militar. Cind ma duc cu RMN-ul la el, nici macar nu se uita pe el. M-a luat direct ca e clar ruptura de menisc, ca trebuie operatie, ca are un loc liber intr-un salon si ma asteapta la operatie. :-O
Buuuun. Zic bine, revin cu un tel si plec. Nervi la greu. Dupa ce ca dau o poala de bani pe RMN-ul ala, dom doctor nici macar nu se uita pe pozele alea. Precizez acum ca nu ma durea genunchiul, ci doar se umflase si nu puteam sa il indoi prea mult.
Dupa ce m-am calmat, am cautat pe Google tot ce tine de menisc si operatie de menisc. Asa l-am gasit pe dr Marius Filip de la Spitalul Municipal . M-am dus direct, fara pile si omul a avut suficienta rabdare ca in 15 min sa se uite pe pozele alea de 5 milioane, sa imi explice ce si cum e meniscul ala si ce face el, precum si ce se poate face. Binenteles ca i-am spus la modul sincer ca mi-e cam frica de operatie si daca se poate sa se evite la maxim si in ultima instanta. Mi-a recomandat fizioterapie si pastile pentru cartilagii. Mi-a spus de asemenea ca orice interventie nejustificata pe genunchi poate sa favorizeze aparitia prematura a artrozei. Mi-a trimis pe email citeva detalii despre operatia de menisc si exercitii fizice pentru genunchi.
Am ramas placut impresionat de data asta. Deci se poate. Se poate sa gasesti si un doctor care sa te lamureasca si sa vrea sa te ajute. Precizez ca nu i-am dat nici un ban.
Ca sa scurtez, am facut fizioterapie si am luat pastilele. Pina acum genunchiul e bine. Sper sa aman cit pot de mult operatia.
Concluzia mea: majoritatea au o lehamite totala si cel mai usor le este sa taie. Ce conteaza ca se poate rezolva si altfel... Rar se mai gasesc si oameni buni profesionisti. Eu consider ca am avut noroc in acest caz.
Cam asta este pe scurt aventura mea cu medicii ortopezi. Pentru un prim consult recomand dr Marius Filip de la Spitalul Municipal. Apoi mai vezi si tu.
Sanatate multa si sa rezolvi problema.
Ford Focus '07 1.6 16V hatchback
Ford Fiesta '08 1.4 16V
BMW F650 GS '04

"Tomberoanele goale sunt cele mai zgomotoase"
Rainman
Member

Maşina: Ford Focus 2
VIN: WF05XXGCD57U74924

Mesajde adicristea » 30 Iul 2008, 23:25

Cat te costa sedinta de fizioterapie pt ca trebuie sa fac si eu incepand de sapt viitoare si sa stiu la ce ma astept?
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde Rainman » 30 Iul 2008, 23:48

Eu am avut trimitere de la medic ortoped si nu am platit nimic. Am facut fizioterapie la CFR 2.
Ford Focus '07 1.6 16V hatchback
Ford Fiesta '08 1.4 16V
BMW F650 GS '04

"Tomberoanele goale sunt cele mai zgomotoase"
Rainman
Member

Maşina: Ford Focus 2
VIN: WF05XXGCD57U74924

Mesajde mauru007 » 31 Iul 2008, 12:59

Operatia de menisc e fix pix. Nu mai fi asa speriat de ea. Rahianestezie, interventie simpla, daca faci operatia pe la 12 dupa ora 20 poti deja sa mergi pina la baie fara sa te lasi prea tare pe picior. A doua zi iti da drumul acasa si iti recomanda sa tratezi piciorul ca pe unul sanatos fara sa faci excese. Si cu asta basta. Costa cam 500 ron atentia catre medic.
Evident ca orice medic ortoped va merge pe operatie ca din asta iese banul si asta stiu sa faca. Pina la urma e decizia ta, dar oricum nu refuza operatia doar de teama de operatie ca pentru organism nu un soc prea mare, singurul lucru neplacut e rahianestezia pt. 10 sec ca dupa aia oricum nu mai simti nimic vreo 6 ore.

Wanna ce ai avut la picior?
Mazda Miata
Axa Valcea- Bucuresti - Severin
mauru007
Member

Maşina: Mazda Miata

Mesajde VIPER » 31 Iul 2008, 14:12

LOL, fix de rahianestezia aia mi-ar fi frica nestiind cine mi-o face...
Imagine
VIPER

Mesajde wanna » 31 Iul 2008, 21:20

eu am avut leziune la meniscul extern picior stang

eu cand am facut practica la ortopedie (dar nu in Bucuresti, de asta nu stiu medici ortopezi aii), nu se facea rahianestezie la operatia de menisc ... faceau anestezie locala.
Imagine
wanna
Supergirl

Maşina: Ford Ka
VIN: 10293847561029384

Înapoi la Discutii libere/forum