Arhiva Comercial

Service-uri si probleme ulterioare

Subiecte in care nu s-a mai scris de 3 luni si subiecte inchise

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Reguli forum
Daca cineva dintre cei care au subiect aici doreste mutarea acestuia in categoria Comercial, il rog sa ma anunte prin PM, E-MAIL sau printr-un mesaj aici.
In aceasta categorie nu se mai poate raspunde la subiecte.

Service-uri si probleme ulterioare

Mesajde vic80vic » 24 Iul 2008, 07:06

Salut. Va scriu pentru a primi sfaturi, sugestii legate de rezolvarea problemelor aparute dupa ce luam masina din "service".
Saptamana trecuta am dus Focusul la un service, recomandat de mai multi prieteni, sa-i schimbe rulmenti de la amortizoarele fata - se auzea un zgomot metalic cand miscam volanul in oricare directie. Diagnosticul a fost pus corect, piesele 23 Ron/buc-Sacs sau cum se scrie, manopera 140 Ron. Totul bine, am luat masina si am mers direct acasa-ploua torential. Dupa ce am parcat am zis sa ma uit pe la directie sa vad daca intr-adevar le-a schimbat, daca se vede ca a umblat la suruburi sau ceva de genul asta.
Surpriza neplacuta a fost ca, pe janta de pe partea dreapta erau urme / zgarieturi rezultate parerea mea in urma lovirii unei borduri sau orice altceva. In plus am verificat kilometrajul si aveam 25 Km in plus.
Nu va spun cat de nervos am fost si cati sfinti si blesteme i-am trimis, mai ales ca inainte sa duc masina am spalat-o inclusiv in zona unde stiam ca lucreaza - sa nu se murdareasca nemernicul.
A doua zi, m-am uitat din nou si am constatat ca erau zgariate 2 spitze si lovita marginea jentii, chiar langa cauciuc, pe o portiune de 5-10 cm.
Intrebarea mea: a mai patit cineva asa ceva si ce a facut?! M-am tot gandit si am zis ca o sa-mi fac un soi de proces de predare-primire, pe viitor, in care sa fie mentionat cel putin numarul de km, starea masinii- exterior-zgarieturi/lovituri ale caroseriei si starea jentilor, plus defectiunea care trebuie remediata.

Astept pareri si sugestii.
vic80vic
Gold Member

Maşina: Focus break MK1, 08.2004, 1.8 + GPL Frontgas

Re: Service-uri si probleme ulterioare

Mesajde Buhani73 » 24 Iul 2008, 10:47

uite ce am patit eu
in toamna masina dusa din germania.merg la o vopsitorie-tot recomandata ;) , sta cateva zile pt mici retusuri si cand o iau de acolo pe ea baterie romaneasca :)) .dupa scandalul de rigoare dus baterie nou noutza dar mai mica
deci-traiesti in romania!!!! ;)
ford focus hatchback 2001 1,8 tddi 90 cp
ford focus combi 2006 1,6 tdci 109 cp
Buhani73
1nsane Member

Mesajde andoruls » 24 Iul 2008, 14:05

frate asta e criminala!!!!
Ford Focus Titanium Ecoboost 150
andoruls
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 1.6 EcoBoost 150
VIN: WF0KXXGCBKBD10918

Mesajde adyamg » 24 Iul 2008, 17:51

Romani's peste tot acasa.
adyamg
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 1.6 Zetec

Mesajde catser » 25 Iul 2008, 07:45

@vic80vic

ai uitat sa mentionezi la ce service s-a intamplat....asta in ideea de a nu mai calca si altii pe acolo
Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.
catser
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta Comfort 2007 1.25i 75CP Tango

Mesajde vic80vic » 29 Iul 2008, 08:54

E in Turda, in zona Cetatea/Castrul Roman, proprietar Csaby.
Chestia e ca il cunosc de mult timp, stiu ca lucreaza bine, piese de calitate, service-ul curat, aparatura necesara, dar uite ce se intampla...asa ca mai bine o duci la un necunoscut, ii spui ce ai de zis, decat la un cunoscut si sa ai incredere ca e "de treaba" si pe urma surprize.
Am zis ca, orice voi mai repara / schimba imi iau liber de la munca si stau langa ei!!!!
vic80vic
Gold Member

Maşina: Focus break MK1, 08.2004, 1.8 + GPL Frontgas

Mesajde crapucatalin » 06 Aug 2008, 09:06

M-am tot gandit si am zis ca o sa-mi fac un soi de proces de predare-primire, pe viitor, in care sa fie mentionat cel putin numarul de km, starea masinii- exterior-zgarieturi/lovituri ale caroseriei si starea jentilor, plus defectiunea care trebuie remediata.

Astept pareri si sugestii.[/quote]

Salut.Pot sa iti confirm ca la o reprezentanta de la alta marca exista un asemenea proces verbal dar e facut in graba.Am fost cu o masina,s-a uitat la ea si nu a scris nimic cu toate ca masina era lovita pe aripa dreapta spate.L-am intrebat daca e sigur ca a verificat masina si...stupoare:'Pai da' ce?! eu is de la Politie sa vad unde ai tu lovita masina?Nu fratioare dar daca eu vin si-ti zic ca masina era'tipla' si acum e lovita ce faci?' Si ca sa-mi demonstreze cat de sigur era pe el mi-a resetat kilometrajul(ultimii kilometri facuti)."Pai daca o loveste alta masina,sau scapa cineva o cheie peste parbriz,deschide o portiera si o da de vreun perete,o scapa de pe elevator sau eu stiu ce altceva se mai intampla...ce faci?' "N-are cum...suntem instruiti in acest sens".Ce sa le mai spui?...E Romania!
Ca si incheiere:la 80% din service-urile din Romania cam asta se intampla!Dezinteres,nesimtire,japca(si de bani si de piese).Dar ai nevoie... ca nu te poti baga la toate...(un bec il mai schimbi sau poate faci si ceva mai complex dar sunt situatii cand trebuie sa apelezi la serviciile lor...Numai la asta sa nu ajungi).O zi buna!
During life we waste years... when we die we beg for moments
crapucatalin
Incepator

Maşina: FORD FIESTA, 1.2L, 75CP, VIT.MAX:163KM/H (zic ei...)

Mesajde pretorian » 06 Aug 2008, 09:35

exista proces verbal de predare primire.... acea comada de lucru unde exista masina desfacuta sa bifeze zgarieturi infundaturi etc... unde scrie nr de km , cata motorina/benizna exista in rezervor, daca ai cric, trusa medicala etc. si mai sunt si niste clauze scrise pe acolo de genul ca esti de acord sa se efectueze reparatie etc.

Ei sunt obligati sa intocmeasca aceaasta comanda de lucru pe care o semneaza atat receptionerul cat si clientul, daca el nu completeaza poti sa le ceri sa iti rezolve zgarieturile si ce mai ai pe masina gratis :) tocmai pentru ca nu au dovada ca masina a fost zgariata.
Fiesta 1.4 TDCi

HONDA Accord 2.4 i-VTEC
pretorian
Gold Member

Maşina: Honda ACCORD, 2.4 i-VTEC, Siver Grey

Mesajde DanielArdelian2 » 06 Aug 2008, 10:16

$1 scrie:$2xista proces verbal de predare primire.... acea comada de lucru unde exista masina desfacuta sa bifeze zgarieturi infundaturi etc... unde scrie nr de km , cata motorina/benizna exista in rezervor, daca ai cric, trusa medicala etc. si mai sunt si niste clauze scrise pe acolo de genul ca esti de acord sa se efectueze reparatie etc.

Ei sunt obligati sa intocmeasca aceaasta comanda de lucru pe care o semneaza atat receptionerul cat si clientul, daca el nu completeaza poti sa le ceri sa iti rezolve zgarieturile si ce mai ai pe masina gratis :) tocmai pentru ca nu au dovada ca masina a fost zgariata.

Ai si tu dreptate, dar, desi pana acum am fost in mai multe reprezentante cu masina, nu numai Ford, niciodata nu s-a completat acel proces verbal. Intotdeauna mi l-a dat sa-l semnez cand am ridicat masina.
Da, am fost fraier ca am semnat si am acceptat, dar nu vroiam decat sa-mi ridic masina si sa plec de-acolo. Chiar n-aveam chef si timp de alte discutii si explicatii.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Înapoi la Arhiva Comercial