Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
14 Aug 2008, 11:03
Rog raspuns urgent!
Am masina inmatriculata pe firma, ce acte imi trebuie pentru a putea iesi cu ea din tara? Trebuie procura, imputernicire sau altfel de act?
14 Aug 2008, 11:09
ai nevoie de imputernicire de la firma chiar daca e firma ta tot ai nevoie de imputernicire
14 Aug 2008, 11:20
Atat? Numai imputernicirea trebuie?
L.E. Trebuie sa fie legalizata la notar?
14 Aug 2008, 11:40
Imputernicire stiu si eu ca trebuie, dar nu stiu cum e cu legalizarea ei. In tara am umblat asa, dar afara...
Astept si eu un eventual raspuns.
14 Aug 2008, 12:01
Daca are cineva un model de imputernicire rog sa-l ataseze la un mesaj, ca sa nu mai pierd vremea cu compunerea
14 Aug 2008, 12:40
la ce trebuie aceasta imputernicire de iesire din tara sau mai bine zis unde trebuie.....,te controleaza cineva ? ....in cazul in care soc. este a ta !
14 Aug 2008, 12:52
Silviu, imputernicirea se cere la vama la iesirea din tara!
14 Aug 2008, 13:44
La fel am trecut si eu. Tine de vames, pt ca la intoarcere mi a cerut si certificatul de inmatriculare. Dar nu a zis nimic. Probabil s a gandit ca am aratat imputernicirea cand am iesit din tara
14 Aug 2008, 14:26
nu cred ca trebuie imputernicire daca e firma ta.daca masina e inmatriculata pe numele firmei tale si tu esti adiministrator sau orice alt delegat,in mod normal trebuie sa ai o foaie de parcurs pt a deconta cheltuielile de transport etc si in general la masinile in leasing parca e trecut numelei persoana care trebuie sa conduca masina.deci ori arati foaia de parcurs ori un alt document prin care dovedesti ca esti administratorul/delegatul firmei.asa ar fi logic si normal,oricum nu cred ca te iau la intrebari vamesii daca nu ai aspect dubios

(Al Qaida,ETA,Ezbolah)
14 Aug 2008, 15:45
Si eu mai stiu de altii care au iesit din tara nu o data cu o masina inscrisa pe firma si nu i-a controlat nimeni.
Dar... nu se stie niciodata de unde sare iepurele.
19 Aug 2008, 16:41
teoretic ai nevoie de procura, nu e nevoie sa fie legalizata la notar.
practic, dintre toate cunostintele mele nu stiu pe nimeni caruia sa i se fi cerut procura din 2007 (si aici e vorba de minim 50 de iesiri din tara pe la bulgari si unguri)
26 Aug 2008, 17:06
Buuuuuunnnnnn, acuma ca am revenit acasa pot sa va spun ca teoretic pentru iesirea din tara trebuie procura (asa mi-au spus cei de la politia vamala), dar practic, in vama, nu te intreaba nici dracu daca-i masina ta sau nu!
In vama, le-am dat frumos buletinele s-au uitat sa nu lipseasca nimeni din masina si ne-au urat drum bun!
30 Aug 2008, 15:24
Eu cand am iesit pe la Bors s-au uitat un pic la buletine, la pozele fetelor si ne-au urat drum bun- eram singur in vama. La intoarcere era lume multa, am dat buletinele, le-a manevrat ca si la cazino, la jocul de carti - sunt foarte convins ca doar le-a numarat. Sa nu mai zic, de actele masinii nu au intrebat in nici o directie. Am si zis - poti sa aduci si bombe nucleare si tot nu vad, Lucru bun cu aderarea la UE!!!!!
09 Sep 2008, 08:49
Apropo de iesit din tara, trebuie sa ai autocolantul pe care sa scrie negru pe alb RO ?

Mai bine zis, te verifica cineva sau ajunge ca scrie pe numar? Ca acum cu UE nu stiu sigur; inainte stiu ca trebuia la iesirea din tara.