Discutii libere/forum

Alimentare cu Ulei vegetal

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: Alimentare cu Ulei vegetal

Mesajde TNT » 21 Mar 2008, 15:05

Concret: la mine in sat miroasea a pancove mai tot timpul pentru ca lumea baga ulei in tractoare U650 ;DOAR ulei; ("mirosea" pt. ca acum e mai scump uleiul). Binenteles ca motorul de U650 este printre cele mai putin pretentioase. Tatal meu a bagat si el 10-20% din combustibil, de experiment in Granada lui 2,5 D si nici ea nu a tusit. Pe termen lung nu stiu ce efecte negative are, dar merge .
Ford Granada 2,3 v6 1981 GL S PH 03 NSR
Ford Granada 2,9 24v 1978 Coupe
Ford Granada 2.8 GL S, 2 usi
Lack of sex affects eyesight
TNT
Granada Owner

Maşina: Ford Granada

Mesajde adipit » 09 Aug 2008, 14:50

http://www.youtube.com/watch?v=GOFbsaNeZps

era un user din irlanda ce vroia s aisi adapteze masina la asa ceva
pana la urma nu gasesc topic-ul lui asa ca postez aici.

vad ca la un dieel vechi nu trebuie nici o modificare, doarulei folosit :D
adipit
Member

Maşina: Ford Focus 1.6 Tdci 109cp

Mesajde alex.haivas » 14 Aug 2008, 17:10

Scuze ca ma bag si io in vorba... N-am citit chiar toate posturile si scuze daca repet ce-a zis altcineva.
Din surse sigure iti pot spune ca cel mai bine se preteaza mercedesurile de prin 95-98.. cam asa. Deci cele mai vechi putin.
Stiu caz concret al unor nemti care au venit cu un mercedes mai vechi, un van, din germania pana-n romania alimentand numai cu ulei de consum casnic ars, adica folosit.
In germania luau de la fast-fooduri! Mergea de n-avea treaba.
Si tot cu un mercedes de genul asta au facut testul si cei de la FifthGear. Am vazut pe discovery...

http://www.youtube.com/watch?v=QEX1YFXY ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=9mNGOqrZ ... re=related
alx. - focus;2001; 1,8; TDDI; 75 HP - aka Monstruletz :)
alex.haivas
Ford Freak

Mesajde costaan » 06 Sep 2008, 00:10

am înţeles, Diesel l-a conceput pentru ulei vegetal.
De ce ar merge numai pe TD, şi pe cel clasic nu? Clasicul a apărut după turbo?
Ce ar păţi un Endura-DE(pe Ford), clasic, ce nu consumă gram de ulei la 230.000 Km parcurşi?
Faza cu accizarea uleiului... simpatică acum când ne dăm de ceasul morţii cu poluarea...
costaan
Ford Freak

Maşina: mondeo ghia-wagon 1.8 D/1996
VIN: WFONXXGBBNVM47006

Mesajde taticul » 05 Mai 2009, 19:42

pentru toti cei care nu stiu,mam interesat aproximativ pentru toate masinile disel se poate monta o instalatie pentru a merge cu ulei vegetal folosit,dar cam costa ,toate pisele de instalare la un autoturism incluzind dublul rezervor si instalatia de filtrare a uleiului vegetal separata, ma refer la toate piesele ca masina sa functioneze eficient si pe timp de iarna costa in jurul la 4000-5000,euro fara montaj,asta in functie de autoturism .Va mai precizez ca sint instalatii si mai ieftine in jur de 1000-2000 euro ,dar care nu sint sigur daca sint eficiente de a putea sa functioneze si pe timp de iarna si sa aiba o durata mai mare de functionare fara a avea probleme.aceste preturi sint pentru autoturisme, pentru camioane sint alte preturi .
taticul
Incepator

Maşina: ford mondeo,05-2002,2000cm116cai-standard
VIN: wvgzzz1tz5w100083

Mesajde adicristea » 05 Mai 2009, 19:54

Cat sa circuli cu masina sa poti amortiza 6000 de euro? :-O
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde merlinboy » 14 Apr 2011, 14:29

vad ca nu s-a mai vorbit foarte mult pe acest topic. Mai il reinvii si eu, stiti cumva ce sistem de injectie are Vectra C 1.9 CDTI ?

Mai sunt persoane care au folosit pana la ora actuala biodiesel, nu ma refer neaparat la bagat direct ulei vegetal, ci biodiesel de calitate buna ! (metanol 20 % + ulei + potasiu sau soda)

Daca da, poate ne mai impartasiti din ideile si experientele voastre, la 5.5 ron litrul de motorina in conditiile economice actuale, cred ca reprezinta o varianta destul de buna sa mergi pe asa ceva!
merlinboy
Member

Maşina: Ford Focus 1.8 tdci 74kw, 2003

Anterior

Înapoi la Discutii libere/forum