Discutii libere/forum

Home-made tuning pt Ford

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Home-made tuning pt Ford

Mesajde Crazyford_'96 » 30 Sep 2006, 23:14

Salut. Proaspat proprietar al unui Ford SH Mondeo 1 din '96 Hatchback, ce credeti ca am inceput sa fac imediat cum l-am luat? Sa ma gandesc cum sa-l fac mai FRUMOS :icon_cool: :icon_cool: . Nepermitandu-mi sa apelez la o firma profi, si avand o parere "buna" :icon_mrgreen: despre mine ca fiind cat de cat meseriash la lucrul manual, normal ca urma ca eu sa muncesc by myself la el. Si am inceput cu interiorul. Am vazut plasticurile alea usor demontabile si care parca strigau "customizeaza-ne,customizeaza-ne!" si am stabilit imediat ce culoare mi-ar placea sa aibe. Dar la urmatorul pas m-am poticnit. Cu ce Dumnezeu sa le vopsesc? Ca doar nu iau asa aiurea, orice scray din piata si sa mi se ia pe haine vopseaua :icon_lol: . Intreband in stanga si-n dreapta, am aflat cum ca ar fi o vopsea speciala, ca un cauciuc, care nu se scorojeste nici nu se decoloreaza nici nu se ia pe haine nici nu se ... etc ... ceva ce nu pot face decat firmele specializate..... deci exact ce nu vroiam eu. Nu m-am lasat si am tot sapat pana cand am dat de o vopsea care (cel putin asa se lauda vanzatorul) era speciala pt suprafete din plastic. Dar care mai trebuia sa fie ajutata de un spray aderent si apoi de un lac. Plus un diluant special de silicon... le-am luat pe toate ( o nuanta de albastru deschis si una de gri) si am inceput sa-mi desfac bucati bordul si tot ce era din plastic si parea detasabil. CHinuiala,trage / impinge,am mai rupt cateva picioruse din plastic... in fine, am reusit sa dau jos o parte ( nu puteam s-o dau pe toata jos, ca dup-aia imi atarnau toate butoanele si nu mai puteam folosi nimic. Si am inceput sa aplic "reteta": sters cu diluantul anti silicon, ca cica "face bube vopseaua daca nu", dat cu strat de aderenta pt plastic, apoi 2-3 straturi "fine " de vopsea, si la sfarsit lacul. Le-am montat .... eram tare mandru. Juma de bord vopsit, juma' negru inca. Am prins cuptorul de asta -vara, se faceau in masina vreo 60 grade C cand o lasam la soare... dupa o saptamana am observat cu stupoare ( si cu o ciuda de erau sa-mi plasneasca venele) ca anumite parti vopsite s-au umplut de "BUBE" ... MI SE SCOROJISE VOPSEAUA!!! Toata munca mea, terminata intr-un rahat... cum arata un tuning interior in halul asta? Ce-or sa zica prietenii mei? Acum incerc sa o dreg cumva, dau iar jos tot si revopsesc, acum cu mai mare grija, poate nu am facut ceva bine... Oricum... ajutati-ma.... stie careva intr-adevar cum pot face SINGUR acest tuning si sa dea roade, adica sa nu mi se mai scorojeasca vopseaua? Cu ce, cum, de unde... in afara de acel magazin de unde am luat toate aceste spray-uri "speciale pt plastic"... nimeni nu a mai putut sa imi dea o informatie sau un ajutor. Va rog raspundeti pana nu imi fac tot bordul si dupa aia o sa mor de ciuda.....
Pe langa interior, am inceput sa-mi pun pe FORD tot felul de becuri, cotiera, capat dublu de tzavah de eshapamant, etc.... SI cu acest prilej ash vrea sa lansez acest topic, prin care sa ne impartasim impresii, idei, sugestii, experiente, tot ce poate sa ne fie de folos, cu privire la tuningul pentru FORD...
Crazyford_'96
Ford Freak

Maşina: Mondeo MK1 hatchback '96 1.8 benz 115 HP

Mesajde Asgard » 01 Oct 2006, 01:51

poze????
Ford Maverick 2.0 125hp
Ford Mondeo 2.0 107kw
Ford mondeo 1997 2.0 96kw
ford mondeo 2011 2.0 tdci 163hp
[color=#FF0040]Ochii care nu se vad......te vad!!![/color]
Asgard
The Big Taz

Mesajde SGABRIEL » 01 Oct 2006, 08:20

indeminare....bani...imaginatie...dar mai ales TIMP iti trebuie....cine are..
Focus 2 Tournir 1.6, 101CP,2005 ...
SGABRIEL
Member

Mesajde Crazyford_'96 » 01 Oct 2006, 21:33

Poze... cand va fi gata. Acum e demolat inca. Corect faza cu TIMPUL... as vrea sa ma pot ocupa strict de asta. Dar...

Oricum, astept inca ceva info despre tipul de vopsea si/sau tehnica pe care o pot folosi pt a-mi vopsi bordul KOOL...
Crazyford_'96
Ford Freak

Mesajde Crazyford_'96 » 01 Oct 2006, 22:27

Ah, si inca o chestie. Ca planuri de viitor si... de buget, vreau sa-mi ionizez geamurile si sa-mi pun jenti de 16" de aliaj (normal! :icon_evil: ). Stie careva unde se ionizeaza, in zona Timisorii m-ar interesa, si cat sunt de legale (inscrierea la RAR etc)... si cat costa? Si pot sa fac si lateralele din fatza?
Mondeo I '96 Hatchback
1.8 Benzina 115 HP

~Daca te enerveaza cineva,iti trebuie 42 de muschi ca sa te incruntzi
- si doar 4 ca sa-i tragi una ! ~
Crazyford_'96
Ford Freak

Mesajde mihalcea » 02 Oct 2006, 08:40

pune`ti pls locatia la profil
la RAR nu inscrii geamurile ionizate
lateralele din fata le poti face pe propria raspundere

ai grija sa nu "împestriţezi" fordu` ala...
2008 Focus / 1.8 TDCi / 115CP / Sea Grey
mihalcea
Ford Junior

Maşina: 2008 Focus / 1.8 TDCi / 115CP

Mesajde Crazyford_'96 » 02 Oct 2006, 19:16

chiar nu se pot inscrie geamuri ionizate la RAR? Atunci ce fac cei multi care au asa ceva?
Sa ramana doar folia autorizata,singura sansa de a avea geamuri fumurii legale?

Mihalcea - De impestritat masina, nu am deloc de gand asa ceva. Incerc sa pastrez un anume gust, nu-mi plac chiciurile. Plastic de interior customizat, huse de scaune, Tzava de esapamant, jenti, geamuri, ceva luminite pe afara si prin interior, o statie + un woofer la 4 boxe si un mp3, si cam atat. Nu ma bag la spoilere praguri si alte de astea, ca nu merita la drumurile noastre si vreau sa ma bag peste tot, sa nu am limitari din cauza drumului (offroad i mean). AAA, si un mic eleron, pt haion, ar fi simpatic.
Mondeo I '96 Hatchback
1.8 Benzina 115 HP

~Daca te enerveaza cineva,iti trebuie 42 de muschi ca sa te incruntzi
- si doar 4 ca sa-i tragi una ! ~
Crazyford_'96
Ford Freak

Mesajde Maximilian » 02 Oct 2006, 19:30

Sunt interesant ce incerci sa faci...numai sa ai grija sa nu dea in prost gust..pentru mine cel putin bariera intre "tuning" frumos si prost gust extrem si execrabil este foarte subreda...( a se vedea Pimp My Ride...au fost si masini super...dar si masini ingrozitor de penibile...si-au batut joc de un Ford Granada dric...l-au facut sa arate ca masina din Ghost Busters :icon_redface: :icon_redface: :icon_rolleyes: )
Maximilian
Petrol Head

Maşina: Ford Granada mk II 2,3 V6 GL 1982

Înapoi la Discutii libere/forum