Help/Troubleshooting

Procedura DPF la RAR si MF

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Procedura DPF la RAR si MF

Mesajde paulica » 12 Sep 2008, 15:00

Deschid acest topic ca sa va spun din experienta mea cu filtru de particule. Sper sa nu supar pe nimeni ca am deschis un topic.

Deci in primul rând vi se cere Certificatul de conformitate. Acesta este un "A4" impaturit in 2 deci are 4 pagini format A5. Este tiparit pe o coala alba, nu are filigran sau ceva deosebit. Titlul acestui certificat este:
EG-ÜBEREINSTIMMUNGSBESCHEINIGUNG :-O

Din acest act trag ei concluzii ce si cum, exista acolo si un nr adica "EG-Typgenehmigungsnummer" care lor le spune multe dar al meu nu exista nici in baza de date RAR Bucuresti, si cred ca nici la Tiriac.
In alta ordine de idei nu veniti fara acest act din strainatate mai ales daca masina are DPF.
SI ATENTIE!!!!!!!!!!!!!
Eu am platit prima inspectie (cca 3 mil sau cât a fost), aia care o faci când aduci masina ca sa o inscrii, noxele 25 RON si azi pentru filtru mi-au luat 71 RON. Deci veniti cu toate actele calup sa scapati la prima inspectie.
Adica pâna acu' EU am platit 1 mil in plus ca sa recuperez vreo 4 mil.

Si asta daca au bunavointa la M Finante, ca am dat peste un caz care s-a dus sa vada ce si cum si nu i se luase in calcul filtrul de particule. Am impresia ca era taxa la acel om, nu era restituire si i se facuse un referat, pentru a merge cu vraful de acte la casierie sa plateasca si s-a sesizat ca are doar 8% reducere la taxa. Din referartul ala nu-ti dai seama de nimic, pâna n-a rugat-o pe o angajata sa vada ce si cum, iar DPF-ul e descris, in acel referat, de un simplu "D" sau "N" intr-o insiruire cel putin cretina de simboluri si prescurtatari.

Va doresc numai succese, iar cine are lucruri interesante de spus in aceasta chestiune sa scrie aici ca sa fim MAI DESTEPTI CA EI.
paulica
1nsane Member

Înapoi la Help/Troubleshooting