ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Re: 4 amenzi intr-o singura noapte !

04 Noi 2008, 20:58

$1 scrie:$2......................... in astfel de situatii sunt iresponsabil DACA NU AM O ALTA VARIANTA CEL PUTIN LA FEL DE BUNA

Mihai, tu tii cu ursu' ? :D
unde vezi tu ca dau sfaturi la o astfel de atitudine ?
am spus ca si eu am facut asa ceva, candva, nu am zis ca asta e varianta corecta...am zis ca am fost fortat de imprejurari sa iau o astfel de decizie in lipsa unei alte solutii cel putin la fel de bune, doar n-o sa stau sa mor cu zile

05 Noi 2008, 14:34

imi pare rau pt ce ai patit.....se mai intampla..

06 Noi 2008, 23:16

Erm. Prietena mea, care are carnetul de aproape 1 an (fără o zi :D), ergo știe mai bine legislația decât mine, susține că nu poți lua mai multe amenzi pe aceeași faptă contravențională, nu se știe cum se stă cu punctele. Chestia e că nu e totalmente sigură, deci care are legislația la îndemână să confirme sau să infirme toată treaba. Măcar scapi cu o singură amenda :D

06 Noi 2008, 23:36

Cred ca nu poate sa-i ia carnetul de mai multe ori, e logic, dar daca te ia radarul intr-o zi de 5 ori din Bucuresti in Arad nu vad de ce nu ai plati 5 amenzi (cu punctele e mai complicat)?!

07 Noi 2008, 11:00

Logic și de bun simț legal ar fi să te fvtă cum te prinde, de fiecare dată, că așa mergi ca descreieratul non-stop și nu iei decât o amendă :D N-a verificat nimeni?

07 Noi 2008, 11:02

$1 scrie:$2rm. Prietena mea, care are carnetul de aproape 1 an (fără o zi :D), ergo știe mai bine legislația decât mine, susține că nu poți lua mai multe amenzi pe aceeași faptă contravențională, nu se știe cum se stă cu punctele. Chestia e că nu e totalmente sigură, deci care are legislația la îndemână să confirme sau să infirme toată treaba. Măcar scapi cu o singură amenda :D

Pai de fapt noi avem 4 fapte contraventionale... :D
E ca si cum daca furi 10 masini nu te pedepseste decat pentru prima, ca la restul e vorba de aceeasi fapta... =)) =)) =))

07 Noi 2008, 15:55

Ți-e greu să verifici? E o întâmplare reală cu o persoană venită din afară care și-a furat o amendă la intrare apoi a călcat pe bec iară și polițistul n-a avut cum să-i dea încă o amendă :D Mă rog, o fi fost ăla tolomac, dar no :D

07 Noi 2008, 23:36

Bine ca a ajuns discutia aici... Avem deja adjudecat locul 2 pe acelasi traseu (Craiova-Dr. Turnu Severin) de un prieten al unui coleg al unui client(nu rideti, am vrut sa subliniez ca sursa e la 3 guri departare) cu 3 amenzi in aceeasi zi , caruia cica deja i-au venit 9 (noua luni !!!) de suspendare si care cica a a dat examen si i-au redus la 3 luni pedeapsa. Deja transpir numai cind ma gindesc... insa, reped ala de la care am auzit asta e cam exagerat de obicei in exprimare. Am sunat la napastuitul cu amenda insa avea telefonul inchis... Oare se pot cumula si timpii de suspendare? Ce am facut ca sa stau 9 luni ???

08 Noi 2008, 00:59

Nu cred ca are cum sa fie carnetul suspendat mai mult de 120 de zile, decat, poate printr-o hotarare judecatoreasca.
Acestea se pot acumula din:
- una din cele 4 fapte care se sanctioneaza cu retinerea permisului 90 de zile
- prelungirea cu 30 zile pentru neprezentarea in 5 zile pentru predarea permisului sau savarsirea altei fapte(prin care se retine permisul) in 6 luni de la restituirea permisului
Cred ca nu gresesc :)

Referitor la ce s-a zis mai sus, sa nu se confunde cu art.5 din legea 2/2001:
Cod:
$2
si iata ce zice art. 10:
Cod:
$2

$1 scrie:$2ai de fapt noi avem 4 fapte contraventionale... :D
E ca si cum daca furi 10 masini nu te pedepseste decat pentru prima, ca la restul e vorba de aceeasi fapta... =)) =)) =))
Furtul e infractiune si nu contravenie.

08 Noi 2008, 05:16

Merci Mihai că ai clarificat situația, părea puțin SF faza oricum. Ideea e că 2 agenți nu pot să-ți dea fiecare câte o amendă pe aceeași faptă contravențională :D

Asta cu lunile de suspendare cumulate o aud prima oară. Dă mai multe detalii cu prima ocazie :D

08 Noi 2008, 10:36

$1 scrie:$2erci Mihai că ai clarificat situația, părea puțin SF faza oricum. Ideea e că 2 agenți nu pot să-ți dea fiecare câte o amendă pe aceeași faptă contravențională :D

Evident ca daca masina este parcata intr-un loc interzis vei primi o singura amenda, chiar daca trec doi agenti pe acolo...

$1 scrie:$2Am sunat la napastuitul cu amenda insa avea telefonul inchis... Oare se pot cumula si timpii de suspendare? Ce am facut ca sa stau 9 luni ???

Bai frate, i-or fi suspendat si telefonul??? =))

08 Noi 2008, 15:52

$1 scrie:$2sta cu lunile de suspendare cumulate o aud prima oară. Dă mai multe detalii cu prima ocazie :D

Pai am scris mai sus...mai mult de 4 luni de suspendare a carnetului nu poate sa iti dea decat, eventual instanta de judecata pentru infractiuni.
Am calculat cum s-ar putea acumula 4 luni de suspendare pentru fapte contraventionale: fapta in sine care se pedepseste cu 3 luni si unul din cele 2 cazuri prin care se mai adauga o luna la suspendarea initiala.

08 Noi 2008, 17:00

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2sta cu lunile de suspendare cumulate o aud prima oară. Dă mai multe detalii cu prima ocazie :D

Pai am scris mai sus...mai mult de 4 luni de suspendare a carnetului nu poate sa iti dea decat, eventual instanta de judecata pentru infractiuni.
Am calculat cum s-ar putea acumula 4 luni de suspendare pentru fapte contraventionale: fapta in sine care se pedepseste cu 3 luni si unul din cele 2 cazuri prin care se mai adauga o luna la suspendarea initiala.

Cele 30 de zile in plus fata de cele 90 de zile se adauga in cazul in care nu te duci sa sustii examenul de verificare a cunostintelor teoretice ( se da cand se ia permisul la bautura , tamponari pe prioritate . . ..) , in cazul in care nu predai permisul in termenul de 5 zile de cand ai luat la cunostinta ca permisul suspendat sau cand ai comis-o de doua ori in 6 luni.

16 Dec 2008, 14:59

A venit si felicitarea de la Mehedinti in care din 3 de peste 100kmh au ajuns doar 2 (!?), fiecare cu retinere carnet 90 zile. Cind ma duc la politia TM sa dau carnetul, omul de la ghiseu nici macar dovada de 15 zile nu-mi da (deh, sa nu ma pedepseasca chia de Craciun...), ci doar 1 zi. Treaba e ca-l intreb cit am de fapt suspendarea 90 sau 2x 90 zile si imi zice ca politia MH decide asta. il intreb cum aflu asta si-mi zice ca primesc alta instiintare prin posta sau sa sun acolo ! Sun si cineva de acolo imi zice ca fiind 2 procese verbale separate suspendarea se cumuleaza si ca singura reducere ce o pot obtine e doar la una din ele daca dau examen, adica doar 2 luni. Deci tre sa stau 4 luni !!! Altii omoara oameni si mai circula(vezi cazul Ferrari de la TM) si io... problema e ca nici nu ai cu cine argumenta, doar primesti tidulele prin posta, si asta la luni bune dupa ce calci pe bec... Nu conteaza circumstantele...

16 Dec 2008, 21:17

Asta e situatia, daca te-ai grabit... poti sa bei linistit de sarbatori! Nici ala cu Ferrari nu mai are carnet, poti sa fii sigur, scandalul cu ala e ca-l ancheteaza in libertate.

28 Dec 2008, 11:10

graba strica treaba
Răspunde