Help/Troubleshooting

ACUATOR TURBOSUFLANTA

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

ACUATOR TURBOSUFLANTA

Mesajde serban george » 02 Sep 2008, 18:08

De parca nu era destul necazul cu navigatia, acum am alta belea.Acum 2 saptamani mi s-a aprins intermitent becul-martor de la alimentare (primul din stg. - bujie incandescenta). Asta s-a intamplat in timpul mersului si a durat cam o saptamana. Simptome: masina nu tragea... Am dus-o la reprezentanta si mi-au spus ca trb inlocuit acuatorul de la turbosuflanta. Pret:8.000 lei. Apoi, pentru 4 zile, fara sa-i fac nimic, a mers ca din fabrica. De atunci si pana acum nu mai vrea sa fuga, neam! Stie cineva ce poate sa aiba? Am auzit variante cu: computerul masinii nu citeste un injector si trb. resetat (motorul merge OK, nu scoate fum negru), debitmetrul nu functioneaza (al meu da), ba un mecanic mi-a zis ca turbosuflanta functioneaza dupa ce a vazut masina. Mai ramane sa o pun pe alt tester miercuri.ASTEPT IDEI SI SOLUTII DE LA CEI PATITI CA MINE !

Ford Mondeo TDCI, 1998 cmc, 136 C.P., fabr. 2003
jojoceldrept
serban george
Incepator

Re: ACUATOR TURBOSUFLANTA

Mesajde serban george » 14 Noi 2008, 19:23

se poate inchide topicul. are 0 replies si 148 views....... bravos natiune....oricum am vazut ca mai sunt si altii ca mine cu aceeasi problema...iar eu sunt pe cale sa o rezolv a mea ... asa ca aici PA !
jojoceldrept
serban george
Incepator

Mesajde BoogY » 14 Noi 2008, 19:47

Acesta e forumul pasionatilor de ford nu al mecanicilor.Daca nu a raspuns nimeni inseamna ca esti sigurul care s-a lovit de problema asta si ca nu s-a gasit nimeni sa-si dea cu parerea ceea ce e nu inseamna un lucru rau.
BoogY

Mesajde Atupi » 14 Noi 2008, 22:45

$1 scrie:$2e poate inchide topicul. are 0 replies si 148 views....... bravos natiune....oricum am vazut ca mai sunt si altii ca mine cu aceeasi problema...iar eu sunt pe cale sa o rezolv a mea ... asa ca aici PA !

Ca sa fii in spiritul forumului asteptam sa ne spui cum ai rezolvat problema. Urmatorul care va mai avea o asemenea problema ca a ta cu siguranta va primi un raspuns. Omul cat traieste-nvata !
Ford Fiesta TDCI 2005
Atupi
Gold Member

Mesajde DGAlexandru » 15 Noi 2008, 03:53

Problema ta s-a mai discutat pe forum.
Probabil acest thread are atatea vizualizari si niciun raspuns pentru ca toti au dat de el la cautari, dar ei cautau rezolvarea, nu sa-si spuna problema.
Eu te-as sfatui sa mergi la un electrician priceput care sa-ti verifice contactele din modulul electronic al turbinei (cutia aia jumatate metal, jumatate plastic, care e prinsa pe turbina si in care e si actuatorul care actioneaza geometria turbinei).
Eu am reparat 2 astfel de module, ambele avand ca si defect contacte imperfecte / desprinse .. din cauza vibratiilor si a diferentelor mari de temperatura la care este supus acest modul.
---------------Tel: 0722.120.128 / 0741.741.608 - Alexandru - Bucuresti---------------
--- !!! --- MP / PM dezactivat --- !!! ---

Imagine
DGAlexandru

Maşina: Mondeo 4 HatchBack, TITANIUM X, 2.0 TDCi 143cp, AT6, Thunder Metallic, 05.2008

Mesajde verga_Cip » 15 Noi 2008, 15:48

In spiritul celor spune de Boogy, preferai sa te punem sa urmaresti cai verzi pe pereti, doar ca sa facem posturi mai multe sau sa ai tu reply la problema?? Nu prea cred.

Intr-o alta ordine de idei, asa cum ai intrebat pe forum, la fel poti face si cu un ALT mecanic/service. Mai ceri o alta opinie.

Bafta.

PS:Vacuum-ul l-ai verificat???
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde lorena » 25 Noi 2008, 14:00

incearca modulul electronic de pe turbo e o problema de ford.
lorena
Incepator

Maşina: ford mondeo tournier ghia 2005 115cp

Înapoi la Help/Troubleshooting