Help/Troubleshooting

pregatire caroserie pentru iarna

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

pregatire caroserie pentru iarna

Mesajde adrian77 » 29 Noi 2008, 12:07

cum aproape bate craciunul l-a usa m-am trezit si eu ca trebuie sa pregatesc putin caroseria pentru iarna.
ma gandesc la o ceara solida care sa protejeze de sare/mizerie inghet, etc

am mai aflat si de anumite substante care se dau pe parbriz si feresc de zgarieturi, aluneca apa mai bien etc.

nu vreau sa o polisez deloc aratand bine vopseaua doar ceruire, problema e de care ceara trebuie folosita?
m-am pierdut in oferta variata de la turtle wax si sonax.

am mai citi pe alte forumuri cum ca inainte de ceruire se mai da o substanta de sustinere ce vine intre lac si ceara stiti ceva de asa ceva?
multumesc
adrian77
Warned

Maşina: FORD FOCUS 2006 1.6 TDCI 109CP

Re: pregatire caroserie pentru iarna

Mesajde adrian77 » 02 Dec 2008, 11:26

nu stiam de cerara aceasta sonax, era exact ceea ce imi doream, ptr coroziune, sare etc,

in orice caz prinzand ceva mai liber programul si vremea frumoasa am ceruit-o deja.
cum am procedat:
-am cautat o ceara mai buna peste tot(toate benzinariile, carrefour, magazine piese auto, etc) nu am gasit decat formula 1 pe baza de carnuba (pe cutie scrie ca rezista 12 luni)
atentie sunt 2 forumula 1, una este verde si aparat cheap rau costa 15 ron si una este galbena fiind cea "originala". :D am gasit la benzinarie la MOL.
-am cumparat 2 lavete de microfibre de la triplewax din carrefour 4 ron laveta 100% sintetic.
peste tot toata lumea recomanda bumbac dar creed ca am fost foarte inspirat cand am ales sintetic deoarece am atins bandourile, duzele, cam tot ce insemna plastic iar prin frecari scurte fibrizele sintetice se incalzeau si curatau perfect orice plastic de ceara uscata.

- am spalat masina foarte bine am lasat-o l-a uscat si la umbra m-am apucat sa ii dau cu ceara, am umezit buretele cu care vine cutia de ceara si am aplicat la inceput un strat mai subtire frecand mai mult, rezultat super ok, apoi m-am gandidt eu ca totusi vine iarna si am dat un strat foarte gros, era alba masina de cata ceara uscata era pe ea , am bagat si ep la praguri si peste tot capota strat de 3 ori, etc, am lasat sa se usuce bine si am luat la lustruit cu laveta, a iesit extraordinar.
nu a scos micile zgarieturi si nici nu a facut mai lucioasa vopseaua matuta precum scrie pe cutie dar in schimb stratul de ceara chiar exista acolo si se vede extraordinar. aseara era ceata si condens si masina mea era imbracata in cristale fine de apa ce stateau pe ceara de parca aveam 2 straturi de vopsea, si metalizatul stralucea mai intens ca niciodata.

daca aflam mai din timp de acest sonax special ptr iarna il luam si il aplicam pe acesta dar oricum recomand si formula 1(galbena) se intinde foarte usor, e pasta si se curata/lustruieste frumos.

PS: am citit tot pe net de un fel de micropolis pentru parbriz, ceva ce il curata foarte bine si face apa sa fuga de pe el, imi puteti recomanda un produs bun? cred ca tot de la sonax este?
GS... sau ES...
adrian77
Warned

Maşina: FORD FOCUS 2006 1.6 TDCI 109CP

Înapoi la Help/Troubleshooting