07 Dec 2008, 17:53
07 Dec 2008, 18:05
$1 scrie:$2laudiu, ai scris "vrem autostrazi intretinute (nu ca A1) dar nu vrem sa platim ".
Ti se pare cumva ca nu platim destule taxe si impozite ???
Taxa de drum...introdusa in pretul benzinei acum cativa ani....s-a scos cumva ?
Daca stai sa transformi in procente ...cat din salariul unui romanas se duce pe taxe si impozite...si cat din salariul unui neamt, sau austriac se duce pe taxe si impozite....ai sa vezi ca noi platim mai mult.
07 Dec 2008, 18:07
$1 scrie:$2laudiu, ai scris "vrem autostrazi intretinute (nu ca A1) dar nu vrem sa platim ".
Ti se pare cumva ca nu platim destule taxe si impozite ???
07 Dec 2008, 18:14
$1 scrie:$2Actually, plătim MULT mai puţin. Atât individual, ca procent din venit, cât şi la nivel "general". Munca la negru/gri este sport naţional. Mai bine nu ridicăm problema asta, OK?
07 Dec 2008, 18:22
07 Dec 2008, 19:18
07 Dec 2008, 19:52
07 Dec 2008, 19:56
$1 scrie:$2eci sa inteleg din ceea ce zice sofocle, ca daca nu imi permit sa cumpar o masina noua (eventual autohtona ), nu am dreptul de a avea masina. ce zici, am inteles bine ?
07 Dec 2008, 20:22
07 Dec 2008, 20:49
$1 scrie:$2ici sunt multe de discutat.ca unu care m-am tarat prin tribunale cu finantele pt vechea taxa de prima inmatriculare am urmarit destul problema!!
nici macar o singura data nu s-a cautat o cale de mijloc!adica sa se faca un compromis-nu vrem rable.ok.pui taxa la cele non euro.simplu.si macar la cele euro 3 si 4 o taxa simbolica.ce e asa complicat???!!!!
sau sofocle-ti se pare corect ca un simplu muritor care intamplator e si prim-ministru sa hotarasca cu un simplu pix si fara sa consulte pe nimeni ce va fi cu taxa asta?e normal ca sa anunte ca peste 2 saptamani triplam taxa?dupa ce au ametito-o de cate ori in anii astia.am impresia ca pe imbecilul asta de taricel l-a interesat in toata guvernarea lui doar problema taxei auto!
inati faci drumuri, piste de biciclisti, se ridica nivelul de trai apoi vii cu comparatii de gen danemarca sau austria.
s-a mai discutat enorm pe forumul asta ca multi si-ar schimba batrana dacie cu o masina mai buna.dar veniturile romanilor sunt in general modeste si nu-si permit o masina noua.sau altii, inclusiv eu, nu au chef sa se cocoseze de rate pt o masina a carui valoare scade rapid!!!e plina sectiunea vanzari cu masini relativ noi sau cu rate inca scoase la vanzare pt ca oamenii nu mai pot plati rata!
in definitiv s-a bulversat din nou piata auto.ca de poluare hai sa fim seriosi!
07 Dec 2008, 21:03
$1 scrie:$2$1 scrie:$2eci sa inteleg din ceea ce zice sofocle, ca daca nu imi permit sa cumpar o masina noua (eventual autohtona ), nu am dreptul de a avea masina. ce zici, am inteles bine ?
Dreptul il ai doar ca mai trebuie sa faci rost de niste bani sau nu... daca pretul de plecare e mic. Si asta se intampla in orice tara ai incerca sa o inmatriculezi, mai putin Bulgaria am inteles - unde vrem si noi sa ajungem
E si o ipocrizie aici... tot un SH ramane mai atractiv cu tot cu taxa asta fata de o masina noua. Poate doar Loganul sa fie mai ieftin dar nu-l iei ca nu-ti place.
07 Dec 2008, 21:05
07 Dec 2008, 21:14
07 Dec 2008, 21:23
$1 scrie:$2$1 scrie:$2ici sunt multe de discutat.ca unu care m-am tarat prin tribunale cu finantele pt vechea taxa de prima inmatriculare am urmarit destul problema!!
nici macar o singura data nu s-a cautat o cale de mijloc!adica sa se faca un compromis-nu vrem rable.ok.pui taxa la cele non euro.simplu.si macar la cele euro 3 si 4 o taxa simbolica.ce e asa complicat???!!!!
sau sofocle-ti se pare corect ca un simplu muritor care intamplator e si prim-ministru sa hotarasca cu un simplu pix si fara sa consulte pe nimeni ce va fi cu taxa asta?e normal ca sa anunte ca peste 2 saptamani triplam taxa?dupa ce au ametito-o de cate ori in anii astia.am impresia ca pe imbecilul asta de taricel l-a interesat in toata guvernarea lui doar problema taxei auto!
inati faci drumuri, piste de biciclisti, se ridica nivelul de trai apoi vii cu comparatii de gen danemarca sau austria.
s-a mai discutat enorm pe forumul asta ca multi si-ar schimba batrana dacie cu o masina mai buna.dar veniturile romanilor sunt in general modeste si nu-si permit o masina noua.sau altii, inclusiv eu, nu au chef sa se cocoseze de rate pt o masina a carui valoare scade rapid!!!e plina sectiunea vanzari cu masini relativ noi sau cu rate inca scoase la vanzare pt ca oamenii nu mai pot plati rata!
in definitiv s-a bulversat din nou piata auto.ca de poluare hai sa fim seriosi!
Cand faci oamenii imbecili cobori nivelul discutiei si-ti pierzi credibilitatea. Citeste cu atentie ce am scris noi cei care sustinem taxa si traim in aceeasi tara.
Da, am vorbit serios.
07 Dec 2008, 21:48
07 Dec 2008, 21:51
07 Dec 2008, 22:01
$1 scrie:$2Darth Claudiu: asa, ca intre economisti, imi permit sa-ti spun ca esti naiv daca iti imaginezi ca exista vreo legatura intre taxele colectate pe combustibil & alte taxe auto si gradul de realizare al infrastructurii rutiere.
Daca toti banii colectati din taxe auto se investeau in drumuri, acum asteptam inaugurarea lui A7.
07 Dec 2008, 22:47
$1 scrie:$2ai faci rosty de cativa euroi si iei logan nou pe motorina sunt o caruta de oferte
07 Dec 2008, 22:59
07 Dec 2008, 23:03
$1 scrie:$2t toti ce care sustin taxa am si eu o intrebare :
daca in momentul achizitionari masini voastre stiati ca tre sa platiti o taxa de poluare de 6% din valoarea masini iar la livrarea ei statul va taxeaza cu o taxa de poluare de aprox 25% din valoarea masini sustineati in continuare ca e corecta si buna?
08 Dec 2008, 11:26
08 Dec 2008, 13:21
08 Dec 2008, 13:49
$1 scrie:$2ica in perioada iulie 2007 - iulie 2008, masinile mai vechi de 10 ani au reprezentat 1 % din totalul de importuri SH.
In perioada iulie 2008 - decembrie 2008, masinile mai vechi de 10 ani reprezinta 48 % din totalul de importuri SH.
Ma uit pe geam si vad o gramada de cazaturi: Mondeo Mk1, Audi 100, etc.
Ma uit in PubliTim (ziar local de mica publicitate) si vad ca 90% din anunturi sunt pentru masini mai vechi de 10 ani.
Am fost si prin targul de masini si cu greu am gasit ceva din 2004.
La momentul actual, taxa a fost un esec in a ne proteja de rable.
08 Dec 2008, 14:22
08 Dec 2008, 18:36
08 Dec 2008, 19:17
08 Dec 2008, 19:32
08 Dec 2008, 19:47
08 Dec 2008, 21:01
08 Dec 2008, 22:15
$1 scrie:$2$1 scrie:$2sofocle: daca as economisi 1400 de euro in cazul in care as arunca hartia pe strada, da, as face-o...DAR, macar hartia aia stiu de ce nu e bine sa o arunc si din motivul asta nu o fac. Crezi ca mai intereseaza pe altcinvea decat pe tine sa iti fie tie bine? Taxa nu e ceea ce vor guvernantii sa o faca sa para, asta ma deranjeaza pe mine, nu faptul ca platesc. Daca tot exista, sa isi indeplineasca si rolul, sa stim unde se duce, pt ce dam banii aia- ma refer la un scop adevarat nu la a-i umple buzunarele lu tariceanu sau pe ale altora, ca asta o stiu deja. Sau, poate taxa vrea sa fie o amenda pt "saracii" care nu isi iau Dacia aia care ar fi trebuit sa fie, citez, "o masina accesibila ca pret, la standarde europene?" Si te asigur ca sunt foarte multe masini care sunt mult mai periculoase in trafic decat ce mi-am luat eu, inclusiv dintre cele care nu platesc taxa. Loganul este oricum mai nesigura decat ORICE Ford, chiar si cele foarte vechi, din 80', care by the way, sunt foarte cautate si apreciate in Vest- am fost si am vazut. Om fi noi mai destepti?
In Germania ar fi fost mai indreptatita taxa pt ca macar acolo au masini produse de ei, bune, au mai multe companii de unde pot alege. La noi ne batem cu pumnii in piept degeaba. Dacia nici macar nu mai e a noastra, e a francezilor.
In fine, contrazicandu-ne nu ajungem nicaieri si e normal ca cei care au deja masini noi sa nu fie de acord, pentru ca daca nu te afecteaza direct vezi altfel lucrurile.
Si tu unde ai vrea sa se duca banii acestia?
Cred ca la intrebarea asta fiecare are o alta parere sau nu are raspuns.
Se duc in buzunarul lui Tariceanu? Toti banii sau cam cat la suta?
Banii cred ca se duc la buget. De acolo sper sa fie cheltuiti cu responsabilitate ca de aceea te duci la vot (cine se duce ca nu suntem in America)![]()
Banii se duc la Tariceanu... imi vine greu sa cred ca astfel de manipulari mai prind ca dupa '89 cand se spunea ca vin mosierii... Banuiesc ca sunt lansate de aceiasi specie de personaje sinistre.