Eu cred ca problema e pusa gresit. Doar
potzocu a pus, din punctul meu de vedere, problema ok. Mitingul ar trebui sa fie pentru introducerea taxei PESTE 3 LUNI, nu acum. Pentru ca unii si-au cumparat masini si nu mai au bani sa le inmatriculeze, deci stau cu ele degeaba in parcare, nu le pot vinde pentru ca taxa e mare. Aici e adevarata situatie dificila.
Taxa asta eu cred ca e buna. Si mai cred ca ar trebui socotita in functie de gradul de poluare al fiecarei masini. Nu de capacitatea ei cilindrica pentru ca e posibil ca una de >2000 cmc sa polueze mai putin decat o cazatura de 1400 (recunosc ca nu sunt nici pe departe un as al masinilor, asa ca daca vorbesc prostii accept orice palma dupa ceafa, cu argumentatia de rigoare; PS. palma sa fie dupa argumentatie si nu inainte!).
Ocuparea
abuziva unei artere mi se pare o ineptie la fel de mare ca introducerea mai devreme a legii in sine. Iar cine aplauda frenetic astfel de actiuni nu este mai bun decat cei care au facut legea. Pentru ca e posibil ca luna viitoare eu si cu 5 prieteni ai mei sa dorim sa facem miting pentru ca nu avem loc de parcare platit de stat, peste doua luni
nepot sa vrea apa roz la robinet si, cum are multe cunostinte, o pune de-un protest in Piata Victoriei pe la ora 6. Si sa vedeti acum cum injurati ca nu se poate circula in Bucuresti (ceea ce ORICUM se intampla).
PS si offtopic: demult nu am mai circulat la ora 5 seara prin Bucuresti, uitasem cum e. Mi-am amintit insa de ce preferam RATB si Metrorex cand aveam program office 9-18.