Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

problema la directie anvelope

18 Dec 2008, 15:39

Am pus anvelope noi DUNLOP winterresponse 185/65/R14.
Am mers la un atelier specializat, le-au montat/echilibrat iar cand ajung acasa cu masina, intamplator vad ca pe partea stanga fata sageata de directie era indreptata invers, dar "outside" era scris pe exterior. Dupa ce am studiat putin, am observat ca eu (cascatul de mine) am cumparat cauciucuri pt partea dreapta.

O iau pe ulei cand vad ca am luat doua cauciucuri noi aiurea.
Cam care ar fi comportamentul masinii asa cum sunt montate acum? E de speriat sau nu are rost sa-mi fac mari probleme. Am mers putin cu masina sa vad cum se comporta si totul a fost foarte bine, dar nu am zapada ca sa vad cum se comporta in conditii de iarna.

Re: problema la directie anvelope

18 Dec 2008, 18:05

din ce am vazut pe net, anvelopele au profil asimetric ceea ce inseamna:
- daca le pui astfel incat sa se respecte profilul, cea din stanga nu va avea aderenta pe zapada;
- daca le pui astfel incat sa se respecte sensul de rotatie, masina va trage spre o parte...
oricum, nu prea e bine.
Cea mai buna rezolvare (daca nu-ti mai primeste unul la schimb) e sa mai iei unul/doua de stanga.

Re: problema la directie anvelope

25 Dec 2008, 13:17

Daca anvelopele sunt cumparate de la un magazin de profil , era normal sa le primesti 2 stanga 2 dreapta, dar era de datoria lor sa iti spuna.Intradevar , cum spune danysg74, poti avea probleme, mai ales pana se toceste un profilul, dar cu siguranta se va toci defectuos.
Răspunde