Noutăţi din lumea automobilistică
18 Iul 2008, 23:33
$1 scrie:$2re...eu nu furam, ci doar prestam servicii conexe alimetarii cu benzina. cum vedeam cate-o gagica ca vine la pompa cum saream sa o ajut. si intotdeauna cand vedeam ca iese din cladire aveam grija sa am stergatorul de parbrize in mana...chiar si niste hartie igienica cu care stergeam marginile...
dar eu ma angajasem ptr casier...si ei mi-au zis ca noii veniti stau intai "copertinari" astfel ca am lucrat doar 3 saptamani...de fapt doar una ca prima a fost libera, a doua am lucrat si a treia iar libera...

Dar cine a zis ca fura??Eu vindeam ce furau soferii de la firmele de camioane care alimentau de la noi.Am avut ture cand trebuia sa vand fara chitanta sau la negru peste 1000 litri de motorina.
22 Iul 2008, 11:10
nu am stat niciodata sa calculez daca intra la fiz cat zic ei. mi s-a parut ok din acest punct de veder. problema e ca de fiecare data cand alimentez cu petrom 95 imi consuma 10 si cand alimentez cu lukoil 95 sau MOL 95 imi consuma 8-8,5 in aceleasi conditii si acelasi stil de condus.
22 Iul 2008, 15:06
$1 scrie:$2u am stat niciodata sa calculez daca intra la fiz cat zic ei. mi s-a parut ok din acest punct de veder. problema e ca de fiecare data cand alimentez cu petrom 95 imi consuma 10 si cand alimentez cu lukoil 95 sau MOL 95 imi consuma 8-8,5 in aceleasi conditii si acelasi stil de condus.
Cu benzina proasta motorul consuma mai mult chiar si 2 litri.
22 Iul 2008, 16:05
$1 scrie:$2u am stat niciodata sa calculez daca intra la fiz cat zic ei. mi s-a parut ok din acest punct de veder. problema e ca de fiecare data cand alimentez cu petrom 95 imi consuma 10 si cand alimentez cu lukoil 95 sau MOL 95 imi consuma 8-8,5 in aceleasi conditii si acelasi stil de condus.
Cred că e o impresie. De vreo 5 luni alimentez alternativ Petrom/Mol, de fiecare dată fac plinul (25-30l) şi nu am sisizat diferenţe de consum între cele două. Singura chestie pe care am observat-o - probabil subiectivă - este că în primii 20-30 de km de la schimbare maşina este mai zgomotoasă, ca şi cum s-ar adapta la noua benzină, după care îşi dă drumul la tors. Alimentez de la Mol-Lujerului, cel de vis-a-vis de Cora (e şi un Lukoil acolo) şi de la Petromv de lângă Billa.
22 Iul 2008, 16:40
eu alimentez de la petrom nu petrom v din aviatiei si de la mol din tei ..adica Barbu Vacarescu. faza cu consumul am inceput sa o observ prin februarie. am crezut ca e un caz singular dar de fiecare data cand treceam de la lukoil sau mol la petrom sesizam acest lucru.
22 Iul 2008, 17:20
$1 scrie:$2u alimentez de la petrom nu petrom v din aviatiei si de la mol din tei ..adica Barbu Vacarescu. faza cu consumul am inceput sa o observ prin februarie. am crezut ca e un caz singular dar de fiecare data cand treceam de la lukoil sau mol la petrom sesizam acest lucru.
De la Mol-ul ăla de pe Barbu Văcărescu am alimentat şi eu o dată şi nu s-a simţit deloc bine maşina, de aia am şi trecut-o pe
lista staţiilor cu benzină proastă...
23 Iul 2008, 09:24
eu pun de la orice Petrom .... top premium 99+ ... am pus la inceput cateodata 95 ...dar se simtea ca nu are vlaga...
23 Iul 2008, 10:26
$1 scrie:$2u pun de la orice Petrom .... top premium 99+ ... am pus la inceput cateodata 95 ...dar se simtea ca nu are vlaga...
poate s-a mai spus aici....
s-a intimplat sa vina unu cu magnetul (angajatul statiei) sa -l puna pe disp. de alimentare , pe motiv ca trebuie resetat contoarul?
24 Iul 2008, 09:07
Credeti-ma ca nu simt nicio diferenta intre benzina de 95 sau 98-99. Masina merge la fel, consuma la fel. MOL cumpara benzina de la petrom si mai adauga aditivi proprii. Asa ca nu poate fi o asa diferenta intre benzina. Doar daca nu mai smecheresc cate ceva angajatii statiei
30 Iul 2008, 19:23
Cand se face plinul oricum in orice masina intra cel putin 3 l in plus, dak nu mai mult pt k se umple si gatul rezervorului. Asa k nush care e treaba reala in toata chestia
30 Iul 2008, 21:24
de la 3 litri la 15 litri e cale luuuuuuuuuuuuuunga.
13 Aug 2008, 14:18
De cate ori am alimentat de la Petrom nu am observat sa apara ceva probleme la cantitatea de motorina. De cate ori s-a aprins becul la combustibil si am facut plinul, au intrat in medie 47-48 L, restul pana la 52.5 e rezerva. Eu numai de pa Petrom alimentez si rar de la Lukoil.
04 Oct 2008, 11:19
in urma scandalurilor privind hotia de la petrom am decis ca de acum inainte nu voi mai alimenta de la grupul OMV-Petrom. macar atat pot face ca simplu cetatea, posesor al unui automobil. Nu mai bag banii in buzunarele hotilor. atat am avut de spus. Lukoil are rafinaria proprie si masina a mers bine cu produsele lor. cred ca de acum inainte de la ei voi alimenta.
multumesc
04 Dec 2008, 11:38
Eu personal am fost cu un prieten care a alimentat manual cu canistra calibrata rezervorul lui de la Passat TDI. Dupa ce s-a umplut rezervorul pana in gura, a apasat o clapeta de a iesit aerul, si tinand apasata clapeta au intrat 21 litri. Adica au intrat 21 de litri pe rezerva. Capacitatea rezenrvorului 70 l + 21 l rezerva. A circulat cu masina 400 km si acul nu s-a miscat de la full (70 l). El a mai avut si o Bora, si prin acelasi procedeu intrau pe rezerva 10 l.
Deci, orice este posibil.
Bora era din 2001, iar Passat din 1995.
17 Dec 2008, 15:08
Am un diesel, si alimentez de la Petrom sau LukOil. Prefer sa pun eu aditiv separat, nu ce mint astia despre aditivata. Stiu, e mai meticulos, dar nu dai banu aiurea. MA rog..
CERT e ca am facut un test dupa ce ati discutat aici: de 50 ron motorina Luk - 163 km pana s-a aprins becul.
50 ron Petrom: - 142 km. Testul a presupus acelasi pret al motorinei, saptamana trecuta. Deci.... m-au convins... bag de la Luk, daca nu cumva diferenta e mai mare si in favoarea Petrom de cel putin 10 bani/litru...
17 Dec 2008, 17:29
Sigur te-au furat aia de la Petrom. Ca masina banuiesc ca a mers in conditii identice.
17 Dec 2008, 19:31
$1 scrie:$2igur te-au furat aia de la Petrom. Ca masina banuiesc ca a mers in conditii identice.
Posibil... da..... In Bucuresti. Doar in Bucuresti....
18 Dec 2008, 10:43
$1 scrie:$2m un diesel, si alimentez de la Petrom sau LukOil. Prefer sa pun eu aditiv separat, nu ce mint astia despre aditivata. Stiu, e mai meticulos, dar nu dai banu aiurea. MA rog..
CERT e ca am facut un test dupa ce ati discutat aici: de 50 ron motorina Luk - 163 km pana s-a aprins becul.
50 ron Petrom: - 142 km. Testul a presupus acelasi pret al motorinei, saptamana trecuta. Deci.... m-au convins... bag de la Luk, daca nu cumva diferenta e mai mare si in favoarea Petrom de cel putin 10 bani/litru...
Exact as patesc eu la benzina. Din pacate Lukoil e la 17km, iar Petrom la 6km distanta de casa mea, insa merita deplasarea sau pun o data si bine.
M-am gandit insa inclusiv la posibilitatea sa fie benzina mai proasta la Petrom, nu doar la furt.
Si totusi la cum se invarte cu variatii contorul la pompa Petrom Mangalia e tare dubios...
18 Dec 2008, 11:19
Florin la care statii ai facut comparatia ?
18 Dec 2008, 11:33
$1 scrie:$2lorin la care statii ai facut comparatia ?
Stau langa Mall Vitan, am facut testul la cele de pe Mihai Bravu, sunt mai multe pe-acolo...
27 Dec 2008, 01:40
mirch_bam - am auzit ca luk oil de la tuzla nu ar fi chiar asa de bun(apa) la motorina ma refer. eu bag de la luk oil din constanta, desi stau in mangalia iar statia petrom este la 500m de mine. la luk motorina este mai buna si calitativ si pret. am bagat azi luk 3.26litru - petrom 3.34litru
27 Dec 2008, 09:46
La petrom de 95 s-a facut 2,79

exact ce imi trebuie mieeee ! Ce poti sa ceri mai mult?

Acu pot sa ne insele ca au de unde lua bani

de la 2,79 la 3,90 cat era asta vara e cale luuuunga. Sa speram ca nu va reveni pretul ...