Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Prezoane uzate Fiesta

03 Dec 2008, 13:11

Cand am montat pneurile de iarna am descoperit ca 2 prezoane la roata fata stanga sunt uzate foarte rau, inclusiv piulitele, asa cum se vede in poza 1.
Am cumparat 2 prezoane noi cu piulite cu tot si am fost la mecanic sa le montam, insa cand a dat jos roata si placutele de frana a descoperit ca nu e asa usor, pentru ca ABS-ul ar putea fi afectat... asa zice omu.
Dupa cum se vede in poza 2 segmentul care tine prezoanele e practic lipit de segmentul ABS, nu zic sigur ce e acolo ca nu ma pricep.
Intrebarea e: se poate demonta fara afectarea ABS sau nu?
Multumesc anticipat.
Fişiere ataşate
2.jpg
1.jpg

Re: Prezoane uzate Fiesta

03 Dec 2008, 13:17

normal ar fi dak da jos fuzeta sa se poata ca doar no veni abs cu toata fuzeta dak ai fi nevoit sa schimbi fuzeta uncearca si la alt mecanic si oricum ar trebui desfacuta fuzeta decatre butuc ca ma gandesc ca nu vroia sa clapaceasca pe loc ar fi posibil sa se sparga rulmentul

18 Dec 2008, 10:17

Uite cum a inceput sa imi placa mecanica...
Am rezolvat cu un coleg, ne-am apucat de treaba hotarati si am terminat in 3 ore. Din pacate a trebuit sa stric bunatate de rulment original, asa ca toata afacerea m-a costat 100 lei rulmentul + 35 piulitele si prezoanele noi. La service cred ca ajungeam la vreo 300 de lei.
A trebuit sa am mare atentie la desprins roata ABS de butuc, ca sa nu o ovalizez sau descentrez.
A inceput sa imi placa mecanica...

18 Dec 2008, 11:17

bravo bravo

28 Dec 2008, 14:45

ceva fotografii? ca asa se obisnuieste pe aici

06 Ian 2009, 20:53

cum ai dat jos rulmentul? te-ai chinuit mult?vreo presa mai deosebita?

22 Ian 2009, 09:55

Scuze ca nu am mai intrat pe topic, din pacate nu am facut poze la fata locului (rusine mie, pe viitor o sa fac, dar sper sa nu mai am la ce).
Pentru a da jos rulmentul a fost nevoie de multa rabdare pentru ca nu aveam presa si nici nu puteam da cu ciocanul foarte brutal in fuzeta. Am tot dat cu optimism pana a iesit de tot.
Dupa 1000 km totul ok, ABS intact etc etc.
Răspunde