Discutii libere/forum

Faza lunga pe un far , faza scurta pe celalalt

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Faza lunga pe un far , faza scurta pe celalalt

Mesajde steauaboy » 25 Ian 2009, 18:46

Dragi colegi,

Voi nu sunteti deranjati de faptul ca unii soferi circula noaptea cu faza lunga pe farul din stanga si faza scurta pe celalalt far?...sau invers, dar ma rog...

Intr-un drum de noapte intre Bucuresti-Brasov cred ca am numarat minim 20 de cazuri. Majoritatea au fost Dacua , tind sa cred, dar am vazut si pe alte masini.

Cred ca pot fi doua cauze , intentionat sau neintentionat.. : :-L

Pentru cei ce au probleme cu farurile si li se defecteaza in drum , nu am ce comenta :-/

Dar pentru cei ce au facuta faza asta intentionat, pot doar sa le bat obrazul, pentru ca asa ceva nu se face. X(

Vine in fata ta si te orbeste pur si simplu, sau sta in spatele tau si iti orbeste ochii in oglinzile laterale .

Ce parere aveti? Credeti ca se poate face ceva , sau tine de educatia fiecaruia? Oare e vreo amenda ce se poate da in acest caz de catre organele compentente?

Total revoltator!

Numai bine , :-h

Radu
HD-85-BIN
Speed Up you life!
steauaboy
Member

Maşina: Kuga 3 1.5 Blue

Re: Faza lunga pe un far , faza scurta pe celalalt

Mesajde Nenea Fordescu » 25 Ian 2009, 20:09

Eu cred ca, mai degraba, au farurile orientate foarte inspre sus. Nu stiam ca la dacia merge sa aprinzi doar un far de faza lunga.
Nenea Fordescu

Maşina: Old New Focus TI-VCT + diverse 11.2008

Mesajde Officer » 25 Ian 2009, 20:28

Eu nu tin minte sa fi vazut vreo masina cu faza scurta pe un far si cu faza lunga pe celalalt. Cred ca este vorba de masini ale caror faruri sunt dereglate si un far bate aiurea. Eu sunt deranjat de xenoanele after market care nu sunt bine reglate.
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde dragomir » 25 Ian 2009, 20:41

Si eu cred acelasi lucru,farruri dereglate sau un scurt intre faze.
VALENTINO ROSSI........................................THE DOCTOR OF MOTOGP
dragomir
HAOS Crew

Maşina: Ford focus 2 facelift 2008 trend+optionale 1.6 100 cp

Mesajde steauaboy » 25 Ian 2009, 21:11

$1 scrie:$2i eu cred acelasi lucru,farruri dereglate sau un scurt intre faze.

se poate sa fie cele doua cazuri..

uite o poza interesanta
Poza_123_.jpg
HD-85-BIN
Speed Up you life!
steauaboy
Member

Mesajde Alma » 25 Ian 2009, 21:19

poate de asemenea sa aibe un bec ars fie pe faza lunga fie pe faza scurta si sa foloseasca si faza lunga pentru o vizibilitate mai buna crezand ca intensitatea luminii nu-i va deranja pe participantii la trafic sau pur si simplu neinteresandu-i acest aspect.
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Maşina: FocuS II, 2005 - 1,6 TDCi 80Kw

Mesajde steauaboy » 25 Ian 2009, 21:26

cred ca tine de fiecare, in raport cu siguranta rutiera , sa ne verificam starea becurilor inainte de drum si in timpul lor

astfel de artificii nu ar trebui facute , pentru ca pot pune in pericol viata celorlati conducatori auto

am vazut cazuri.. in care un tir mergea cu un singur far pe faza scurta, si cineva a crezut ca e o motocicleta

sau cand becurile stopurilor de pe spate erau stricate, si mergea fara stopuri de frana...
HD-85-BIN
Speed Up you life!
steauaboy
Member

Mesajde Alma » 25 Ian 2009, 21:38

Toate aceastea se pot traduce simplu: inconstienta, care are la baza educatia :-"
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Maşina: FocuS II, 2005 - 1,6 TDCi 80Kw

Mesajde BV04EDF » 25 Ian 2009, 22:39

Pot fi reglate prost. Am patit la masina de serviciu, un Mercedes Vito, la care am avut spart de o piatra farul din stanga si am cumparat far nou. Atentie, foarte putin probabil sa aiba faza scurta pe un far si lunga pe celalalt. Farul cu pricina era reglat din fabrica sa ucida buha din copac, si n-am aflat asta pana n-am facut primul drum noaptea si aproape toti care veneau pe contra-sens imi faceau semne. Am oprit intr-o parcare dar n-am putut face absolut nimic, avea un reglaj care mergea foarte greu si se actiona cu o cheie inbus, asa ca mi-am continuat drumul suportand pana la destinatie flash-urile celorlalti. In concluzie, nu aveam faza lunga aprinsa ci doar reglat prost farul stanga...
ex Sierra 1,6 hatchback `82
Granada mk II 2.3 V6 '84
Nissan Serena 1.6 2000
Opel zafira 1.8 (shit, dar consuma putin :) )
Toyota Celica 1.8 160 HP
FB : tata fiarelor :))
BV04EDF
1nsane Member

Maşina: Granada 2.3 GL V6 '84

Mesajde Alen » 25 Ian 2009, 22:47

$1 scrie:$2am vazut cazuri.. in care un tir mergea cu un singur far pe faza scurta, si cineva a crezut ca e o motocicleta

sau cand becurile stopurilor de pe spate erau stricate, si mergea fara stopuri de frana...

cazuri d'astea am vazut si eu, dar am vazut si soferi constienti care, aflati intr-o astfel de situatie (ramasi doar cu farul din dreapta pe faza scurta), aprindeau pt. o clipa si faza lunga, pentru ca cei care le veneau din fata sa-si dea seama ca nu e o motocicleta...
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde steauaboy » 25 Ian 2009, 22:59

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2am vazut cazuri.. in care un tir mergea cu un singur far pe faza scurta, si cineva a crezut ca e o motocicleta

cazuri d'astea am vazut si eu, dar am vazut si soferi constienti care, aflati intr-o astfel de situatie (ramasi doar cu farul din dreapta pe faza scurta), aprindeau pt. o clipa si faza lunga, pentru ca cei care le veneau din fata sa-si dea seama ca nu e o motocicleta...

in cazul meu, tirul si-a aprins proiectoarele ( in numar de 6) si atunci ne-am dat seama sigur ca nu e motocicleta : :D
HD-85-BIN
Speed Up you life!
steauaboy
Member

Mesajde Sexyrat » 25 Ian 2009, 23:46

$1 scrie:$2Farul cu pricina era reglat din fabrica sa ucida buha din copac, si n-am aflat asta pana n-am facut primul drum noaptea si aproape toti care veneau pe contra-sens imi faceau semne.

=)) inca rad. Ce conteaza ca deranjaza pe altii atata timp cat ei vad bine. Nu inteleg ce va bagati voi. Ei este regi soselelor. Farul meu drept era reglat din fabrica sa ucida omida paroasa din pamant si nu prea vedeam cu el.
Sexyrat
1nsane Member

Maşina: Ford Focus, 2010, 1.6 tdci Break euro 5

Înapoi la Discutii libere/forum