Discutii libere/forum

Preschimbare permis conducere

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Preschimbare permis conducere

Mesajde adispan » 11 Noi 2006, 10:18

salutare tuturor

tocmai ce trec prin procesul de preschimbare a permisului si m-am gindit sa dau aici procedura, ca poate o sa ajungeti si voi in situatia asta

asadar:

1 DOCUMENTE NECESARE
- copie buletin/CI
- copie permis
- fisa de analize medicale (format tipizat, se cumpara cu 1RON daca nu gresesc de la firmulitele din jurul Politiei de pe Udriste)
- fisa conducatorului auto (3RON, la aceleasi firmulite; ea trebe completata prin dactilografiere, si intra in cei 3RON)
- taxa emitere permis 45RON; se poate plati la CEC sau BCR; io am platit-o la BCR

2 ANALIZELE
se fac la o policlinica cu plata; sunt 7 investigatii de facut: singe, psihiatrie, neurologie, chirurgie, ORL, ochi, generalist; pe mine m-au costat analizele 201 RON, si inca 35RON pt "inchiderea fisei"; daca mergeti de dimineata, totul se rezolva in maxim 1 ora ... 1 ora si un sfert; fisa o luati a doua zi de la efectuarea controlului, si este nevoie sa va prezentati cu un timbru fiscal in valoare de cel putin 1000 lei vechi (adica 0,1RON, daca fac conversia bine)

3 DEPUNEREA ACTELOR
se face in Udriste; baietii au program destul de lung (au si simbata dimineata, cind e lejer de tot, da' mi se pare ca astia de la permise auto nu lucreaza simbata), deci puteti sa mergeti si seara pe la 6 jumate - 7 ca nu e mult de stat; fisa conducatorului auto trebuie semnata cu un pix NEGRU intr-un chenar, pentru scanarea semnaturii

se depun urmatoarele acte
- copie BI/CI
- carnetul in original si pastrati voi copia, cu care veti circula
- fisa medicala plus rezultatele analizelor de singe (io am depus toate hirtiile pe care mi le-au dat de la policlinica fara sa ma uit exact ce scrie in ele)
- chitanta de plata a taxei de emitere a carnetului
- fisa conducatorului auto (aia de 3RON) semnata in chenaru' specific
- faceti poza la ghiseul la care depuneti dosarul (nu va costa nimic)

noul permis il ridicati dupa 4 zile lucratoare (io am depus dosaru joi si ridic carnetul miercuri) de la ghiseul 17; pina ridicati noul permis, circulati cu copia de care v-am zis mai devreme

bafta maxima

Adi
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde Smiley » 12 Noi 2006, 19:22

n-ai vrut sa mergi la policlinica in rahova, unde am vrut eu sa te trimit, sa te coste 75 roni si sa termini in 45 min :)
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde bud » 12 Noi 2006, 19:34

Si eu mi-am schimbat permisul de curand, analizele au fost "rezolvate" rapid cu 2.3 milioane, fara usi deschise la doctori, de semnat fisa in chenar n-am semnat-o, nici nu mi-a zis, nu cred ca se mai practica metoda asta pt ca acolo unde depui actele si faci poza (Udriste) au un dispozitiv electronic care citeste semnatura. In plus iti mai trebuie permisul vechi, care se preda la ghiseu.

PS Pt a putea conduce fara probleme in decursul celor 3-4 zile pana obtineti noul permis, faceti o copie xerox dupa cel vechi pt a nu avea probleme cu politia. E valabila copia, confirmat de ei.
PS2 "Nu da si nu lua spaga", doar cand e nevoie.. :icon_lol:
2001 Focus Tournier 1.8 Tddi
bud
Ford Freak

Maşina: 2001 Focus Tournier 1.8 Tddi

Mesajde Mihai L » 12 Noi 2006, 21:55

Smiley, tre' sa discutam... :icon_lol:
Eu am permisul OK, doar ca buletinul este cu alta adresa de niste ani buni (daca e ceva vine la tata acasa, dar nu a fost cazul)... :icon_mrgreen:
Din cauza asta ar cam trebui sa-l schimb daca vreau sa fiu in regula. :icon_evil:
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde adispan » 13 Noi 2006, 00:28

10x smiley, da' in ziua aia am fo asa ocupat, ca mam dus la policlinica de linga mine pe serban voda

in continuare "nu da si nu lua spaga"

Adi
adispan

Mesajde lucicop » 13 Noi 2006, 08:47

O sa adaug si eu cateva lucruri din experienta proprie cu schimbatul permisului, lucru prin care am trecut recent: eu am avut un abonament Clasic la Medlife si am platit doar 44RON inchiderea fisei, totul a durat cam 3 ore, cu programare inainte, verificat pe bune, fisa terminata in aceeasi zi. Mi-a dat de la clinica fisa de analize, deci nu am mai platit nimic. Dactilografierea parca a fost mai putin, vreo 2RON, chiar vizavi de cladirea din Udriste. De semnat am semnat pe o tableta grafica dupa ce am facut poza, deci nu am mai semnat in fisa. Semnatura a iesit cam nashpa, ca tableta aia avea plasticul obosit si umflat. Deci daca se poate semna in fisa, do it !
Ford New Focus Ghia, 1.6 Ti-VCT 16V, 115 CP
lucicop
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 2006, 1.6 Ti-VCT 115CP

Mesajde Smiley » 13 Noi 2006, 09:38

$1 scrie:$2in continuare "nu da si nu lua spaga"

pai ce, indemn eu la spaga? atat costa la policlinica aia, fara spaga sau pile/cunostiinte.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde adispan » 13 Noi 2006, 09:43

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2in continuare "nu da si nu lua spaga"

pai ce, indemn eu la spaga? atat costa la policlinica aia, fara spaga sau pile/cunostiinte.

pai ce, am zis io ca ai zis tu? altcineva a zis de spaga :)
adispan

Înapoi la Discutii libere/forum