Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Rezistenta treptele 1 si 2 pt aeroterma

24 Feb 2009, 14:36

Buna ford-istilor.
Care aveti idee sau v-ati confruntat cu problema rezistentei de la aeroterma, care da functionalitate treptelor de viteza a aerotermei 1 si 2.
Eu am reusit sa-i fac o poza, pe care o atasez, dar, am rugaminte la voi, sa-mi spuneti care stiti care e puterea termorezistentei de pe aceasta piesa. Am reusit sa schimb termorezistenta aia de vreo 3 ori, dar cred ca nu am nimerit niciodata puterea ei, ca se ardea la fel de repede. In speranta ca ma veti ajuta, va multumesc anticipat.
Fişiere ataşate
Imag023.jpg

Re: Rezistenta treptele 1 si 2 pt aeroterma

24 Feb 2009, 15:28

Am schimbat dar la Fiesta,insa aia mica alba ca un creion ascutit.Eu nu am sirma aia imbirligata deci nu stiu care-i rezistenta la tine.Vad in poza doua"aratari".Eu am cumparat de la un magazin de electronice,a costat 2 lei si pe ea scrie 240 de grade celsius.

24 Feb 2009, 15:46

da, de aia mica alba e vorba si de puterea ei in grade. Asa era si cea originala, de 240 grade?
La mine asa arata piesa, mai are si 2 sarmulite in forma arcuita, nu stiu ce reprezinta.

25 Feb 2009, 10:45

Constructia e putin diferita fata de Fiesta,rolul e acelasi:mai multe trepte de viteza la aeroterma,prin legarea diferita a celor doua rezistente(la tine arcurile alea doua)prin comutatorul din bord.O singura rezistenta in circuit,apoi doua,serie,paralel si pe ultima treapta niciuna.Cred ca asta a fost valoarea caci eu m-am dus cu ea in mina la magazin si am cerut una identica.Se numeste siguranta termica.Ar fi cel mai sigur daca ai ruga o cunostinta s-o demonteze si sa vezi ce scrie pe ea.Rolul ei este sa protejeze rezistentele.Arderea ei indica un consum de curent(intensitate)datorat si proastei functionari a aerotermei :frunze ,bucse uzate.alte obiecte cazute pe acolo.Daca nu gasesti,te cadorisesc cu una.

25 Feb 2009, 11:08

$1 scrie:$2onstructia e putin diferita fata de Fiesta,rolul e acelasi:mai multe trepte de viteza la aeroterma,prin legarea diferita a celor doua rezistente(la tine arcurile alea doua)prin comutatorul din bord.O singura rezistenta in circuit,apoi doua,serie,paralel si pe ultima treapta niciuna.Cred ca asta a fost valoarea caci eu m-am dus cu ea in mina la magazin si am cerut una identica.Se numeste siguranta termica.Ar fi cel mai sigur daca ai ruga o cunostinta s-o demonteze si sa vezi ce scrie pe ea.Rolul ei este sa protejeze rezistentele.Arderea ei indica un consum de curent(intensitate)datorat si proastei functionari a aerotermei :frunze ,bucse uzate.alte obiecte cazute pe acolo.Daca nu gasesti,te cadorisesc cu una.

M-ar interesa puterea rezistentei, daca poti s-o citesti. Multumesc

26 Feb 2009, 10:09

Am deslusit doar 10A.P=UxI,ar rezulta 120 wati.

26 Feb 2009, 10:56

$1 scrie:$2m deslusit doar 10A.P=UxI,ar rezulta 120 wati.

hmm, ciudat. cu amperii e ok. dar..?? temperatura??

26 Feb 2009, 12:16

Puterea disipata pe siguranta nu este 120 Watt, pentru ca nu cade o tensiune de 12V pe ea ci mult mult mai mica, ideal aproape de zero. Caderea de tensiune trebuie sa apara pe rezistente, nu pe siguranta.

Cred ca una de 10A / 240 C ar trebui sa ajunga.

27 Feb 2009, 13:17

La mine 10A si 240 grade merge de vreun an.Numai bine.

27 Feb 2009, 13:28

Multumesc fratilor.
Am pus si eu una de 226 C, si vad ca de 2 zile nu face figuri.
Sa speram ca am nimerit-o.

12 Mar 2009, 11:50

"rezistenta" de care vorbiti nu este nimic altceva decat o "fuzibila" care intrerupe circuitul functie de temperatura.
cand ventilatorul de la aeroterma da semne de " oboseala", consuma mai mult si incinge mai tare regulatorul de turatie al ventilatorului. In consecinta se arde mai repede "fuzibila".
Solutiile sunt doua:
1 se remediaza problema ventilatorului
2 se monteaza o "fuzibila" cu temperatura de ardere mai mare.

! nu inlocuiti cu sarme sau cu fuzibile normale(care se ard functie de intensitatea curentului) pentru ca puteti incendia bordul si apoi masina!
;)

20 Mar 2009, 14:48

Vad ca merge bine cu rezistenta de 226 grade. Nu stiu care era rezistenta reala nici acum, dar sa speram ca nu ard bordu....
Răspunde