Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Apa oxigenata?

11 Iun 2007, 03:10

Buna seara stimatilor.Astazi am discutat cu un amic tot cu un FF,si din discutii ajunsesem la lichidul care curata parbrizul.Mi-a spus ca el foloseste vara apa oxigenata in loc de lichid.Singura diferenta intre ele e ca apa oxigenata.. nu miroase frumos:).Intrebarea pentru voi:pe timp de vara e de ajuns doar atat?Tinand cont de faptul ca acel lichid "functioneaza" pana la -20--25 de grade.Se poate folosi apa oxigenata?Ati mai auzit asa ceva?
Multumesc anticipat

11 Iun 2007, 03:31

Nu tine chiar te Focus ci mai degraba de Help/Troubleshooting :D

Pai vara se foloseste tot lichidul care tine pana la -30? Eu pun si apa de la robinet cand si nu avut nimic :D Banuiesc ca lichidul de parbriz are si o mica cantitate de detergent sau substante asemanatoare. Chiar nu mi-am pus problema :D

11 Iun 2007, 03:39

ar fi bina sa folositi fie apa distilata, fie solutii din comert. in caz contrar, e posibil sa va treziti cu depuneri de substante (calciu sau impuritati) si cu consecintele de rigoare(furtune infundate, motors care cedeaza, mecanism de spalare nefunctional).

evident, depinde de apa pe care o puneti si de cat de des folositi astfel de substante. faptul ca un amic din alt oras/cartier a pus apa de la chiuveta ani de zile si n-a patit nimic nu inseamna ca e ok sa puneti si voi :)

11 Iun 2007, 06:29

Pai si daca stropeste un pieton cand vrea sa spele parbrizul? Ala apoi ramane suvitat? :D

11 Iun 2007, 11:49

cred ca nu ar strica sa faceti un test cu apa oxigenata pe o suprafata vopsita. eu cred ca era vorba de apa distilata. pe de alta parte nici asta daca nu are agent tensioactiv nu are nici un efect. s-a mai discutat insa ce anume este recomandat pt spalarea parbrizului.

11 Iun 2007, 13:45

Apa de la robinet sigur ar face ceva depuneri de-a lungul timpului.Apa distilata mi se pare ca e mai omeneasca.Faptul ca acel detergent din lichidul din comert miroase frumos,nu cred ca foloseste prea mult cand e pulverizat pe parbriz,si e lasat sa actioneze circa o secunda pana ajunge stergatorul in locul cu lichid.Doar nu e acid...asa ca putin probabil ca sa aiba vreo putere de curatare.

11 Iun 2007, 13:53

lichidul din comert are o gramada de chestii in el, care-i permit sa inlature materia organica(insecte, de exemplu) si care ajuta, printre altele, la o raspandire mai usoara a lichidului pe parbriz. in plus, lamelele de cauciuc ale stergatoarelor luneca mai usor pe parbrizul stropit cu asa ceva si fac mai putin zgomot.

daca vrei neaparat sa-l prepari acasa, poti folosi apa distilata, detergent lichid de vase (sa nu pui mult) si un pic de spirt.

11 Iun 2007, 14:00

Eu nu as pune apa oxigenta dintr-un singru motiv....daca te lovesti pui apa oxigenata..daca speli parbrizul pui lichid special....nu invers...
Sa ii dam masinutei noastre ce e al ei....nu substante care nu sunt facut pentru ea...
Daca o aveam salvare....atunci puneam si iod in rezervor :D

11 Iun 2007, 15:38

s-a mutat aici

15 Iun 2007, 03:03

Ai fost tare comic irsido :)).Eu zic sa folositi detergenti speciali ptr parbriz...nu cost o avere si sunteti sigur ca nu dauneaza

Re: Apa oxigenata?

25 Feb 2009, 18:35

Eu folosesc ceva din comert.Ma cam enerveaza ca ramane p parbriz...se scurge greu....e ok daca il mai diluez?:-?

25 Feb 2009, 19:32

Depinde de temperaturile de afara.Daca e prea ger rist sa inghete

27 Feb 2009, 17:24

Apropo...eu am lichid de parbriz cu alcool...si de fiecare data cand dau cu el pe parbriz miroase a spirt in masina.cat de ok este?sau am vreo problema cu etanseitatea parbrizului?:-s

27 Feb 2009, 22:23

pai unde ai filtrul de polen, cel prin care intra aerul in habitaclu? unele modele ford (parca focus 1 are asa, nu stiu la mondeo) il au imediat sub parbriz, si evident ca mirosul intra pe acolo si ajunge in habitaclu

27 Feb 2009, 22:35

aaa...ok...mersi mult...#:-s...

27 Feb 2009, 23:11

Stai linistit,cam la toate marcile de autoturisme se simte mirosul "parbrizolului" in habitaclu

28 Feb 2009, 01:09

Apa oxigenata suna interesant pentru spalat parbrizul.
Si mai interesant o sa fie cind pune din greseala mai concentrat si o sa-i topeasca instalatia de spalat :)
Sper ca macar si-a luat macar o pompa de rezerva...oxigenul ala suplimentar din H2O2 e numai bun pentru oxidat toate chichitele de metal pe care le spala.
Exista si varianta hardcore la asta cu apa oxigenata, am auzit pe unul care isi punea electrolit diluat. :D

28 Feb 2009, 15:39

http://www.oltchim.ro/uploaded/specific ... ta_50_.pdf

"Depozitarea se va realiza in recipienti de sticla, aluminiu, polietilena de inalta
densitate, otel inox 304 L si 316 L prevazuti cu capac cu ventil. Polipropilena nu este acceptata ca
material ce vine in contact cu H2O2."

Topeste chederu mai ceva decat metanolul.

28 Feb 2009, 15:54

$1 scrie:$2pa oxigenata suna interesant pentru spalat parbrizul.
Si mai interesant o sa fie cind pune din greseala mai concentrat si o sa-i topeasca instalatia de spalat :)
Sper ca macar si-a luat macar o pompa de rezerva...oxigenul ala suplimentar din H2O2 e numai bun pentru oxidat toate chichitele de metal pe care le spala.
Exista si varianta hardcore la asta cu apa oxigenata, am auzit pe unul care isi punea electrolit diluat. :D

Mai exact,ce solutie de electrolit?

01 Mar 2009, 00:32

Simplu. Se ia un furtun si se baga intr-o gaura de la bateria si celalalt capat in rezervorul de la spalator. Asta merge la "sa mai radem putin". Sa nu faceti asa.

01 Mar 2009, 01:50

da....exact d-aia de zice sexyrat...cumparat electrolit din magazin, adaugat apa si pus in vas :)
cica face minuni :D
Cum zice la Brainiac...nu incercati asa ceva "acasa"

02 Mar 2009, 11:45

Este prima data cand aud varianta cu apa oxigenata! Stiam varianta cu apa distilata pt a se evita depunerile calcaroase pe instalatii! vis-a-vis de lichidul de parbriz a mai observat cineva diferenta intre lichidul pe care il cumparam de la cora/auchan/real etc care costa in jur de 10 lei bidonul de 5 l si cel pe care il cumparam de la benzinarii si costa 100 lei 1-2 l ??
Răspunde