ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Subiect închis

Re: Vreo solutie testata impotriva cainilor?

02 Mar 2009, 07:14

@ edit: fac parte din categoria aia care iubeste animalele (cu ghilimele sau cum vrei tu sa scrii). Din respect pentru moderatori nu-mi voi spune parerea despre ce scrie mai sus, astfel de posturi nu duc decat la discutii aprinse si inutile care nu fac obiectul acestui topic.

02 Mar 2009, 09:24

alte solutii impotriva dejectiilor? pana acum aia cu urina umana nu a dat roade, deci lista e deschisa...

02 Mar 2009, 13:35

@BV04EDF

tu crezi ca eu nu iubesc animalele??? crede-ma ca da, insa cu cainii vagabonti nu se mai poate. acesti caini sunt purtatori de boli si prezinata un pericol public in sensul ca oricine poate deveni o victima a lor. trebuie facut ceva cu acesti caini vagabonti.

02 Mar 2009, 15:53

la subiect va rog, la subiect!

02 Mar 2009, 16:16

si totusi edit are dreptate ... se aliaza un om care are ciine, acum un dog german ... dar situatia ciinilor vagabonzi este intolerabila

11 Mar 2009, 11:57

shine, si eu am problema asta dar nu ma deranjeaza atat de tare... oricum imi spal masina rar la ce praf e in oras. la 2 ore dupa ce spal masina, dau la stropitor ca e murdar parbrizul.
in fine, revin on topic:
eu caut o metoda sa scap de cainii agresivi de printre blocuri, din fata scarilor ce nu te lasa sa te apropii de bloc, daramite sa intri la prieteni/rude in scara, pe la munte pe carari nu foarte indepartate de civilizatie cate 2-3 caini fac gherila de prin boscheti, etc.
pana acum cat am studiat eu problema, vad ca se merge pe 2 linii: spray cu piper si aparat cu ultrasunete. primul insa are cateva dezavantaje care il elimina din punctul meu de vedere: nu trebuie sa bata vantul ca risti sa iti dai tie in ochi sau altuiva nevinovat, nu trebuie sa ploua ca nu mai ajunge unde trebuie, cainele trebuie sa fie chiar langa tine si deci riscul de a da cu spray dupa ce te-a muscat e mare si cam fara rost...
despre aparatele cu ultrasunete parerile sunt impartite dar ce am citit si pe alte site-uri ca merge doar la cainii vagabonzi treji, singuri si nu foarte furiosi. am pus mai multe descrieri, fiecare cu importanta ei. daca are stapan sau a fost dresat, ultrasunetele nu fac decat sa il enerveze si mai tare. daca doarme, il scoala. daca sunt mai multi sau sunt foarte agresivi, e posibil sa se supere si mai tare pe tine. deci din descrierile produselor si ale posesorilor de astfel de aparate, parca sunt mai multe exceptii de functionare decat situatii in care te salveaza.
poate un pistol cu bile de cauciuc sau ceva mai "soft"? o fi nevoie de permis de arma pentru asta?

vreau sa se inteleaga foarte clar: sunt iubitor de animale, si nu am nimic de niciun fel cu vreo specie, si nu instig la nicio masura sadica de chinuire sau maltratare, doar caut o metoda de aparare impotriva cainilor agresivi de printre blocuri ce ar trebui dusi undeva departe de oameni, eventual impreuna cu cei care ii hranesc in scara blocului fara sa se gandeasca la siguranta celorlalti locatari.

11 Mar 2009, 14:47

rog inchiderea acestui topic pentru ca 1: s-a deviat mult de la subiect si 2: am gasit o solutie de protectie: nu mai stau cu masina parcata, merc non-stop :)

11 Mar 2009, 14:55

Il inchid pentru ca:
1. asa vrea initiatorul
2. ne-am fi putut pune in cap organizatiile de protectie a animalelor
3. ne-am fi putut pune in cap organizatiile de aparare a drepturilor omului
4. cine mai cauta raspuns la problema asta SIGUR il gaseste deja aici
5. eliminam niste potentiale avertismente ce s-au tot invartit amenintator pe aici.
Cu stima.
Subiect închis