Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

MASINA SCHIOAPA

28 Feb 2009, 19:04

Va salut.

Acu vre o cateva zile ieseam din parcare si am dat sa ami aprind o tigara. Asa tot cautand prin buzunare dupa bricheta am redus viteza la vre o 30-35km/ora ca sa nu ma urc peste vre un pieton mai grabit care trece pe oriunde, sau sa nu se urce vre un geepan x5 sau mai stiu eu ce peste mine cu micul meu focus. La un moment dat am observat ca masina mea se misca in sus si in jos cam ciudat. Parca schiopata. Dupa ce am reusit sa ami aprind tigara, crezand ca sint ceva valuri in asfalt sau ceva de genul, am accelerat si mi am vazu de drum. La 50-60km/ora totul parea ok. Mai tarziu tot in acceasi zi am prins putin trafic si am fost nevoit sa condu mai incet, 30-35km/ora. Masina a inceput sa schioapate din nou. Si nu exagerez, se misca in sus si in jos de ami face masaj la spate. Acuma stiu ca mie nu ami place sa conduc incet, dar ce D-zeu sa inbolnavit si masina de la mine de boala vitezei? Ziua urmatoare am trecut pe la vulcanizare si baiatul de acolo mi a zis ca, cauciucurile de pe spate sant ovalizate. Acuma inteleg unul ovalizat, mai prinzi o groapa sa vre un pieton :)) , AM GLUMIT... dar ambele cauciucuri ovalizate in acelasi timp??? Si totusi de ce sa u ovalizat? O fi ceva problema la suspensie?

Masina e un focus combi 2002, si are simptomele descrise mai sus doar la viteza de 30-35km/ora.

DATI VA SI VOI CU PAREREA DACA POFTITI.

VA SALUT.

Re: MASINA SCHIOAPA

28 Feb 2009, 19:09

.....eu cred ca este telescopul .

28 Feb 2009, 20:38

Anvelopele sunt, n-are cum sa faca asa de la un amortizor. Se intampla sa se deformeze daca sunt vechi.

28 Feb 2009, 22:47

E din cauza cauciucurilor,chiar daca sunt bune la dantura,a cedat armatura din ele.

01 Mar 2009, 02:29

de obicei cauciucurile se ovalizeaza daca sta mult pe loc...este cazul tau?
Altfel, cum zic baietii...s-a lasat armatura

01 Mar 2009, 16:40

Pai masina nu prea stationeaza. Anul trecut am facut 50.000km asa ca chestia cu statul pe loc nu cred ca se aplica. Ce este drept e faptul ca nici cauciucurile nu sant tocmai asa de bune dar nici ca in palma nu sant. Acuma cum e posibil sa cedeze firele sau ce e in ele la ambele in acelasi timp? La suspensie nu se aude nici un fel de bataie asa ca parerea mea este ca nu suspensia e de vina.

01 Mar 2009, 17:24

Pai...probabil ai luat o groapa mai "sanatoasa" la un moment dat...atunci s-au slabit "sarmele" (armatura) si acum au cedat de tot.
Aceeasi problema a patit-o un amic de-al meu (masina era un passat din 2007...cu cca 25.000km la bord).

02 Mar 2009, 19:55

UPDATE...

Am schimbat cauciucurile si se pare ca totul e in regula.

02 Mar 2009, 20:48

Daca ai necaz pe cineva,fa.i cadou cele 2 cauciucuri. =))

03 Mar 2009, 15:30

Pai ma gandeam sa i le vand nu sa i le fac cadou =))
Răspunde