Legislaţie

Contract leasing ...masina vanduta

Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Contract leasing ...masina vanduta

Mesajde pretorian » 11 Mar 2009, 14:32

sa va povestesc ce am patit cu mercedes benz leasing ifn in combinatie cu autoklass chitila .
in data de 23.02 am fost si am vazut o masina sh care se gasea in curtea autoklass (masina fiind a unu coleg care a dat-o la schimb pentru un c acum 8 luni ) dupa ce am pipait, verificat, vorbit cu vanzatorul am sunat la mirifica societate de leasing (cu 1 saptamana inainte renuntasem la un contract de leasing la ei) dupa ce am vorbit cu domnisoara care s-a ocupat de contractul anterior am hotarat sa achizitionez masina. pe 25.02 s-a emis proforma (care expira pe 4.03) pentru leasing in vederea aprobarii dosarului (contractul era semnat trebuia doar recaluclare de rate) pe data de 2.03 s-a aprobat dosarul, in data de 5.03 eu am primit factura proforma pentru avans care a fost platita pe data de 6.03, tot pe data de 6.03 un coleg ma anunta ca masina a fost vanduta si nu se mai afla la autoklass.
Dupa lungi discutii si certuri cu consultantul de vanzari am ajuns la concluzia ca mai bine vorbesc cu directorul de vanzari, singurul lucru care a fost capabil sa imi zica a fost ca ei nu sunt devina deoarece proforma a expirat pe 4 iar pe data de 5 un client a venit si a luat masina cash si ca le pare rau de situatie sii ca ar fi fost frumos sa sune la firma de leasing (ei stiau ca eu vreau sa cumpar masina, sa nu mai zic ca sunt clienti ai firmei unde lucrez).
Acum firma de leasing a fost luata prin surprindere cand le-am comunicat ca nu mai au ce masina sa imi livreze, le-am dat un termen de sa imi gasesca masina dar evident ca nu au gasit.

cam ce pot sa scot de la leasing pe aceasta tema??? de judecat nu am chef..dureaza, dar cu siguranta reclamatii peste tot daca se incapataneaza sa nu vina cu o oferta pentru a imi trece supararea.
Fiesta 1.4 TDCi

HONDA Accord 2.4 i-VTEC
pretorian
Gold Member

Maşina: Honda ACCORD, 2.4 i-VTEC, Siver Grey

Re: Contract leasing ...masina vanduta

Mesajde Officer » 11 Mar 2009, 16:39

Mai nimic... eu vad aici o promisiune bilaterala de vanzare cumparare...(nici macar atat pt ca IFN-ul nu iti vindea masina, ci doar ti-o inchiria) In cazul asta, codul civil spune ca se returneaza avansul si parte in culpa plateste daune interese celeilate parti... ce paguba ti-au adus tie prin faptul ca au dat masina altcuiva? Cuantifica paguba asta in bani... dar fii rezonabil... Unde ai vrea tu sa-i reclami si pt ce? :)
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde antonio74 » 11 Mar 2009, 16:44

sal , autoklass sunt niste nesimtiti , eu am luat fiesta st din semnatura de la ei , in decembrie 2008 pe 23 , am facut un contract de vanzare cumparare , am dat fiatul meu punto buy back ...poate l-ai vazut in parcare :), si m-au tinut cu actele 2 luni de zile , iar garantia de la ford am pierdut-o , iar de la ei am numai pe anumite componente .....sunt o firma de 2 lei !!!!
[color=#4000FF]Momo#EBC#Apex#K&N#Castrol#NGK Iridium#Remus#Sony#ST 160+[/color]
antonio74
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta ST B74RAZ
VIN: WF0DXXGAJD6Y69114

Mesajde pretorian » 11 Mar 2009, 17:00

@Officer nu vreau neaparta bani de la ei eventual sa gasesca o masina asemanatoare la km si dotari (le-am dat cam ce ma intereseaza) si niste conditii contractuale mai avantajoase. reclamatii... opc si e o mai fi... sa le faca niste vizite

@antonio74 am vazut si fiesta cand era la ei si fiatul care inca este in parcare :)
Fiesta 1.4 TDCi

HONDA Accord 2.4 i-VTEC
pretorian
Gold Member

Mesajde Mihai L » 11 Mar 2009, 20:53

Am tot citit postul tau...
Sa inteleg ca de fapt ei au emis doua facturi pe data de 05.03.2009 pe aceeasi masina??? Una tie si una cumparatorului...
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde Smiley » 11 Mar 2009, 21:17

nu chiar
dealerul a emis o factura proforma care expira pe 4, cei de la leasing au aprobat dosarul si au inceput de pe 5 sa emita documentele necesare
in timpul asta, pe data de 5, dealerul a gasit alt cumparator pentru masina si a vandut-o

vina e impartita. firma de leasing probabil ca n-a catadicsit sa anunte dealerul ca a aprobat dosarul si ca o sa cumpere masina (presupunand ca a ramas rezervata pentru ei), dealerul nu s-a gandit sa intrebe si firma de leasing ce are de gand, atunci cand a aparut cumparatorul cu cash.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde pretorian » 11 Mar 2009, 21:56

da... masina a fost rezervata pentru leasing pana pe data de 4, ei au avut timp 2 zile sa anunte dealerul si sa inceapa sa faca documentele necesare (pe 2 a fost aprobat dosarul). trebuia sa trimita un mail ... sau macar un telefon...
Fiesta 1.4 TDCi

HONDA Accord 2.4 i-VTEC
pretorian
Gold Member

Mesajde Mihai L » 11 Mar 2009, 21:57

Pai proforma a "disparut" pe 4, gata.
Iar pe 5 i-a fost facuta factura colegului, si tot pe 5 a fost vanduta masina celuilalt client... Asta voiam sa zic.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde pretorian » 11 Mar 2009, 22:00

cam da... in timp ce mie imi faceau factura de avans ..ceilati faceau factura pentru masina dar pentru alt client :)
Fiesta 1.4 TDCi

HONDA Accord 2.4 i-VTEC
pretorian
Gold Member

Mesajde Smiley » 12 Mar 2009, 08:25

$1 scrie:$2ai proforma a "disparut" pe 4, gata.
Iar pe 5 i-a fost facuta factura colegului, si tot pe 5 a fost vanduta masina celuilalt client... Asta voiam sa zic.

pai din ce inteleg eu, pe 5 au fost facute 2 facturi, dar nu de catre aceeasi firma. firma de leasing a facut o factura (cea trimisa lui pretorian, pt a plati avansul) iar dealerul a facut o factura cumparatorului.

in principiu, cei de la leasing sunt "mai vinovati".
dealerul a procedat legal (a vandut masina dupa ce a expirat proforma), dar din punct de vedere moral sunt chestii care i se pot imputa (mai ales ca aveau ceva legaturi cu firma la care lucreaza pretorian).

pe de alta parte, e posibil ca dealerul sa fi preferat o vanzare cu plata cash si d'asta sa nu mai fi sunat la leasing.
Imagine
Smiley

Mesajde pretorian » 12 Mar 2009, 10:31

cu cei de la autoklass m-am lamurit.... pe langa urarile de bine si carcterizarea procesului de vanzare nu prea am ce sa le fac, daca tot am ajuns in acest stadiu macar sa ma aleg si eu cu ceva de la leasing .

Pai chiar daca masina era cumparata de leasing tot "cash" o cumparau cu o intarziere de 1-2 zile... acel cetatean nu s-a dus cu poseta de bani sa o cumpere a facut transfer, aici este vorba de respect pentru client...care lipseste cu desavarsire.
Fiesta 1.4 TDCi

HONDA Accord 2.4 i-VTEC
pretorian
Gold Member

Mesajde Smiley » 12 Mar 2009, 10:40

nu stiu exact de ce, dar dealerii sunt mai bucurosi sa primeasca cash decat credit/leasing. stiu ca ofera si discounturi (2-5%) pentru asa ceva.
Imagine
Smiley

Înapoi la Legislaţie