Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.
Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în
Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru
generalităţi.
01 Mar 2009, 03:35
Eu zic sa le combinam

o data motorina euro4, urmatoarea alimentare motorina euro5
Sau Full 50/50 A incercat cineva?
01 Mar 2009, 09:01
unde mai gasesti tu scris la pompa euro 4?
02 Mar 2009, 01:33
pana nu demult (max 1 luna) la Luk scria - euro l diesel (motorina destinata motoarelor euro4)
02 Mar 2009, 11:34
Am bagat si eu E5 din curiozitate si am observat ca mi-a crescut consumul si ca motorul este putin mai silentios, dar nu imi place cum trage masina...Am bagat E4 pana acum doar rompetrol, petrom, petromv si omv, ce pot spune este ca la masina mea prinde bine omv sprint!
14 Mar 2009, 23:02
Am mers mult timp cu Efix ( E4 ) , destul de multumit , dar de cand cu trecerea la E5 parca e mai puturoasa si ( curios ) la fel de zgomotoasa ( chiar un pic mai zgomotoasa), eu ma asteptam la contrariu.
La consum nu cred ca sunt diferente , cand a fost frig afara am folosit si Mol si Efix
( E5 ) si cam acelasi consum l-am avut ( relativ ridicat ). Consumul a scazut cand s-a incalzit afara .
A mea are DPF , deci oricum nu fumeaza , fie E4 sau E5. Ciclul de regenerare nu se simte , dar presupun ca se face la intervele mai mari fata de E4 .
L.E. Am trecut pe MOL Evo , e mult mai linistit motorul ,dar si reprizele sunt o idee inferioare ( si fata de Efix si fata de vechea E4).
19 Mar 2009, 00:35
Euro 5
Consum crescut cu 5-6%.Puterea scazuta.
19 Mar 2009, 01:11
eu cred ca e efectul placebo la voi
am probat tot felul de sortimente de combustibil si n-am observat nimic, dar nici nu m-am chinuit, ca daca te chinui sa observi diferente atunci o sa apara cu siguranta, chiar daca nu sunt.
19 Mar 2009, 17:06
Eu am bagat evo de la mol si mi se pare ca nu mai trage masina ca inainte. Ii nasoala treaba. Trec inapoi la standard. Eu zic sa mergem in Rusia sa luam de acolo euro 4.
27 Mar 2009, 21:48
dupa 3 luni de euro 5 constat ca: consumul afisat pe bord nu scade sub 10% in Buc, de tras nu mai trage cum tragea, dar m-am obisnuit.
02 Apr 2009, 21:38
Cocluzia: euro4, 5 sau 10 de Romania = o motorina de calitate indoielnica, daca nu foarte proasta.
Diferenta se simte cand treci granita catre vest si alimentezi...
09 Apr 2009, 03:54
Din pacate trebuie sa confirm si eu treaba asta. La acelasi stil de mers cu cel pe care l-am avut afara, aici consuma cu 1-1.5 litri mai mult la suta si trage mult mai prost. Am verificat de nustiucate ori. Motorina E5 de la Luk/Petrom/Rompretrol.
Afara am alimentat cu cea mai ieftina motorina de pe unde am apucat(Austria, Germania, Belgia) care a costat 90-100 eurocenti litrul.
O sa incerc si sortimentele mai scumpe de la noi dar mie teama ca tot la fel va sta treaba
15 Apr 2009, 15:34
La primul plin de motorina E5 a consumat mai mult, dar dupa vad ca a ajuns consumul la cotele pe care le aveam si anul trecut in aceleasi conditii de trafic si vreme. Nu vad nicio diferenta intre consum si putere pana acum, lucrurile au ramas la fel.
30 Mai 2009, 09:56
Din pacate observ cu tristete ca tot mai greu ma apropiu de consumurile de altadata, oare asta sa fie motivul? Deobicei alimentez numai omv spint diesel(pe cat posibil aceiasi statie) dar parca nu mai e la fel.
30 Mai 2009, 11:06
Ai grija si la trafic, nu cumva "stai" mai mult pe drum???
Citisem pe undeva ca-si facuse unul niste "loguri" cu duratele lui in trafic si cresteau de la an la an...
30 Mai 2009, 16:22
Mie singura motorina care deocamdata mi se pare mai rasarita e Alto 55.