Sigur ca se poate, orice se poate. Pui turbina mai mare si maresti boost-ul, evident va fi si lag-ul mai mare dar se va compensa prin surplusul de putere, schimbi injectoarele si pompa de injectie, pui un intercooler mai mare, mergi la un dyno in Ungaria si iti faci o harta peronalizata pentru motorul tau.
Uite asa poate ajungi pana in 160 170 de cai dupa ce ai bagat 3000 de euro in motor, mergi 10.000 de km dupa care va trebui sa-l scoti afara sa-i faci o capitala micuta. Bineinteles deja ai schimbat doua kit-uri de ambreiaj si un set de planetare, sa nu mai zicem de placute de frana si discuri, in caz ca nu ai murit deja pentru ca nu ai putut frana la timp. Vor trebui alte jante si anvelope sa pui caii pe asfalt ca sa nu se invarta rotile in gol de cate ori schimbi treapta.
Condusul de zi cu zi pana la lucru si inapoi va fi un cosmar, in momentul in care din greseala atingi mai tare acceleratia o sa-ti rupa aderenta si te vei lupta sa o aduci din nou pe drum. Va trebui sa ai grija extraordinar de mare de motor, sa lasi turbina sa se raceasca, sa ai grija sa nu se supraincalzeasca motorul, sa stai cu ochii pe presiunea de ulei.
Si dupa toate astea vei blestema ziua in care te-ai hotarat sa te apuci de tiuning.

Eu regret toate modificarile care mi le-am facut pe Focus. Am fost la probe de indemanare si am facut de rusine pe o gramada de boy raceri cu masini preparate, dar ce am castigat? Schimb placute de frana de 3 ori pe an, schimb pivoti de doua ori pe an, nu mai pot urca masina pe borduri pentru ca e prea joasa, iar despre confort la drum nu mai pot vorbi pe drumurile din Romania.
Prin urmare mi-am cumparat un Peugeot 205 cu 500 de euro, am aruncat in el un motor de mi16, am scos interiorul, scaun de curse si cusca si imi satisfac toate nevoile de senzatii tari cu el. De cand il am, conduc Focusul mult mai calm si mai frumos si in timp o sa-l aduc inapoi la stock.
Numa bine,
Andrei