Discutii libere/forum

Replica medalie (cine si unde) ?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Replica medalie (cine si unde) ?

Mesajde paulica » 28 Mar 2009, 23:30

Deschid acest topic in speranta ca ma poate ajuta cineva cu niste informatii.
In data de 16 iunie un club de "pitici" are programata o activiate sportiva. Si parintii au luat hotarârea sa dea niste medalii. Pâna la urma fiecare copil va primi o medalie sau alta.
Intrebarea mea este cum s-ar putea face niste replici (nu neaparat din metal ca sunt grele) din ce, si daca stiti pe cineva care se ocupa cu asa ceva.
Cu stima
paulica
1nsane Member

Re: Replica medalie (cine si unde) ?

Mesajde zaboss » 28 Mar 2009, 23:51

Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde octa » 29 Mar 2009, 00:24

sunt sculptor, am prieteni la randul lor artisti, prietenul meu cel mai bun are o turnatorie de neferoase - obiecte artistice (in principal bronz, dar si alama, aluminiu, zamac si alte aliaje). stiu tehnici si tehnologii, daca nu probate, cel putin invatate la nivel teoretic.
prin ce am sus mai sus nu-mi fac reclama ci doar vreu sa spun ca ar trebui sa te gandesti la solutii mai simple... executarea unei medalii in relief fie numai o fata dar mai ales fata/verso e o munca migaloasa, de durata si scumpa. tehnicile de multiplicare, fie ele prin turnare (la cochila, ceara pierduta sau centrifugare - exclus nisip, nu iese...) sau stantare sunt si mai scumpe.
o alta solutie ar fi sa fie facute din ceramica prin tehnici de presare - doar pe o fata. e mai ieftin dar, inca o data, mai mult ca sigur e nevoie de timp... conceptia si matritarea dureaza multicel, executia, arderea si pictarea/patinarea mai dureaza inca. ar fi mai ieftin dar nu prea: seria mica duce la marirea pretului pe bucata. la asta chiar ma pricep bine, stiu bine ce vorbesc - pentru rotunjirea veniturilor, impreuna cu sotia mea, pictorita, facem pandantive din ceramica.

o idee: la o tamplarie comanzi niste discuri din placaj, sau la o firma de facut firme discuri din diferitele materiale plastice. diametrul potrivit medaliei, grosime ~3-4 mm. discurile sa fie suportul (au totusi un volum si le simti in mana - copiii le vor simti si in suflet!). concepi pe computer desenul, il tiparesti pe autocolante la imprimanta, le lipesti pe discuri, dai cu lac spray, faci gaura si pui snur sau panglica tri sai multicolora et voila!, ai medalii. cateva ore de lucru pt. o persoana.
alta idee: cu discurile gata facute, apeleaza la un elev la v'un liceu de arta, un student la un institut, facultate sau academie de arta si ti le picteaza frumos. asta ca sa fie ceva mai special. si ieftinut...
alta: cauta firma ce graveaza in plastic - numere de casa, etichete pt. usi birouri, etc... probabil ca e mult mai ieftin...

hai noroc!
ford focus turnier ghia 1,6 16v duratec ti-vct 2005 GPL
ford focus turnier ghia exclusive 1,8 16v zetec 2002 GPL
awo simson 425s super custom - 'lucille' - 1961
yamaha virago xv535 custom low rider - 1993

Imagine >>> REGULAMENT FORUM
octa
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Turnier 1,6l ti-vct 115 cp, Ghia 2005; 1,8l zetec 115 cp, Ghia Exclusive 2002

Mesajde octa » 29 Mar 2009, 00:55

$1 scrie:$2url=http://www.gravura-computerizata.ro/cupe_medalii_gravate.html]Încearcă aici,[/url] aici, aici sau aici.

mda... probabil ca acest raspuns scurt e si mai bun....

bafta!
ford focus turnier ghia 1,6 16v duratec ti-vct 2005 GPL
ford focus turnier ghia exclusive 1,8 16v zetec 2002 GPL
awo simson 425s super custom - 'lucille' - 1961
yamaha virago xv535 custom low rider - 1993

Imagine >>> REGULAMENT FORUM
octa
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Turnier 1,6l ti-vct 115 cp, Ghia 2005; 1,8l zetec 115 cp, Ghia Exclusive 2002

Mesajde paulica » 31 Mar 2009, 05:25

Stimati colegi, va multumesc mult. Ideile dvs. au fost "forwardate" celor in drept.
paulica
1nsane Member

Înapoi la Discutii libere/forum