Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
19 Feb 2009, 22:31
Luna trecuta, in urma unei depasiri pe linie continua pe centura Sinaiei mi-a fost suspendat permisul pt o perioada de 30 zile. Asta a fost in data de 27 ianuarie. Mi-a fost eliberata dovada de circulatie pt 15 zile. Teoretic, suspendarea se termina dupa trecerea celor 15 + 30 zile, adica pe 13 martie 2009, urmand ca dupa data de 14 sa pot circula din nou. Problema e ca 13 martie este ultima zi de suspendare dar este vineri. Permisul imi va fi inapoiat luni 16 martie. Practic de pe data de 14 martie am drept de circulatie dar nu am permis. Pot circula pe data de 14 si 15 martie?
19 Feb 2009, 22:33
te-a oprit cineva sau te-a luat de pe camera?
ps: eu stiam de 30 de zile din momentul retinerii. adica 15 cu dovada si 15 pieton. ma insel?
19 Feb 2009, 22:49
@muzica9: Da, 30 zile suspendare inseamna 30 zile fara drept de circulatie...
@forbidden27: Parca mai era cineva cu problema ta si raspunsul parca era ca nu e OK... Din amintire.
19 Feb 2009, 22:59
Nu ...nu poti circula.
20 Feb 2009, 00:28
@muzica9: nu m-a luat pe camera, m-a oprit organu', e acolo in zona aia soseaua dreapta pe o portiune foarte lunga, cred ca vreo 6-700 metri, mergeam intr-a doua in spatele unui papuc si eram concentrat la masinile care veneau din sens invers. Cand am ajuns papucul din urma era linie discontinua dar abia dupa ce am intrat in depasire am vazut ca linia se "facuse" continua. Culmea e ca vazusem si organul in intersectie dar nu mi-au inchipuit ca in portiunea aia dreapta, fara curbe, fara trecere de pietoni sa fie linie continuua. Asta e, prima suspendare in 15 ani de soferie.
@ Mihai L: si eu am cautat raspuns la problema asta si n-am gasit nimic, de aceasta am postat.
@bil: Stii ceva sigur sau e din auzite? Un link ceva? Normal nu vad de ce nu, doar ultima zi de suspendare e 13 martie. Suspendarea e 30 zile, nu 32 pt ca e weekend la biroul permise.
20 Feb 2009, 01:01
hai sa-ti raspund eu, daca pe data de 27 ti-a incheiat procesul verbal, incepand cu data de 28 ai primit o dovada de 15 zile adica pana pe 11 februarie ai avut dreptul sa conduci, incepand cu data de 12 .02 pana pe 13. 03 esti pieton, incepand cu data de 14.03 tu ai dreptul sa conduci chiar daca nu ti-ai ridicat permisul, la un eventual control pe data de 14-15.03 tu ai drept de circulatie, dar in baza de date a politiei o sa apari cu permisul retinut( nu este abatere de la regulament) doarece nu ai putut sa-l ridici. sper ca te-am lamurit si stai linistit sunt sigur de ceea ce-ti spun.
20 Feb 2009, 01:53
Poti sa mergi.
Acum citiva ani mi-a fost saltat permisul si am pus aceeasi intrebare unui politist si mi-a zis ca nu este nici o problema, tot ce pot risca este o amenda ca nu am actele la mine. Ceea ce intr-adevar s-a si intimplat pentru ca am mers pina sa recuperez permisul (dupa ce a expirat suspendarea), m-a oprit la un filtru, i-am zis ca nu il am, le-am dat buletinul, mi-au dat amenda ca nu am avut actele si asta a fost.
20 Feb 2009, 15:32
daca nu ai nimic programat in acel week-end si nu apare nici o urgenta, stai si tu linistit si uita-te la televizor sau pe forum si astfel eviti orice fel de complicatii
20 Feb 2009, 17:52
Eu stiu ca nu ai drept de circulatie pana nu ai permisul in mana (cel putin asa mi-au spus de la Udriste acum 2 ani cand a trebuit sa imi schimb permisul).
20 Feb 2009, 19:09
Si mie mi-a fost ridicat permisu ptr aceeasi problema. Dupa ce tia expirat peroada de suspendare a permisului, ai dreptul sa conduci, chiar daca nu tiai ridicat permisul de la politie. Eu l-am luat mult mai tarziu [lenea, bat-o vina] si nu am primit decat o amenda ca nu aveam actele la mine. De fapt mai ciudat e faptul ca dupa ce am trecut examenul de permis nu m-am dus sa il ridic, am circulat fara el, m-a oprit politia mi-a verificat actele, amenda ca nu aveam permisul la mine si atat. So poti sa circuli fara probleme, cu atentie, bineinteles. Apropo, l-a oprit si pe cel cu dacia papuc sa semneze ca martor ca ai depasit linia continua??? dak nu, procesul verbal poate fi atacat foarte usor, asta in cazul in care nu ai obiectat nimic cand ai semnat procesul verbal. succes...
20 Feb 2009, 19:33
Da, l-a oprit si pe cel cu papucul. I-a luat datele de pe buletin.
@Alen: nu stau acasa nici de-al naibii, sa ma opreasca, sa vezi ce isi iau baietii de la mine, gata, am terminat cu politetea. In Romania sa fi politicos de multe ori inseamna sa fi fraierul care e calcat in picioare. De azi inainte nu mai vad ei actele mele in mana lor, o sa le cam uit pe acasa, sa trimita prin posta ce au de trimis, postarita deja stie ca sunt plecat de acasa in permanenta

.
20 Feb 2009, 21:20
corect. daca fapta este grava si te simti cu musca pe caciula, permisul nu se prezinta.
20 Feb 2009, 22:18
Daca nu il prezinti risti si amenda (150 de roni si 4 puncte penalizare parca). Si mie mi l-au retinut anul trecut in mai tot din aceiasi cauza numai ca io am inceput depasirea pe linie punctata si am terminat-o pe continua (am muscat din cascaval se pare). Imi pare rau pentru tine... sa vezi ce frumos e cand te uiti la masina in parcare si tu mergi cu pejosu sau tramvaiu
20 Feb 2009, 22:24
si ce preferi? 150 de lei sau pieton. daca nu il dai pe loc exista sanse mai mari sa il pastrezi.
20 Feb 2009, 23:22
Acum 4 ani,mai incalecam din cand in cand si pe motocicleta,simteam nevoia sa ma mai racoresc,pe caldurile de foc.Mergeam intr.o zi spre Bucuresti si la Bragadiru,ma oprit "organu",sa prezentat omul frumos,mi.a cerut actele la control,eram in regula,toate bune si frumoase,dar la plecare,am intrebat si eu de curiozitate daca la motocicleta se cere rovignieta,la care omul cu toate ca facea parte din echipajul de politia circulatiei rutiere,mi.a raspuns clar:
Nu stiu.
Deci pe cine trebuia sa intreb,cine era mai in tema?
Totul se limiteza la faptul cum abordeaza subiectul,agentul de circulatie intalnit,deoarece pana la contestatie si proces,te mai plimbi cu "masina de sfarait calcaie"[perpedes].
21 Feb 2009, 09:54
Daca il dai se poate duce mai departe pe traseu si e mai greu de "recuperat" cu relatii...
Ce spui tu e doar daca nu faci nimic in acest sens.
21 Feb 2009, 10:11
corect.
21 Feb 2009, 20:12
Pai si la mine tot o "muscatura de cascaval" a fost, am vazut indicatorul de depasire interzisa cand eram in drept cu papucul. De vorbit am vorbit foarte frumos cu ei, mi-am recunoscut vina, le-am zis ca soseaua era fara curba, fara trecere de pietoni marcata, nici nu banuiam ca in portiunea aceea e posibil sa fie linie continua, e o portiune in care poti face greseala asta neintentionat. Nu va spun ca l-am si vazut pe cap de creta in intersectie, erau vreo 300 de metri pana acolo.Si mai ales ca pe sosea eram doar eu si papucul, nu am periclitat traficul sau siguranta altora cu absolut nimic.Consider ca a fost o fapta pt care intr-o tara civilizata iti luai cel mult un avertisment. Le-am zis sa imi faca proces verbal pt altceva, centura, vorbit la telefon, ei nu si nu. Chiar mi-au zis ca citez:"ieri i-am luat permisul tot aici si tot pt depasire pe linie continuua lui Huidu de la Prima TV si vreti sa va iert tocmai pe dvs? ":-O

Pana la urma i-am lasat sa faca ce vor ei, oricum in saptamana dupa incident plecam pt o luna la serviciu in Nigeria, practic suspendarea ma afecteaza exact 6 zile. Le-am zis sa imi dea dovada de circulatie numai pt 5 zile, nici macar asta nu au vrut, tot 15 zile au trecut acolo.
Referitor la faptul de a nu prezenta actele, ei nu iti pot intocmi nici un fel de proces verbal fara sa ai la tine CI si permisul, doar pot urma calea ca si cu camerele radar, se trimite instiintare proprietarului autoturismului si trebuie sa comunici cine a condus autoturismul nr.... in data...., apoi in baza celor declarate de proprietar se intocmeste proces verbal si etc....
Sau daca vor sa faca proces verbal dupa datele care i le dau eu, is their choice....

. Nu sunt genul care face de-astea, dar unor capete de creta care se cred buricul pamantului chiar se merita sa le faci asta.
Toate astea se trimit prin posta recomandat, dar stiti ca in cazuri de-astea recomandatele ajung foarte greu la destinatar
21 Feb 2009, 23:14
boss daca la control nu prezinti p.c sau c.i echipajul de politie te va conduce pana la sectia de politie ptr identificare ta, esti obligat de lege sa mergi la sectie cu echipajul de politie. Daca la controlul efectua prezinti decat c.i-ul si permisul nu vrei sa-l prezinti, iar fapta ptr care ai fost oprit prevede retinerea permisului , iti va retine permisul in baza unei fise cu un martor de fata prin care te instiinteaza ca trebuie sa predai permisul in termen de 5 zile la sediul politiei rutiere pe raza careia sa intamplat fapta, in caz contrar perioada de suspendare se va prelungi cu inca 30 de zile
22 Feb 2009, 06:12
Boss cam ai dreptate.
11 Apr 2009, 08:52
Mai sinteti oare careva in situatia de a va recupera permisul suspendat de alt judet? ...ca eu am luat examenul ala si m-am pus pe trimis vraful de copii la Politia Mehedinti in speranta ca pina in 18 apr. primesc vreun raspuns, cind as putea conduce din nou (asta daca imi aproba comandantul...). Tare mi-e ca desi recomandata, scrisoarea/plicul ala va fi citita undeva "anul asta"... Am incercat io ceva la Pol. Timis , dar nu merge pina nu aproba Mehedinti.
13 Apr 2009, 22:24
Mie imi expira suspendarea pe 17 (vineri). Sunt in Bucuresti si permisul il ridic din Mehedinti. Teoretic, de pe 18 pot sa conduc, cu toate ca permisul o sa il iau abia marti, pe 21. Am inteles din surse sigure ca nu platesc amenda pentru neprezentarea permisului (in cazul in care sunt oprit), atat timp cat ei nu lucreaza, bineinteles permisul sa figureze activ, asa ca o sa plec fara...
21 Apr 2009, 01:19
@lbanias: ce ai rezolvat cu permisul? Da-mi si mie niste detalii despre examen, ca sunt proaspat pieton si trebuie sa il dau si eu
24 Apr 2009, 10:36
I-auziti cum merg lucrurile in 2009 in Politia Romana! Trimit saptamina trecuta recomandata la Politia Mehedinti cu PV, chitante, dovada... ca sa cer reducerea suspendarii de la 6 la 4 luni si astept raspuns (dupa mintea mea) prin posta, ca doar nu ma astept sa ma sune la telefon pe banii statului(care de fapt sint ai nostri). Imi zic, hai sa ma duc la Politia Rutiera Timisoara sa intreb ca poate functioneaza reteaua de date a politiei mai bine ca posta. Il intreb pe ofiterul de la ghiseu de problema, imi cere buletinul , si-mi zice ca in PC-ul lor nu apare reducere si , amabil dealtfel, imi zice ca nu imi vine nimic cu posta ci trebuie sa ma duc eu din cind in cind sa intreb daca s-a schimbat ceva !!!

Deci, in 2009 mailul vechi (posta) nu merge, mailul nou e SF, telefonul e cost suplimentar... poate daca pling rezolv ceva! As putea paria ca dupa 6 luni imi mai adauga 1 luna ca ei n-au aflat ca am dat examen din nou!
25 Apr 2009, 09:23
Salut,
Incearca sa dai un telefon la Brigada de Politie Rutiera Bucuresti - 021.9544, sigur o sa afli mai multe informatii privind solutionarea problemei tale sau cel putin cum ar fi corect sa se desfasoare lucrurile. Eu am avut nevoie de informatii si au fost foarte deschisi baietii.
Bafta!