Discutii libere/forum

Solutii pt driblarea noului cod fiscal/deductibilitatea auto

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Solutii pt driblarea noului cod fiscal/deductibilitatea auto

Mesajde muzica9 » 08 Mai 2009, 08:09

S-a gindit cineva care ar fi solutiile pt pacalirea codului fiscal, astfel incit sa beneficiem in continuare de deducere pt autoturisme?

eu ma gindesc sa aplic una din cele 2 solutii de mai jos:

$1 scrie:$2) vehiculele destinate exclusiv utilizarii de agenti de vanzari reprezinta vehiculele utilizate in cadrul activitatii unei persoane impozabile de catre angajatii acesteia care se ocupa in principal cu prospectarea pietei, desfasurarea activitatii de merchandising, negocierea conditiilor de vanzare, derularea vanzarii bunurilor, asigurarea de servicii postvanzare si monitorizarea clientilor. Se limiteaza deductibilitatea taxei la cel mult un vehicul utilizat de fiecare agent de vanzari. In aceasta categorie se cuprind si vehiculele de test-drive utilizate de dealerii auto;

sau

f) vehiculele utilizate exclusiv pentru transportul personalului la si de la locul de desfasurare a activitatii reprezinta vehiculele utilizate de angajator pentru transportul angajatilor in scopul desfasurarii activitatii economice la si de la resedinta acestora/locul convenit de comun acord la sediul angajatorului sau la si de la sediul angajatorului la locul in care se desfasoara efectiv activitatea sau la si de la resedinta angajatilor/locul convenit de comun acord la locul de desfasurare a activitatii, atunci cand exista dificultati evidente de a gasi alte mijloace de transport si exista un acord colectiv intre angajator si angajati prin care angajatorul se obliga sa asigure gratuit acest transport;

Fac o conventie scrisa cu tot angajatii prin care ma angajez sa ii trasport cu masina la locul de munca.

Mod edit: Am inlocuit un cuvintel din titlu, sper ca nu se supara nimeni. Se intelege si asa, nu? ;)
muzica9
1nsane Member

Maşina: FULL FARA PIELE

Re: Solutii pt pacalirea noului cod fiscal/deductibilitatea auto

Mesajde martini » 10 Mai 2009, 08:27

sunt interesat si eu (indirect) de vreo solutie viabila, pentru masina de la firma a sotiei pe care o tinem tocmai ca nu platim nimic.
buna ideea de topic!
>>> Fordurile mele

Constanta - intalniri locale
Pentru a te adauga in grupa ClubFord Constanta - click pe link http://forum.clubford.ro/ucp.php?i=grou ... membership bifeaza in dreptul grupei Constanta si apoi apasa pe butonul trimite/send
martini

Maşina: Focus 2 facelift 1,6 GPL

Mesajde christyan78 » 10 Mai 2009, 11:09

Eu am masina data in comodat la firma la care sunt administrator(adica a mea :D )si am aflat de la contabila ca incepand de la 1mai,odata cu acest impozit forfetar,nu o sa-mi mai pot deconta benzina.Doar piesele de schimb....si asta e naspa pt ca piese nu schimb toata ziua la ea,dar benzina e cea care se consuma...O mare aberatie!!!
christyan78
Gold Member

Maşina: Ford Mondeo Ghia 2001;1800 cmc,92 kw,125 CP
VIN: WF05XXGBB51M58440

Mesajde muzica9 » 12 Mai 2009, 10:26

traim in tara nimanui, unde unii dau legi pe care nici macar ei nu le pot interpreta. din articolul de aici http://www.capital.ro/articol/costurile ... 19370.html am extras:
$1 scrie:$2La ce se mai poate deduce TVA

Servicii de reparaţii şi întreţinere - indiferent de domeniul de activitate în care sunt folosite

Combustibilul - doar pentru maşinile folosite pentru pază, taxi, intervenţii şi reparaţii, curierat, agenţii de vânzări, recrutare şi plasare a forţei de muncă, şcoli de şoferi, închiriere, care de reportaj şi transportul angajaţilor

Achiziţie pentru aceleaşi categorii de maşini ca şi în cazul combustibilului

Leasing pentru avans şi rate, dar nu şi pentru valoarea reziduală a autoturismului

Persoanele din conducere au dreptul la deducerea TVA pentru o singură maşină.

deci, ce sa inteleg?

1.cheltuielile cu piese si intretinere sunt deductibile
2. comstibilul se deduce la calculul impozitului pe profit, dar nu si la tva?
3.ramine in continuare deductibil la leasing, dar nu si la val reziduala(o aberatie)
4.daca eu ocup functie de conducere si imi aloc o masina, pot deduce tot??
muzica9
1nsane Member

Re: Solutii pt driblarea noului cod fiscal/deductibilitatea auto

Mesajde martini » 12 Mai 2009, 14:35

am prins putin la tv la naşul care e treaba cu leasingul: statul ne face o favoare si anume considera leasing-ul o prestare de servicii si te lasa sa o treci la cheltuiala, deductibila, insa dobanda reziduala o considera achizitie (masina in sine) si pe aia nu te mai lasa sa o deduci.
din capitolul cum sa mai complicam putin contabilitatea firmelor...
>>> Fordurile mele

Constanta - intalniri locale
Pentru a te adauga in grupa ClubFord Constanta - click pe link http://forum.clubford.ro/ucp.php?i=grou ... membership bifeaza in dreptul grupei Constanta si apoi apasa pe butonul trimite/send
martini

Maşina: Focus 2 facelift 1,6 GPL

Mesajde Cornel001 » 12 Mai 2009, 14:43

mie topicu asta imi suna a evaziune fiscala....
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde Nenea Fordescu » 12 Mai 2009, 15:06

Mi imi suna a "incercare de optimizare a costurilor privitoare la impozite" :D Suna mai bine, nu-i asa !?

muzica9 - 4.daca eu ocup functie de conducere si imi aloc o masina, pot deduce tot??

- macar combustibilu'...integral; daca ajungi la vreo concluzie, scrie aici, ca pe mine m-au capiat contabilii...pana acum am reusit sa-mi "arog" functia de director general incepand cu 1 mai :) ...sa stiu si io daca mai strang bonuri ca prostu' :)
Ultima oară modificat de Nenea Fordescu pe 12 Mai 2009, 15:12, modificat de 3 ori în total.
Nenea Fordescu

Maşina: Old New Focus TI-VCT + diverse 11.2008

Mesajde Cornel001 » 12 Mai 2009, 15:11

nasol ca noi fraierii care nu avem firme nu le putem optimiza. ma rog, am avut una, sormea adica, si-a luat masina pe firma.
Imagine
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Mesajde muzica9 » 12 Mai 2009, 15:14

$1 scrie:$2ie topicu asta imi suna a evaziune fiscala....

serios?? ia sa-ti faci dumneata o firma, sa muncesti de dimineata pina seara si apoi sa-ti bage statul mina in buzunar! sa vedem ce tabara ocupi dupa.

retine un lucru, statul nu iti da nimic, si nu te ajuta cu nimic. noi de ce i-am da lui??!!
muzica9
1nsane Member

Mesajde Cornel001 » 12 Mai 2009, 15:15

sa stii ca si eu muncesc si in plus si mie deja imi baga mina... impozite, alea... si tot platesc si tva la masina.

corect. de ce sa mai platesc impozite. ia sa-l bag in aia a lui... de maine nu mai platesc nimic !
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde muzica9 » 12 Mai 2009, 15:19

si eu platesc impozite. inzecit mai mult decit o persoana fizica. dar de ce ar trebui acum sa platesc si mai mult??!!!
muzica9
1nsane Member

Mesajde Cornel001 » 12 Mai 2009, 15:23

inzecit ca procentaj din castig ? nu prea cred... mai ales daca luam si fondul de salarii per total. ar insemna sa platesti impozite de minim 150%.
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Înapoi la Discutii libere/forum