$1 scrie:$2in si eu aici cu unele sfaturi:
-recomand cardul asociat PayPal sa fie unul de debit - astfel il incarci doar cand ai ceva concret de cumparat si eviti posibilele fraude;
-cumparati la inceput produse mai ieftine pentru a putea aduna astfel puncte de feedback (lucru foarte important in comunitate);
-inainte de a licita sau cumpara direct un lucru intrebati sellerul daca trimite in Romania si cat costa transportul, ca sa nu existe discutii ulterioare.
In rest, trebuie noroc, rabdare si mult timp liber pentru cautari.
1. Cardurile de debit trebuie sa fie nume recunoscute, Maestro spre exemplu nu stiu daca merge. Sa fie un VISA sau MASTERCARD. Iarasi, cardurile de debit nu stiu daca fac conversie si daca da, la ce cost...
2. Nu trebuie neaparat sa cumperi produse ieftine, pur si simplu cumpara, plateste, lasa feedback si mai ales, FII SERIOS!
3. Nu ca daca nu intrebi inainte de transport in Ro sau cost pot exista discutii ulterioare, dar te poti trezi pe buna dreptate cu feedbak negativ! Sunt licitatii care specifica in mod express conditiile in care se desfasoara. PUNCT. Nu le accepti, nu licita! Iarasi PUNCT. Am vazut licitatie cu specificatia UK Only. NO exception!! Ce sa il mai intreb pe ala daca trimite in Ro??!?!? Si daca vindea focus nou pe 2 euro, nu avea rost intrebarea! Iarasi, unele licitatii specifica faptul ca cei care vor sa liciteze cu feedbak sub ... (5-10 feedbackuri) sa il contacteze mai intai. Nu rata aceasta ocazie, vanzatorul va sterge oferta ta fara avertisment!
in completare...
4. ebay.de are destui vanzatori care nu accepta PayPal. Verifica cu atentie. Comisioanele de trimis intr-un cont extern variaza pana pe la 60 eur, pentru sume care nu depasesc 100 euri de trimis!!! Am patit-o o data, am trimis 10 euri cu un comision de 17 euro!!!
5. ebay.co.uk accepta majoritatea PayPal.
6. Un produs de marime medie facem cam 10 euri din DE si 12-15 lire din UK ca transport. Exemple: Manusi moto din UK transport 7.5 lire. DVD din UK transport 4.5 lire. (transport din UK e mult mai scump). Din DE un topcase de moto (cam 3 kg gol) 14 euro. Comparativ cu UK, este mult mai ieftin. Orice sume care depasesc cu mult cele de referinta, fie sunt pentru castig, fie trimit cu transportatori scumpi. Referinta ti-o iei cautand produse asemanatoare si raportandu-te la costul acelora de trimis in RO. Exista aberatii de genul: sistem de monitorizare nivel benzina in rezervo moto, incarcat 0,5 kg, transport pana in Ro din DE 30 euro!!
Iarasi, daca e prea ieftin, iti recomand sa il intrebi respectous pe tip daca pretul este cel corect. NU se supara!!
In rest...Multa bafta!!