$1 scrie:$2quot;mi-am permis" şi o să-mi mai permit multe
asta n-o sa te faca deloc mai destept sau mai interesant; n-am vazut prea multi
oameni din popor care sa nu se simta mai barbati atunci cand injura, si ei, pe: politicieni, politisti, seful de la locul de munca, profii din scoala, pe seful de scara - pe absolut oricine care se afla pe o pozitie (dintr-un punct de vede oarecare) mai inalta sau mai importanta sau mai puternica sau mai bine platita
$1 scrie:$2u înţeleg de ce iei apărarea unei instituţii gen SPP care e limpede că e exagerată din toate punctele de vedere...
e problema ta daca nu intelegi - probabil ca nu te pricepi destul (ia zi-mi si mie, de curios, care-s aceste "
toate punctele de vedere"? si cum anume este
exagerata institutia, din toate punctele de vedere?)
daca n-ai bagat de seama, eu nu vorbesc de calitatea
oamenilor din respectiva institutie (oricare ar fi ea), ci despre importanta pe care o au unele dintre privilegii, ca si despre importanta pe care o au, in general, regulile (salvarea care duce un ranit - e ok daca trece pe rosu? cum discerne baiatu' dăştept din trafic daca duce un ranit sau daca duce doctorul la curve? sa-ti spun eu: nu-i treaba mea si a ta sa stim daca e urgenta reala sau e un abuz mascat; noi trebuie sa stim ca salvarea cu girofar si sirena are prioritae si trebuie sa tragem pe dreapta, ramanand ca altii sa constate, sa reclame, sa judece si sa pedepseasca presupusul abuz)
$1 scrie:$2când Faur Isaia i-a dat cu cerneală pe moacă lui Emil Constantinescu?
...
rostul acelei instituţii era ca Emil Consantinescu să fie apărat şi întâmplarea a făcut ca el să fie fix expus unui atac reuşit!!!!!!!!!!!!!
cum? s-a intamplat una ca asta in paradisul nostru mioritic? nu se poate! pai nu tot tu spuneai ca:
$1 scrie:$2România are riscul ZERO la atentate împotriva lor...
presedintele reprezinta tara, imaginea lui trebuie pastrata intacta, protejata; nu poti permite ca orice betivan sau dezaxat sa sara la presdinte sa-l pupe pe mustati, ca moare de dragul lui; sau sa-l ia la suturi, ca e revoltat de nu stiu ce jagardele si imbuibati care l-au enevat ca au leafa mare
$1 scrie:$2subofiţeri îmbuibaţi şi siguri că nu li se poate întâmpla nimic! o echipă îndoielnică fără cap şi fără coadă! o jagardea din asta ia cam 4 mii pe lună din banii noştri!
nu cred ca o sa gasim vreun domeniu de activitate din tara asta unde sa nu activeze nechemati, imbuibati, neprofesionisti, nesimtiti, rauvoitori, demagogi etc
asa ca nu e vina institutiei ca nu vezi tu decat ciurucurile; vina e a sistemului care permite ca un post (mai mult sau mai putin important) sa fie ocupat pe baza unor considerente fara legatura cu profesia; ia ca exemplu parlamentul sau presedintia, sau justitia: este adevarat ca se trece printr-o perioada extrem de dificila, ca majoritatea parlamentarilor sunt niste incompetenti neciopliti (si, mult mai grav, sunt niste lichele), e drept ca toti cei trei presedinti postdecembristi au fost niste catastrofe (dar, daca iei in calcul peisajul international, populat de caricaturi gen gw bush, berlusconi, sharkozi, nu mai e atat de grav, nu? sau voronin, sau aia care pe care urineaza maimultele - tot niste exemple care ne-ar aduce consolare), e drept ca justitia romanerasca e o cangrena adevarata - dar asta ce inseamna, ca nu mai respectam legile pentru ca parlamentarii put a usturoi? injuram presedintia pentru ca basescu a zis "pasarica" si "tiganca imputita"? nu, omule, instututia e de neatins, chiar daca oamenii care s-au cocotat acolo is niste maimutoi
cum te-ai simti tu daca, pe un aeroport dintr-o alta tara, sau pe un stadion, sau in oricare alt loc public vine un necunoscut care incepe sa rada de tine:
aahaha, uite un fraier din romania aia care are numai politicieni corupti si presedinti caraghiosi! ce fraieri sunteti, toti, ca va prostesc astia - nu te-ar deranja ca un om care n-are nicio treaba cu tara ta iti ia in ras poporul si conducatorii?
$1 scrie:$2"mi-am permis" şi o să-mi mai permit multe alte asocieri la târla de lichele dacă le mai iei partea!
eu, in replica, te invit sa nu te mai preocupe activitatea mea (cel putin pana cand o se ma vezi ca aduc prejudicii cuiva care trebuie aparat - user de pe forum, persoana publica sau institutie - orice; daca ma vezi ca apar o institutie, gandul tau ar trebui sa fie ca imi fac datoria de cetatean care a ales sa traiasca in Romania, nu sa plece la mai bine); daca te consideri om cu creier (si n-am nicio indoiala ca te crezi destept; asta e evident, ai o mare fermitate in opinii) fa bine si discuta despre ideile pe care le sustin, si abtine-te de la comentariile privitoare la persoana mea; cu atat mai mult nu-ti permit sa faci presupuneri privitoare la profesia mea, la profesionalismul meu (ca, prin asocierile tale, nu reiese doar ca as fi securist, ci si ca is asemeni acelor
jagardele si
subofiteri imbuibati) - macar pana cand o sa fii in masura sa demonstrezi, abtine-te
sunt liber sa iau partea oricui, fie ca iti place sau nu (tie sau altora)
iar daca n-ai observat cumva,
omu din popor asta face, ce faci si tu: cleveteste, carcoteste, injura; asta ne este trendul, sa
desfiintam, ca doar suntem experti la toate; ei bine, demersul meu (cel putin in acest caz) a fost unul pozitiv, si anume am sustinut respecarea unor reguli si conventii care fac lucrurile sa mearga; legea circulatiei e necesara? e normal sa opresti atunci cad iti face semn politistul? pai cam e, chiar daca stii ca opt caschetisti din zece asteapta spaga, nu? ca asa cum te opreste pe tine, asa il opreste si pe inconstientul care conduce fara permis, sau beat, sau cu masina neverificata si plina de improvizatii periculoase
(si
mosule sa-mi spui numai cand o sa fim prieteni, pana atunci
temir e ok)