de ddwrc » 21 Iun 2009, 16:47
Am venit de cateva zile din Grecia unde a fost foarte fain. Am stat la un hotel Lido, localitatea Melissi, in Pelopones, tocmai in buza plajii. Traseu:
- la dus: Alba Iulia, Ramnicu Valcea, Dragasani, Caracal (aici m-am ratacit, ca s-a rsturnat carul), Corabia, Bechet. Drumul a fost bun. La Bechet treba a mers ca pe roate, a durat circa 45 de minute de la sosire pana la bulgari. Taxa de bac este de 80 Ron la romani+25 ron taxa de port, iar la intoarcerea bulgarii mi-au luat 30 euro si din nou 25 ron taxa la romani pt intrare in port. La Bulgaria, viteza medie la dus si la intors a fost de 50 km la ora. Intrare Oriajovo, pana la Kulata, adica vreo 370 km am facut 7 ore jumate. DE EVITAT URMATORUL TRASEU IN BULGARIA, CA ESTE BOMBARDAT DE GROPI (eu m-am luat dupa GPS si am creyut ca mor):Orjahovo, Selanovtsi, Kneja, Enitsa, Chomakovtsi, Cherven Briag, Lukovit, Petrevene, Rumiantsevo, Zlatna Panega, Iablanitsa. Despre centura Sofiei, ce sa mai vorbim...dezastru! Am facut 2 ore fiindeca am nimerit la ora de varf. In rest, nu au fost probleme odata ce am trecut de Sofia. In legatura cu Politia, nu am avut nici un incident cu acestia pt ca am mers regulamentar, dar era plin ochi de ei, mai ales in zone cu restrictii de viteza. Apropo. Am crezut ca mor cand vedeam 40, 60....Era sa o musc chiar la ultimul sat inainte de greci, dar am avut noroc. cu benzina, nu au fost probleme. Alimentare la noi in apropiere de granita si la bulgari nu a trebuit sa alimentez. La greci, drumuri faine, politai putini care nu au avut treaba cu mine. Dar m-au uscat la taxele de autostrada. Pana in Pelopones am dat vreo 15 euro. Atentie la stilul de condus al grecilor si mai ales la femeia la volan. Am fost la raliul Greciei. Vezi poze in galerie. Ca sa nu uit, toata benzina dus-intors (1400 km) m-a costat in jur de 250 euro maxim.