Vanzare

Vand sau schimb,telefon Blackberry Pearl 8120, nou in cutie.

Toate subiectele in care nu s-a scris de 3 luni (15.02.2008)
Masini, piese, sisteme audio, totul e de vanzare.

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Vand sau schimb,telefon Blackberry Pearl 8120, nou in cutie.

Mesajde Allex '77 » 21 Iul 2009, 09:00

Telefonul este nou, liber in orice retea, are toate accesoriile incluse, mai putin card-ul de 1Gb si certificatul de garantie (care oricum nu mai e valabil, telefonul fiind decodat).
Il am de la user-ul "fffff" (el va poate confirma totul despre starea telefonului), l-am primit in schimbul unei biciclete, il dau pentru ca e prea "bussines" pt. mine si mai am inca 2 telefoane, asa ca inca unul imi este total nefolositor. Este ideal pt. cei care au abonament de internet mobil.

Pretul lui este de 600 ron cu predare personala in Bucuresti.

Tel: 0723.155.416 sau 0746.479.930

ID.Mess: alexdinu1977
Allex '77
Member

Maşina: Ford Focus 1, 2001, 1.8, 75 CP

Re: Vand sau schimb,telefon Blackberry Pearl 8120, nou in cutie.

Mesajde Razvan82 » 21 Iul 2009, 09:16

Cand ajungi la cel mult 400 ron cu el imi lasi un PM pt ca pretul tau este imens. La 700 ron iei Bold-ul care e cu 10 clase peste 8120 si mult mai nou. ;) Bafta.
Fost posesor de Ford Fiesta Comfort, 1.25 cmc, culoare black, 2007
Razvan82
Gold Member

Mesajde adicristea » 21 Iul 2009, 09:20

Eventual pui si un link cu pretul, ca sa te si credem. A, sa nu uit, asta e si regulamentul, comparatiile de pret se fac NUMAI cu un link catre un magazin (nu okazii) ;).

Ca sa te ajut eu:

Blackberry Bold 9000: http://www.price.ro/preturi_blackberry_ ... 153811.htm

Blackberry Pearl 8100 (nu am gasit 8120): http://www.price.ro/preturi_blackberry_ ... 127034.htm
http://www.telportal.ro/preturi-BlackBe ... 208100.htm

Va rog sa cititi regulamentele si sa le si respectati.
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde zaboss » 21 Iul 2009, 09:39

http://www.orange.ro/support/phones/bla ... 20-ro.html
149e la orange, contract pe un an, 99 pe doi.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde adicristea » 21 Iul 2009, 09:55

Nu e bun ce ai dat tu. Ca sa beneficiezi de preturile respective trebuie sa iti faci abonament Orange, plus ca trebuie sa activezi Oferta blackberry (http://www.orange.ro/business/abonament ... ry-ro.html).

Iata si pt Bold: http://www.orange.ro/support/phones/bla ... 00-ro.html

Si iata cat costa la Vodafone Blackberry Bold FARA conectare: https://www.vodafone.ro/shop/blackberry ... stid=54970

Noi vorbim aici de preturi pentru telefon fara conectare. Ca sa facem un calcul pt Blackberry Pearl: 99euro pretul pt abonament de 24 de luni + 24*13euro (cat e taxa lunara la cel mai ieftin abonament, Blackberry Plus, pentru a beneficia de pretul de 99euro) = 411euro. Pentru abonament pe un an inseamna 149euro + 12*13 = 305. Nu am pus aici si abonamentul de voce care si ala trebuie sa fie cativa euro. Ajungem la peste 400 euro, adica peste 1600 RON.
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Mesajde zaboss » 21 Iul 2009, 10:24

Ba eu cred că e bine. Ca să foloseşti telefonul ai nevoie de un abonament. Ideea era că acest telefon poate fi obţinut legal, sigilat, cu garanţie, între 500 şi 700 de lei. Din câte ştiu eu, ele se distribuie exclusiv prin operatori, deci magazinele respective le au de pe piaţa "gri" şi te poţi trezi cu surprize, eu nu l-am găsit în magazinele online consacrate. Nu are rost să dai preţuri la Bold sau alte BB că sunt clase diferite. Rămân la părerea că preţul este mare pentru acest telefon în condiţiile în care se vinde el - practic fără nici o garanţie pentru cumpărător.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Mesajde adicristea » 21 Iul 2009, 10:35

Ca sa folosesti telefonul poti avea deja un abonament, nu ai nevoie de inca unul. Iar pretul FINAL platit pt telefon este cel pe care l-am calculat eu.

Telefonul este fara garantie si a fost specificat acest lucru, asemenea multor produse care se vand pe acest forum. Cumparatorul stie la ce riscuri se expune.
Imagine
adicristea

Mesajde Allex '77 » 21 Iul 2009, 11:55

$1 scrie:$2a eu cred că e bine. Ca să foloseşti telefonul ai nevoie de un abonament. Ideea era că acest telefon poate fi obţinut legal, sigilat, cu garanţie, între 500 şi 700 de lei. Din câte ştiu eu, ele se distribuie exclusiv prin operatori, deci magazinele respective le au de pe piaţa "gri" şi te poţi trezi cu surprize, eu nu l-am găsit în magazinele online consacrate. Nu are rost să dai preţuri la Bold sau alte BB că sunt clase diferite. Rămân la părerea că preţul este mare pentru acest telefon în condiţiile în care se vinde el - practic fără nici o garanţie pentru cumpărător.

Daca imi spui si mie unde anume, poti sa cumperi un tel. ca al meu " legal, sigilat, cu garanţie, între 500 şi 700 de lei", promit ca mai las la pret. Pana atunci, nu mai face speculatii asupra provenientei telefonului, asa cum am spus telefonul l-am primit in schimbul unei biciclete, de la user-ul "fffff", care la randul lui l-a cumparat de la Orange Romania.
Faptul ca aparatul se vinde fara garantie, se datoreaza decodarii acestuia. Telefonul se prezinta in conditii impecabile, ca nou, atat el cat si accesoriile.

Cine este cu adevarat interesat, il invit sa il vada, sa-i faca proba , sa-l verifice din toate punctele de vedere.

In speranta ca am fost suficient de clar,

Va multumesc.
Allex '77
Member

Mesajde zaboss » 21 Iul 2009, 12:18

$1 scrie:$2Daca imi spui si mie unde anume, poti sa cumperi un tel. ca al meu " legal, sigilat, cu garanţie, între 500 şi 700 de lei", promit ca mai las la pret.

Am spus mai devreme. În magazinele Orange.
$1 scrie:$2Pana atunci, nu mai face speculatii asupra provenientei telefonului, asa cum am spus telefonul l-am primit in schimbul unei biciclete, de la user-ul "fffff", care la randul lui l-a cumparat de la Orange Romania.

Nu am făcut nici o speculaţie asupra provenienţei telefonului. Am spus că nu există nici o garanţie pentru cumpărător iar acest lucru ar trebui să fie proporţional cu preţul. Este o părere personală exprimată pe un forum de discuţie. Au fost exprimate şi păreri contrare alor mele de către alţi utilizatori, deci nu văd unde este problema. În momentul în care ai pus anunţul pe forum trebuie să-ţi asumi şi unele comentarii. Întâmplător chiar mă interesează şi intenţionez să achiziţionez un telefon în special pentru email, altfel nu urmăream subiectul.
zaboss
Gold Member

Mesajde Allex '77 » 21 Iul 2009, 12:38

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2Daca imi spui si mie unde anume, poti sa cumperi un tel. ca al meu " legal, sigilat, cu garanţie, între 500 şi 700 de lei", promit ca mai las la pret.

Am spus mai devreme. În magazinele Orange.
$1 scrie:$2Pana atunci, nu mai face speculatii asupra provenientei telefonului, asa cum am spus telefonul l-am primit in schimbul unei biciclete, de la user-ul "fffff", care la randul lui l-a cumparat de la Orange Romania.

Nu am făcut nici o speculaţie asupra provenienţei telefonului. Am spus că nu există nici o garanţie pentru cumpărător iar acest lucru ar trebui să fie proporţional cu preţul. Este o părere personală exprimată pe un forum de discuţie. Au fost exprimate şi păreri contrare alor mele de către alţi utilizatori, deci nu văd unde este problema. În momentul în care ai pus anunţul pe forum trebuie să-ţi asumi şi unele comentarii. Întâmplător chiar mă interesează şi intenţionez să achiziţionez un telefon în special pentru email, altfel nu urmăream subiectul.

Ok, uite aici ce ai scris: "149e la orange, contract pe un an, 99 pe doi."

La un calcul simplu, presupunand ca abonamentul ar fi cel minim, 5 euro , ai plati pt. un an, fix: 209 euro, iar pt. 2 ani, 219 euro, asta in cazul in care nu vorbesti mai mult decat minutele cuprinse in abonament, lucru care nu se intampla niciodata.

La un curs de 4,2350 ron pt . 1 euro ar fi cam: 885,1 ron un an si 927,4 ron pe 2 ani.

In ron tel. meu costa 600 ron, echivalent, 141.67 Euro, in plus nu mai te costa numic sa-l decodezi.

Multa bafta.
Allex '77
Member

Mesajde Razvan82 » 21 Iul 2009, 12:51

adicristea n-am vrut sa creez polemici pe tema asta, imi cer scuze daca s-a inteles gresit. Omul vinde un telefon second deci link-urile care le-ai dat tu cu preturi din magazin sunt irelevante. Din moment ce telefonul nu este sigilat si nu are garantie reala (certificat+factura+chitanta) nu are rost sa-l compari ca pret cu unul din magazin ci il compari cu unul second. Crede-ma ca eu sunt primul care doresc sa se respecte regulamentul dar am tinut sa fac o precizare simpla tinand cont ca am cunostinte in domeniul gsm de multi ani si cunosc si preturile. Trebuie sa gandim ca traim in Romania si nimeni pana acum nu va cumpara un telefon second atata timp cat pretul lui nu va fi cu mult sub cel din magazin. De exemplu eu ca si cumparator nu am de ce sa dau atatia bani pe un tel. generatie veche cand pot cumpara unul generatie mult mai noua (exact cum am dat exemplu Bold-ului) tot second desigur. Aici nu facem comparatie intre un telefon second si unul nou pt ca nu avem cum sa facem o astfel de comparatie. Stiu f.bine cat este abonamentul la BB in magazine dar mai stiu ca aproape nimeni nu isi face un asemenea abonament (cu exceptia directorilor sau a oamenilor de afaceri care isi permit asta) ci prefera sa cumpere unul second la un pret decent. Omul este liber sa il vanda si la 10 milioane doar ca as putea face un pariu ca nu il va da nici macar la 5 si asta isi va da seama el singur odata cu trecerea timpului, in caz ca nu va dori sa scada din pret. Eu i-am facut doar o oferta reala bazata pe piata second existenta si nimic mai mult. Bafta la vanzare si scuze inca o data daca am suparat cu ceva.
Fost posesor de Ford Fiesta Comfort, 1.25 cmc, culoare black, 2007
Razvan82
Gold Member

Mesajde adicristea » 21 Iul 2009, 13:02

Razvan, stiu ca nu esti genul care sa creeze polemici. Doar ca regulamentul Vanzari prevede ca linkurile trebuie date catre un magazin. Normal ca nu vei gasi un telefon second la magazin, dar asa se face comparatia de pret. Daca s-ar da linkuri catre telefoane second, s-ar gasi, sa zicem, cativa care sa dea telefonul de mai sus pe 100 ron pentru a-si procura 3 bile, dar nu ar fi relevant :).

@Allex, vezi ca am facut eu calculul mai sus, mai trebuie sa platesti ceva ca sa ai parte de acele oferte de pret :). Daca ar fi cum ai zis tu, pretul tau ar fi mult prea apropiat de un telefon nou, cu garantie. Doar ca pe langa abonament, trebuie sa platesti si add-on-ul Blackberry (cel mai mic fiind 13 euro lunar).
Imagine
adicristea

Mesajde zaboss » 21 Iul 2009, 13:10

$1 scrie:$2La un calcul simplu...

(Valabil şi pentru AdiCristea care a postat între timp).
Nu înţeleg de ce nu adaugi la preţul telefonului şi preţul curentului consumat în 2 ani...
Ce legătură are telefonul cu abonamentul? Ca să-l foloseşti trebuie un abonament/cartelă, indiferent că este nou(ă) sau deja existent(ă). Abonamentul/cartela reprezintă preţul unui serviciu prestat de Orange/Vodafone, diferit de costul aparatului în sine, nu sunt "rate" pentru telefon. De acei bani citeşti mailuri, vorbeşti... Dacă ai deja abonament, telefonul de la Orange/Vodafone poate fi luat la fidelizare, pe puncte ş.a.m.d. oricum, ei sunt singurii distribuitori legali. Spre comparaţie, pe un alt topic este un Nokia E71, la fel de nou şi de liber de orice reţea la aproape 60% faţă de preţul din magazin (culmea e că la Vodafone e mai scump dacă-l iei cu abonament decât la Emag la liber :lol: ). Dacă mai scade un pic, cred că îl iau.
În cazul tău, preţul "de magazin" e cel de la Orange/Vodafone şi la el trebuie să te raportezi fiindcă la el se raportează cumpărătorii (şi după cum ai văzut, nu sunt singurul cârcotaş).
zaboss
Gold Member

Mesajde adicristea » 21 Iul 2009, 13:24

Curentul este consumat in acelasi fel atat la telefonul din magazin, cat si cel de aici, deci nu e relevant :).

Telefonul ARE legatura cu abonamentul. Pentru ca preturile sunt diferite in functie de optiunile de abonament alese. Noi trebuie sa vorbim DOAR despre telefonul "chel", fara conectare, asa cum este vandut el aici.

$1 scrie:$2bonamentul/cartela reprezintă preţul unui serviciu prestat de Orange/Vodafone, diferit de costul aparatului în sine, nu sunt "rate" pentru telefon.

Corect pana la un punct. Cum am aratat si mai sus, pentru a beneficia de oferta pe care ai expus-o tu, 149e/an, 99/2 ani, trebuie sa cumperi practic nimic (un abonament Blackberry, eu folosesc termenul de add-on), dar acel "nimic" iti permite sa achizitionezi telefonul la suma de mai sus. Altfel ai cumpara telefonul la preturile urmatoare: 189e/1an, 169e/2 ani. NICI MACAR in acest caz nu platesti DOAR abonamentul, oferta aceasta fiind valabila daca achizitionezi, PE LANGA ABONAMENTUL DE VOCE, si add-on-ul Blackberry Start (5 euro lunar). Aceste add-on-uri nu iti adauga minute, deci nu vorbim despre abonament. Acesta este doar o chichita de marketing a celor de la Orange pentru a vinde telefonul la valoarea lui de nou, dar in alta forma.

Balckberry Pearl 8120 NU exista la liber in magazinele Orange (si nici Vodafone). Doar daca ar fi prezent in oferta am putea vorbi despre o comparatie. Telefonul din anuntul de fata se vinde FARA nici un fel de cartela, abonament, nici macar nu e codat.
Imagine
adicristea

Mesajde Allex '77 » 29 Iul 2009, 12:24

Anunt valabil.
Allex '77
Member

Mesajde Allex '77 » 08 Aug 2009, 11:15

Anunt valabil, pret negociabil.
Allex '77
Member

Mesajde Allex '77 » 21 Aug 2009, 16:44

Contrar asteptarilor unor membri ai clubului, telefonul s-a vandut la pretul solicitat in primul post.

Se poate inchide.

Multumesc.
Allex '77
Member

Înapoi la Vanzare