Tin sa va anunt pe aceasta ocazie ca in ciuda faptului ca sunt un pasionat al motoarelor pe benzina, nu mi se pare nimic anormal in fi multumit/pasionat de o masina cu motor diesel. Este un lucru absolut normal si explicabil. La fel ca si reciproca.
Mi-ar face placere sa vad parerea colegilor care au condus ambele masini sau, asa cum s-a si intimplat, sa mi se confirme sau infirme opiniile despre vreuna din cele doua masini.
Multumesc[/quote]
Imi place cum pui problema.
Eu am 1,6 Ti-VCT (habar nu am ce inseamna literele astea). Dar am condus deja o multime de masini, in firma am de toate).
Cele 2 modele sint comparabile doar pt. ca au 115CP. In rest diferenta e mare, fiecare cu avantajele ei. Cateva lucruri sunt sigure. 1,6 se conduce mult mai usor-e mai elastica-parca e masinna mai usoara, de fapt asa si e. dar consumul e mai scump. 1,8 e mai ieftin la consum. dar la depasiri cu dieselul trebuie sa cunosti masina. Legat de costuri nu uitati ca dieselul e avantajos numai daca umbli mult cu el-la km putini e mai buna benzina. asta pt. ca la un diesel schimbul de ulei, filtru si in timp altele costa mai mult.
luminati-ma si pe mine ce inseamna Ti-VCT si care e diferenta fata de 1,6 normal? sa-mi fie rusine ca nu stiu! mai ales ca lucrez in auto ( si ma pasioneaza)!
PS. Nu-mi place la masina mea: umflaturile de sub mocheta (ce-o fi acolo nu stiu, poate cabluri, poate prea mult material). Imi place: cum sta pe drum (tare de tot) designul interior si exterior. Am condus deja milionul de km, pe asta am luat-o ca e placuta. de fapt ma gandeam ca o transfer sotiei peste 1-2 ani

Uite si o poza
- FiÅŸiere ataÅŸate
-

- newFF2 1,6 Ti-VCT