de martini » 26 Sep 2009, 19:59
ca o mica paralela cu service-urile autorizate ford, am fost ieri la BOSCH SERVICE ala de pe varianta ovidiu, unde v-am mai povestit ca am fost cu un vw si m-au tampit aia de cap si nu stiau nimic, nici sa citeasca in calculator erorile, si in afara sa le stearga nu au facut nimic. am venit cu masina buna si cand am plecat mi se oprea motorul in mers... dar asta e alta discutie.
aveau si forduri in parcarea clienti, deci rezolva si marca noastra.
in fine, e si service autorizat kia, si am mers cu cineva sa vad cum se misca la revizii. prima revizie de 15.000 km/1an. te lasa sa stai in service, mai mult, te si invita sa stai langa mecanic.
revizia de 15.000 km / 1 an consta in urmatoarele:
- schimb ulei
- schimb filtru ulei
- schimb filtru polen
ATAT!!!
costa 520 ron cu uleiul cel mai ieftin mobil 5w30, castrol sau aral erau mai scumpe. ce a ramas din bidon ni l-a dat acasa. eu uimit am intrebat de filtrul de aer si de filtrul de benzina de ce nu se schimba. ala de aer la 2 ani doar daca e murdar tare, daca nu e foarte murdar il scutura si il pun la loc, iar ala de benzina la 45.000km. in schimb filtrul de polen obligatoriu la 15.000! ce schema ciudata de service au si astia la kia...
a durat o ora desi putea dura mult mai putin daca se misca baiatul mai cu talent, insa am fost foarte multumiti ca a lucrat cu grija si frumos. la alta masina langa noi unul mai tanar tot tragea sa ii scoata suportii de numar (ca la tiriac si aici se schimba suportii de numar la fiecare client) , nu s-a chinuit sa ii desurubeze ci ii smulgea, si cand a vazut ca s-au rupt bucati si au ramas cele cu surub a luat o surubelnita mare si a inceput sa loveasca tabla, a zgariat tabla de a innebunit-o nu imi venea sa cred, dar oricum nu se vede ca urma sa fie acoperit de noul suport. suport pe care nu a stat sa il potriveasca pe vechile gauri sa caute corespondenta, si a luat bormasina si da-i gaura langa gaura, nu-i convenea, iar o gaura, i-a scapat bormasina aia pe tabla si apoi din mana pe jos de eram oripilat de toata scena.
cand a fost sa se schimbe si suportii la noi i-a facut tot mecanicul nostru si a lucrat finut, adica normal.
recomandare personala: de evitat!