1. DN1H intre Alesd si Drighiu (CJ - SJ) nu il recomand nici celor mai mari dusmani.
M-a pus naiba sa il aleg pe timp de noapte ca si 'scurtatura' Oradea - Zalau pentru ca drumul pe la Marghita e distrus de camioanele de la Bechtel.
Pe parcurs am ajuns sa apreciez cand reuseam sa aveam viteza a II-a. Sunt doar vreo 30 km, dar mie mi s-a parut ca i-am facut in 2 ore.
Chiar am citit pe site-ul CNADR ca portiunea respectiva nu e recomandata autocarelor si tir-urilor (eu nu as recomanda-o nici carutelor). Ca sa va faceti o idee, e drum peste munte, prin padure si cred ca multa apa a curs pe el ca sa il distruga asa. Cele mai bune portiuni de drum erau cele de pamant de pe langa (cu grija la rape).
Pentru mine si drumul asta e un candidat bun.
2. De asemenea vine din urma E671 Oradea - Arad. Asta toamna era cu gropi, dar acceptabil. Dupa dezghet, macel pe acolo. S-a peticit pe ici pe colo, dar in stil romanesc, sa tina pana mai incolo. Fara o reparatie ca lumea, o sa ajunga selenar si drumul asta, care cica e 'european'.
3. Recomand de asemenea drumurile din Dej amatorilor de senzatii tari (gropi, piatra cubica, treceri la nivel de cale ferata f. deNIVELate, etc).
Culmea e ca in toamna trecuta a fost reabilitat cat de cat drumul de la gara (ma rog, canalele au ramas cu vreo 10 cm deasupra drumului, deci o noua senzatie tare pentru necunoscatorii care circula noaptea) iar in primavara s-a desprins deja jumate din ce s-a turnat. Good work, people!
Gata.