ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

05 Mar 2007, 15:04

imi pare incredibil d emic consumu asta
eu nu am reusti sa scot asa ceva in oras
sub 6.8 nu cade nici daca o bat

05 Mar 2007, 16:41

hai sa fim seriosi, 5,5 in oras nu am auzit decat la clio symbol cu motorul 1,5 dci 65CP. Si cu asta mers mai batraneste nu sportiv!

05 Mar 2007, 17:44

$1 scrie:$2ai sa fim seriosi, 5,5 in oras nu am auzit decat la clio symbol cu motorul 1,5 dci 65CP. Si cu asta mers mai batraneste nu sportiv!

cam asa ceva, subscriu pentru ca posed. nu am facut consumul de mult, dar stiu ca la un moment dat, trecuse de 6 urban

06 Mar 2007, 00:44

La zgomot si mie mi s-a parut foarte,parca era pe cardan cand o calcam.
La scaune mi s-a parut mai confortabaila ca focusul meu,nu stiu ca mondeo.
La putere ai cel putin 10 cp in plus(posibil ca aia sa fi avut chiar 90 cp ) deci normal ca e mai puturoasa.
Am un prieten care la sfatul unui mecanic de la skoda a renuntat la 2 si a luat 1, cica la 2 pica discul de ambreiaj si turbo intr-o veselie.In rest mi se pare buna(frumoasa )ca masina dar nu cred ca se compara cu mondeo, poate Superb-ul sa se compare cu mondeo.
Aia noua combi se numeste ROOMSTER

06 Mar 2007, 02:15

ROOMSTER este alta masina. Exista si Octavia 2 Combi, care mie imi place cum arata.

06 Mar 2007, 07:32

roomster e altceva e o chestoe ciudata fara simetrie si un pic mai inalta e cam cat un fusion

06 Mar 2007, 08:58

Parerea mea e ca nu cred sa aiba rost polemica...Masina am nimerit-o excelenta de la inceput, adusa din germanica de la reprezentanta, la 110.000km, a facut cam 50.000km in romanica, mai bate una alta pe ea acum dar inca nu s-a schimbat nimic la ea, exceptand debitmetrul de aer. Consumul e intr-adevar incredibil, si se refera la Oradea, nu la Bucuresti :d
Eu am vrut doar sa combat opinia din topic, mie nu mi s-a parut o troaca, dimpotriva, este o masina excelenta pentru Romania atat in oras cat si in-afara acestuia. Si nu, nu e de vanzare ;)

06 Mar 2007, 12:16

Da' ce motor aveai pe Octavia de ai reusit consumul asta? Parca e extraurban nu urban.

06 Mar 2007, 12:19

a zis ca 1.9 avea de a scos 5.5 da cred ca a folosit doar 0.9

06 Mar 2007, 12:21

Poate umbla pe la periferia Oradei si numai seara... dar in rest cam greu de crezut

06 Mar 2007, 13:52

mda, stiu ca e greu de crezut...
am discutat azi cu fratelo, asa cum v-am spus, e la el masina. Lui ii ia peste 6, nu cu mult, DAR si e un mare DAR, nu circula in regimul pe care il aveam eu (dupamasa, circulatie linistita, de acum un an doi, ca intre timp s-a aglomerat foarte tare orasul, si de regula pe artere principale cu 2 benzi pe sens)

07 Mar 2007, 20:40

mai vin si eu...tot in Oradea. 2 cazuri, un opel astra 2.0 DTI 101 CP, consum in oras....5.5 L. Nu am crezut pana nu am vazut cu ochii mei, in afara 4,5. Passat 1.9 TDI, 101 CP 5.7L in oras, binenteles ca mers foarte elegant cu ea, fara sa o bruscheze. Nu e pe vorbe ce am vazut eu. Motoarele VW TDI consuma al draq de putin ca te si intrebi daca nu merg cu aer cumva

07 Mar 2007, 23:40

http://www.topgear.com/content/features ... 01/20.html
Vedeti si trageti concluziile!

08 Mar 2007, 08:31

$1 scrie:$2aca masina pe care o detin este Sierra, asta nu inseamna ca nu am condus si alte masini man...nu mai vb airea pt ca nu stii cu cate masini am mers eu ...
Da Focus are comenzile mai prost puse decat : Fabia, Octavia, Peugeot 206/ 307, VW Golf 3/4, Passat 2000, Opel Corsa 2001... (masini cam din acelasi an de fabr).

vb de focus 1
-comenzile-depinde de cum le preferi, io si multi altii le gasim f bine gandite.
- bordul ff urat???? am ami scris undeva, mie si multor altora le place f mult, asimetric, smooth, nice ;). nu merge ca si passat, golf sau scoda....mergeau pe aceeasi linie plictisitoare, pana acum cand au schimbat si ei.
fabia nu-si are locul de comparatie langa focus nici la butoane, la fel nici 206, corsa. de golful 3 nush de ce ai amintit.
asa daca e sa pun zic de un matiz ca-s accesibile butoanele de pe usa dreapta si pt sofer ca.... io unu din scaunul soferului ajung cu mana pe usa aia fara prea mult efort.

08 Mar 2007, 10:56

Eu cred ca sondajele alea nu sunt foarte relevante. In primul rand ele exprima diferenta dintre asteptarile unei persoane de la o masina si realitatea. Orice persoana va avea asteptari mult mai mari de la o masina germana decat de la una din Cehia.

Sunt sigur ca Skoda Octavia are si manevrabilitatea si performantele mai bune ca ale unui Audi TT sau BMW Z4. Sondajele astea ma fac sa zambesc :)

08 Mar 2007, 11:22

sau ca cei de la WV Group ar fi facut Skoda Superb mai buna decat Passatul... :D

08 Mar 2007, 12:01

Fratilor
Eu am primit la serviciu in toamna 2 buc. Octavia II Combi 1.9 TDI.....aveau vre-o 35.000 km fiecare. Ce sa va spun........tractoare in toata regula.....motoarele fac un zgomot infernal si trepideaza ingrozitor.Apropo de consumul de ulei...cei de la service ne-au zis sa punem 1l la 3000km....enorm zic eu.....Trepidatiile motorului se simt in pedala de ambreiaj....Daca la 50.000(cat au acum) fac asa, ma intreb cum or face la 100.000km.Ca sa nu mai zic de ASR....daca e cuplat nu poti urca o panta amarata iarna.
Răspunde