Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
Răspunde

Re: Cine a gresit in situatia asta?!

22 Sep 2009, 17:21

legat de accidente vreau doar sa mentionez ca aproape intotdeauna ambii conducatori auto sunt vinovati in momentul producerii accidentului..vezi si cazul acesta (parerea mea)

22 Sep 2009, 18:16

$1 scrie:$2ttp://www.realitatea.net/grav-accident-de-circulatie-la-iesirea-din-zalau--13-persoane-au-ajuns-la-spital_620992.html

Accidentul asta s-a petrecut in conditii oarecum similare , vad ca politia declara ca soferul care era in depasirie e vinovat :-??
Logic ! Ala cu turismul iesea de pe o straduta laterala ....deci era intersectie !!! Microbuzul a depasit in intersectie !

22 Sep 2009, 19:46

Si eu am cazut in capcana asta mai demult, depasirea e interzisa in intersectiile NEDIRIJATE.

23 Sep 2009, 09:54

Asa este , dar ce te faci daca nu vezi intersectia ? Spre exemplu , pe drumul TL-CT e o portiune de drum drept din care se face la dreapta o sosea care merge spre un sat (Rindunica ) , semnul de intrare e chiar in dreptul drumului deci nu-l vezi daca vi cu 100 la ora si vrei sa depasesti TIR-ul din fata ta .Singura sansa e sa vezi din timp masina care vine pe drumul respectiv .

23 Sep 2009, 10:22

Pai nu trebuie sa faci nimic, cel care intra din drumul fara prioritate sau de rang mai mic trebuie sa se asigure din ambele parti, pentru ca cei de pe drumul prioritar au voie sa depaseasca, daca nu este depasirea interzisa prin linie continua/indicator.
Răspunde