Toate subiectele in care nu s-a scris de 3 luni (15.02.2008)
Masini, piese, sisteme audio, totul e de vanzare.
Subiect închis

Jante aliaj noi 17" originale Ford - model Mondeo 4 Titanium

28 Sep 2009, 12:12

Am de vanzare 4 jante noi aliaj OEM Ford 17", 5x108, 7JH2, ET50. Sunt nou-noute nerulate nici macar 1km, si sunt originale nu imitatii, replica sau shmecherii.

Vin pe Ford Mondeo 4 - echiparile de varf Titanium X si Ghia X (se pot vedea si in brosura Ford Mondeo 2009, pag. 25, modelul 8).

Se potrivesc si pe: Focus ultimul, Laguna 2, Peugeot 407, 607, 307, etc.

Optional se pot vinde si impreuna cu anvelope noi, echilibrate tot, doar sa fie puse pe masina. Atentie, pretul este pentru jante fara anvelope. Pentru cine le doreste cu tot cu anvelope, negociem o alta oferta.

Pret jante: 500 euro
(pretul lor in reprezentanta este de 1000 euro, deci le dau la jumatate de pret).

cristi12m@yahoo.com
tel: 0745.766.185 - Cristi
Fişiere ataşate
02 Mondeo Titanium X - Sardinia.jpg
Asa arata pe Mondeo MK4. Ohohoho !!!
03 ford-focus-x-road-2009-1.jpg
Asa arata pe Focus. Cool.
12.jpg
Anvelopele NU sunt incluse in pret. Se pot livra extra.
05c.jpg
Prim plan.
09c.jpg
Janta pe interior.
11c.jpg
Anvelopele Continental SportContact2 205/50R17 disponibile optional contra-cost.
Ultima oară modificat de DGAlexandru pe 28 Sep 2009, 14:29, modificat 1 dată în total.
Motiv: Titlu si modificare enunt: model mondeo, din 2 in 4

Re: Jante aliaj noi 17" originale Ford - model Mondeo 4 Titanium

29 Sep 2009, 10:00

Valabil ...

30 Sep 2009, 13:34

Am o nelamurire.
Pentru Mondeo 4, jantele cu diametru 17 au latime de 8, iar dimensiunea anvelopei este 235/45R17, prea lata pentru o janta de 7''.
Deci ce latime au 7 sau 8 pentru ca nu se distinge bine in poza.
Si inca ceva, jantele originale de Mondeo 4 au ET 48.

Deci.....sunt sau nu originale Ford?

30 Sep 2009, 20:20

salut,...scuze ptr. remarca...,dar pe forum se vinde acelasi model de janta la 350 euro setul fara anvelope si 550 cu anvelope... :-*

30 Sep 2009, 22:50

SandRat, dimensiunile sunt cele trecute in anunt.

Esti sigur cu 8J - 235 ? Hmmm ... ma pui pe ganduri.

30 Sep 2009, 22:53

vlad bogdan, daca este vorba de acelasi model, atunci sari pe ele. La 550 cu anvelope este un pret senzational !!!

Sunt straight, fara pupici te rog :D

01 Oct 2009, 07:20

Singura janta cu latime de 8 pt mondeo 4 este de 18 toli si anvelopa de 235 pe 17 m-as mira.

02 Oct 2009, 15:56

Valabil ...

04 Oct 2009, 14:24

Sus cu ele.

06 Oct 2009, 22:30

Valabil.

06 Oct 2009, 22:38

jantele astea sunt 6,5x17, 5x108

anvelope compatibile 205/50 R17; daca puneti anvelope mai late, stau aiurea si se tocesc pe coama

07 Oct 2009, 09:20

Salut Florin,

Nu prea inteleg postul tau de mai sus ... Asa cum scrie si in anunt, jantele au dimensiunile:
"Am de vanzare 4 jante noi aliaj OEM Ford 17", 5x108, 7JH2, ET50."

Scrie clar ca jantele au latimea 7J si nicidecum 6.5J. Pe 7J merg fara probleme si anvelope 225 si 205. De fapt sunt multe masini care au stock pe 7J anvelope 225 (de ex. Skoda, versiunile mai sportive). Cum de altfel sunt si multe care au pe 7J anvelope 205 tot stock (de ex. Ford, versiunile mai sportive, nu ST). De altfel anvelopele cu care vin aceste jante de Ford sunt 205/50 R17.

Numai bine.

07 Oct 2009, 12:43

Mondeo mk4 are trecuta in cartea de identitate dimensiunea 235/45R17.
Aceasta anvelopa (cf. ETRTO si specificatiilor Ford) merge pe o janta cu latime 8.
Deci nu merg pe Mondeo MK4 cu anvelopele care sunt specificate in cartea masinii.

07 Oct 2009, 17:03

tinere bavarez auto-numit "tipu de la cablu", atata timp cat tu pe jantele alea ai 205/50 R17, nu inteleg cum te contrazici cu mine si imi spui ca poti lejer sa pui 225 pe ele

latimea de 6,5 presupune anvelopa cu profil 205, pe cand pentru 225 iti trebuie latime de 7,5, 7le mentionat de tine fiind pentru 215

gandeste inainte de a te lansa in afirmatii, sau uita-te ce anvelope ai pe jante si cum stau ele; pentru ca daca janta ta era de 7, stateau anvelopele putin "cracanate"

07 Oct 2009, 17:19

Salut

Sper sa nu supar pe nimeni ca intervin. Eu am montate anvelope de 205 pe jante cu latimea de 7.5 si nu stau deloc "cracanate".

Cu stima

08 Oct 2009, 17:57

@SandRat: zicea razvan_rg mai sus ca singura janta cu 8J pentru Mondeo e cea de 18, nu cumva in talon este 235/45R18 ? Nu stiu, intreb doar, chiar ma intereseaza care e adevarul.

@Florin Dumitrescu:
Aici nici nu stiu cum sa incep ... mi-e greu sa comunic cu oameni nepoliticosi (si sunt amabil in cazul de fata). Sa o iau pe puncte, ca e mai usor asa:

1) tanar ? vai multumesc, ma maguliti, venerabile. Apropos, indraznesc sa va inoportunez cu o intrebare, pura curiozitate: ce varsta aveti ? Mai vechi ca timpul ? Atentie, creierul nu e ca vinul.

2) bavarez ? sunt prost, te-am pierdut aici, recunosc: scoate-ma si pe mine din bezna cu ce ai vrut sa spui. Multumesc.

3) daca e un afront pentru tine id-ul meu ... nu's ce sa zic ... as putea sa-l schimb daca ma rogi frumos. Ma renegi ca facand parte din breasla sau ? M-ai prins, nu fac parte din breasla, pastreza-ti-o. Dar id-ul este frumos, seamana a variabila, trebuie sa recunosti.

4) scuza-ma ca am indraznit sa-ti dau o informatie care te-a indus in eroare cum ca as fi cugetat sa te contrazic; treaba e asa: eu am pe Skoda mea anvelope stock 225/45R17 pe jante stock 7J (optionale ma rog, dar de la Skoda, nu aftermarket), si nu stau aiurea, punct. E adevarat ca pe 7.5J 225-urile au balonul putin mai drept si poate ca au rigiditate/rezistenta mai mare la deformare laterala, dar asta-s alte povesti. Deci nu mai confunda ce presupui tu cu ce presupune latimea de 6,5 ... ca presupuneti chestii diferite.

5) da, eu stiu ca tu iei juma' de J si-l inmultesti cu 25.4/2 (pentru curiosi: 1J = 1inch = 25.4mm) si-ti da aproximativ 13mm si gata, zici ca ai facut totul matematic, urmatoarea anvelopa logica e 215 ca-i cu 10mm mai lata. Numai ca la anvelope sunt ceva tolerante, destul de largi, care se manifesta in forma balonului, a talonului sau peretelui lateral, cum vrei sa-i zici. In plus ai plecat de la o premiza gresita cu rationamentul. Iti spun eu ca pe 7J poti sa pui si 185 si abia alea stau intinse, dar tot e ok, si unii chiar prefera acest look, chestie de gust. Pe de alta parte pe 6,5J stau minunat de drept niste 185-uri: iti spun tot din proprie experienta, am avut dimensiunile astea pe un Clio Bicorp Extreme, si tot stock adica de la mama lor Renault (e fata, va zic eu).
q.e.d. (latino-matematic, isi mai aduce careva aminte de vremuri vechi si bune ?:)

6) gandeste tu inainte de a te lua aiurea si complet gratuit de oameni. Jantele alea au 7J si anvelopele au 205 si stau la fel de minunat de drept ca 185-urile pe 6,5J.

Aici tre' sa recunosc ca si mie imi trebuie mai multa minte, ca sa nu mai pierd timpul cu prostioare fara rost, cum ar fi acest mesaj al meu; dar orgoliul bata-l vina ... e ceva rau, dar prezent. Plus ca ma revolta atunci cand se produc nedreptati.

Eu nu sunt posesor de Ford deci sunt sanse mari sa nu am informatii exacte despre dimensiunea jantelor pe Ford, este adevarat. Dar asta nu inseamna ca nu stiu cu ce se mananca o janta in general. Cu mustar, desigur :)

Daca eram posesor de Ford tineam jantele pentru mine, dar voi aveti 5x108 iar eu am 5x112, mama lor de jante. Si nu agreez flansele. Si ET-ul imi sare oricum in aer cu flanse, care au >20mm.

@ady78: multumesc pentru confirmare.

Seara buna copii si bunici. Si tie, tataie.

09 Oct 2009, 14:15

Ai atasat prinscreens din manualul Mondeo MK4.
Anvelopa 205 nu am vazut-o la masinile comercializate in Romania.
Insa dimensiunile pentru Mondeo sunt:
215/55R16, 235/45R17 si 235/40R18.
Si ultimele doua merg pe jante cu latime 8.
anvMondeo1.JPG

anvMondeo2.JPG

anvMondeo3.JPG

11 Oct 2009, 17:08

Hei, multumesc de informatie. Scurt si la obiect. Inseamna ca am fost gresit informat cu jantele de Modeo. Modelul de janta ala este insa.

Oricum, prin amabilitatea unui coleg de birou, posesor de Ford Focus 2, am aruncat un ochi in talonul lui si acolo ca dimensiuni de roti acceptate sunt 195-ul pe 15, 205-ul pe 16 si acestea 205/50 R17 pe care le am eu de vanzare. Deci probabil ca astea-s cele de Focus de fapt, si nu de Mondeo ... nu mai stiu, rog posesorii de Focus 2 sa confirme/infirme aceste informatii.

Caut inca info ca sa descopar adevarul si voi modifica descrierea anuntului corespunzator cu realitatea. Poate reusesc sa-mi prind colegul sus-mentionat in dispozitie corespunzatoare sa incercam rotile pe masina lui; avand in vedere ca are dimensiunile trecute in talon, ma astept sa se potriveasca perfect, dar sunt curios sa vad si cat de frumos se potrivesc. Daca reusesc treaba asta, sigur bag si niste poze pe aici.

Apropos, cum se modifica pe acest forum un post, in cazul de fata chiar postul initial ? Un later edit, ceva ... nu ma prind cum si pace. Si as vrea sa actualizez informatiile anuntului ca sa fie (cat mai) conforme cu realitatea.

Seara buna.

02 Noi 2009, 19:14

Dupa atatea discutii nu te gandesti sa lasi ceva din pret ? :)
Sunt un cableGuy la propriu din Arad , s-ar putea sa fim colegi...

02 Noi 2009, 20:50

Salut,

Nu sunt foarte grabit sa le vand. In plus, dupa discutiile de mai sus, mi s-a cam facut lehamite si de-aia am lasat topicul sa moara ... l-as fi inchis dar nu cred ca pot. Voiam eventual sa pun un nou topic cu "Vand jante Ronal ..." ca sa nu se mai agite lumea. Jantele sunt intr-adevar nemtesti marca Ronal, model OEM Ford ... dar nu mai insist, ca poate sunt eu fraier.

Nu stiu ... mai las la pret. Fa-mi o propunere (de bun simt), aici sau pe privat, cum vrei tu. Dar o problema ar fi ca tu esti din Arad si eu din Bucuresti, iar eu nu le am cu trimisul prin curier; doar cu primitul :) Ideal era sa ne putem intalni, sa le si vezi inainte, sa vezi ca sunt OK, iti plac, etc.

04 Noi 2009, 09:33

Le-am cumparat eu... cu toate ca sunt 205/50R17 si in talon am trecut doar 235/45R17... mai multi de la vulcanizare mi-au spus ca e ok.

04 Noi 2009, 15:33

Da, rotile merg la intel32. Sa le folosesti cu placere ! Si poate pui si tu o poza pe aici cu ele pe masina ta, ca sunt curios cum vin pe ea. Asta cand or ajunge la tine.

S-au dat, thread-ul se poate inchide.

23 Noi 2009, 16:14

le-am vopsit
Fişiere ataşate
jante2.jpg
jante1.jpg
Subiect închis