de isotech_ro » 20 Oct 2009, 19:51
@Nic_Bv eu am vrut sa "provoc" o dezbatere pe tema "centrala nerentabila la 2 camere" ... NU VREAU sa inflamez lucrurile, nu cer raspuns la ceea ce scriu, de la cei care considera acest post ca "altceva" ofensator ... asadar, eu locuiesc, de 25 de ani, intr-un apartament cu 2 camere cu o suprafata totala de 60mp, la etajul 3, situat intr-un bloc P+4 ... vecinii mei de la 4 sunt plecati la lucru in Italia, de mai bine de 6 ani, asa ca apartamentul nu este incalzit pe timp de iarna, iar peretele de la sufragerie este exterior ... blocul nu este reabilitat termic, pentru ca nu doresc vecinii ... in anul 2001 mi-am montat centrala de apartament, marca Saunier Duval, de 23KW, moment in care am schimbat si toate caloriferele ( 2 de aluminiu + 3 din tabla de otel ) ... am uitat sa spun ca apartamentul este situat cu fata la est, exact pe directia vintului dominant de est (crivaț) ... singura dotare mai "exotica" a centralei este termostatul de ambianta digital, care de fapt, sta in pozitia reglaj manual a temperaturi, programat la temperatura de 22C, deci in casa sunt in permanenta 22,5C ... consumul maxim de gaze naturale este de maxim 180 - 200mc/iarna, iar factura cea mai mare pe care am platit-o, a fost acum 2 ani, mai precis in ianuarie, si a fost de 220 RON.
LE vecinul meu de la etajul 2, care a ramas pe termoficare, plateste pe luna intre 350 - 400 RON / luna ... daca doreste cineva, cred ca inca am facturile de gaze, pe ultimii ani si putem discuta mai pe concret