Astazi, 1 decembrie, Foca a avut misiunea sa ma duca la Alba Iulia pentru a serba acolo Ziua Nationala a Romaniei. Nu numai ca m-a dus pe mine, dar si pe iubita mea si o prietena de-a noastra. Asadar Foca se prezenta spalata interior/exterior (plus portbagaj... ca sa fie), panglica tricolora agatata la antena si plin facut. M-am gandit sa ii dau de baut tot EVO Diesel de la Mol pentru imi place cum trage masina, chiar daca din experienta mea stiu ca, in general, benzina/motorina mai performanta este si papata mai repede.
La 7:30 de dimineata ieseam din Pitesti cu destinatia Alba pe traseul Rm.Valcea - Sibiu - Sebes - Alba.
Starea drumului: foarte buna: era uscat si nu era aglomerat. Aveam ce sa depasesc si unde. Impresionat de cuplul masinii am tot incercat sa-l exploatez la maxim, asa ca nu am mers la consum. Si pe Valea Oltului se mergea foarte bine. Ba chiar unu' cu un Logan 1.5dci, cred ca incerca sa se sinucida la cum mergea, m-a depasit nervos (gata-gata sa se faca afis de un tir de pe contrasens, dar a oprit tirul), dar apoi l-am prins din urma (nu am alergat dupa el, asa s-a nimerit). L-am depasit si apoi ma trezesc ca mergand eu cu 120-130 era lipit de mine. Asta pana la prima curba cand eu acceleram in blana si el frana de mama focului sa nu se rastoarne cazanul.
Dupa ce am iesit din Sibiu am intrat in ceata, dar asta nu era asa de rau pentru ca imi place la nebunie sa conduc pe ceata (insa detest condusul pe ploaie!). Cand am intrat in judetul Alba ceata a disparut si soarele dadea semne ca exista (nu multe, dar incerca si el acolo ceva-ceva...).
Pe la 4 m-am hotaram sa plec. Abia la 16:40 plecam efectiv cu masina din Alba. Se inserase, drumul era mai aglomerat decat la venire si eu mai obosit (in noaptea anterioara am dormit vreo 3 ore). Am continua sa nu menajez masina (asta nu inseamna ca facea pe Schumacher, ci doar ca mergeam un pic mai tare decat ar spune tata ca e bine

) pentru ca abia asteptam sa ajung acasa si, in plus, imi placea cum tragea masina. Am trecut un pic si prin Valcea pentru ca aveam comanda sa iau de mancare de la KFC (in Pitesti inca nu avem KFC...) si am intrat in Mall. Apoi dunga spre casa pe Dealul Negru. Cum masina se arata tot sprintena eu nu ii refuzam placerea de a alerga. Mentionez ca ea a cerut-o! Sa nu creada nimeni ca ma pusesem cu pintenii pe Foca! Pur si simplu ea ma ruga! Cica asa ii place ei!
Calculand cu tot cu pauze la dus am avut o viteza medie de 72km/h. Eu zic ca e destul de bine pentru 90cp pe distanta de 260km, iar la intoarcere de 60km/h (drum aglomerat, noapte plus oprise intrare si oprire in Valcea).
Acum urmeaza bomboana pe coliva! Dupa ce am ajuns acasa si am lasat comanda, am mai stat 5 minute si m-am dus sa-mi fac plinul, sa aflu consumul. Tinand cont ca masina nu a fost incarcata, dar nici eu nu am menajat-o (plus faza cu consum mai mare la motorina mai performanta) ma asteptam la un 6 sau poate chiar 6.5 ca la intoarcere chiar s-a mers urat (plus noapte si mai apareau ceva consumatori). Am facut plinul cat de plin se poate si am calculat de vreo 2-3 ori pt ca nu imi venea sa cred: 5,13%!!! Tot cautam o greseala si nu o gaseam! 5,13% consum in regimul in care am mers!
Cred ca o sa imi fie destul de greu acum sa nu alimentez cu EVO Diesel. Pur si simplu m-a impresionat pe toate planurile motorina asta. Cu Tempo Diesel (ce bagam inainte, tot Mol) la asemenea drum as fi avut un consum de 6. Daca ma iau dupa consumurile astea, chiar daca este mai scump, EVO e mai convenabil dpdv RON/km. Oricum o diferenta de sub 15RON la un plin nu se simte.